Criteriul National

Cum îl vede pe Donald Trump sora sa, fost judecător federal: „crud”, „mincinos”, „lipsit de principii” – International

Cum îl vede pe Donald Trump sora sa, fost judecător federal: „crud”, „mincinos”, „lipsit de principii” – International
august 24
05:25 2020
Președintele american Donald Trump este un om „crud”, „mincinos” și lipsit de principii, spune Maryanne Trump Barry, sora președintelui american, ale cărei afirmații, înregistrate în secret, au fost publicate sâmbătă de Washington Post, transmite AFP.

Maryanne Trump Barry, fost judecător federal și sora mai mare a lui Trump, a criticat în special politica privind migrația a actualului președinte, care a condus la separarea copiilor de părinții lor, la granițe.

„Tot ce vrea este să placă bazei sale” electorale, potrivit acestor înregistrări, procurate de cotidianul american. „Nu are niciun principiu. Niciunul”.

„Blestematele sale de tweet-uri și minciunile, o, Doamne”, adaugă ea.

Înregistrările au fost făcute de nepoata președintelui, Mary Trump, care de altfel a publicat recent o carte în care denunță „familia toxică” din care face parte.

Robert Trump, fratele președintelui care a murit săptămâna trecută, a sesizat în zadar justiția în încercarea de a bloca apariția acestei cărți. Circa 950.000 de exemplare au fost vândute în prima zi. Casa Albă a denunțat o „minciună”.

„Este falsitate și cruzime. Donald este crud”, adaugă Maryanne Trump Barry.

Aceasta afirmă între altele că miliardarul a trișat la un concurs universitar, o afirmație care se regăsește și în cartea lui Mary Trump. „A intrat la universitatea din Pennsylvania pentru că altcineva a dat examenele”, spune ea, adăugând că își amintește numele persoanei în cauză.

„În fiecare zi, e altceva, prea puțin contează. Îmi lipsește fratele meu și voi continua să lucrez din greu pentru poporul american”, a reacționat Donald Trump, într-o declarație publicată de Casa Albă.

„Nu toată lumea este de acord, dar rezultatele sunt evidente. Țara noastră va fi în curând mai puternică ca niciodată”, asigură el.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul