Criteriul National

Cum gasesti o baterie externa buna

Cum gasesti o baterie externa buna
iulie 01
21:38 2020

Atunci cand pleci in vacanta sau atunci cand acumulatorul telefonului incepe sa cedeze, ai nevoie de o baterie externa buna pentru a te tine conectat cu tot ce se intampla pe internet sau pentru a te ghida cu ajutorul hartilor.

Exista mai multe criterii conform carora poti alege bateria perfecta pentru tine. Cele mai intalnite sunt: capacitatea bateriei, dimensiunea si greutatea. Astfel, daca vrei o baterie pentru viata de zi cu zi, vei renunta la mAh in plus pentru dimensiuni si greutate mai mica deoarece nu e foarte confortabil sa te cari cu cateva sute de grame in plus in buzunar daca nu ai nevoie de ele.

La polul opus se afla cei care au nevoie de un acumulator extern pentru drumetii sau camping. In aceste cazuri cel mai probabil vei vrea sa incarci si o lanterna de la baterie sau sa o folosesti de mai multe ori, eventual chiar si cateva zile. Din fericire exista astfel de baterii de 20.000+ mAh care pot incarca telefonul chiar si de 9-10 ori, in functie de capacitatea acumulatorului de pe telefon. Asadar, alegerea aceasta iti ofera o autonomie crescuta care poate ajunge chiar si la mai mult de 10 zile daca nu folosesti telefonul prea des.

Exista si alti factori de care poti tine cont atunci cand alegi o baterie externa.

Spre exemplu, aceasta poate veni cu incarecare wireless sau solara. Prima referindu-se la incarcarea telefonului fara necesitatea unui cablu, iar cea de-a doua la capacitatea bateriei de a se incarca de la soare pentru a aduna mAh in plus pe parcursul drumetiilor tale. Astfel, chiar si fara surse de curent in jur, te poti asigura ca iti poti tine telefonul sau lanterna incarcata.

Capacitatea de a incarca telefonul wireless prin intermediul bateriei externe este un factor decisiv atunci cand vrei sa renunti la cabluri si sa faci totul cat mai simplu posibil. Alegerea unei baterii wireless este influentata si de stilul de viata, tocmai din acest motiv, daca ai nevoie de baterie pentru drumul birou-acasa sau birou-iesiri in oras, vei vrea sa renunti la cabluri.

Trebuie sa tii si cont de cam cata baterie ai consuma in locul in care te duci. Pentru ca una este sa folosesti telefonul doar pentru maps si alta este sa te uiti la seriale, filme sau programe TV pe Android sau iOS.

Spre exemplu, un telefon poate consuma bateria in aproximativ 72h de convorbiri telefonice, dar daca pui un film sau un serial pe el, cu siguranta bateria nu va rezista nici pe departe atat de mult, ba chiar se va descarca cu atat mai repede cu cat tii luminozitatea mai mare. In acest caz, cu luminozitatea la maximul, eventual telefonul conectat la o boxa Bluetooth, s-ar putea ca, doar cu acumulatorul sau, sa nu apuci sa vezi nici macar 2 filme.

In concluzie, bateria externa perfecta nu exista, ci exista bateria externa perfecta pentru o anumita situatie. Speram ca sfaturile pe care ti le-am dat mai sus sa te ajute sa o alegi pe cea care se potriveste cel mai bine situatiei pentru care urmaresti sa o achizitionezi.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Marius

Marius

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul