Criteriul National

Cum inlocuiesti bateria auto cu una noua?

Cum inlocuiesti bateria auto cu una noua?
martie 02
13:07 2020

inlocuitea bateriei auto

Daca este timpul sa inlocuiesti bateria auto cu una noua si este prima data cand faci acest lucru, nu inseamna ca nu o sa poti. Iata cateva sfaturi generale cate te vor ajuta sa schimbi vechea baterie auto cu una noua.

Nu conteaza cat de bine ai grija de masina ta cand vine vorba de consumabile, acestea necesita inlocuirea periodica datorita uzurii dar si a stilului personal de conducere. Bateria auto este una dintre piesele consumabile, care indiferent de stilul de conducere, datorita uzurii aceasta trebuie o data la 3-4 ani.

Din fericire, inlocuirea unei baterii auto este foarte simpla si chiar iti recomandam inlocuirea acesteia de unul singur, doar ca, trebuie sa ai in vedere anumite aspecte importante pe care trebuie sa le urmezi pas cu pas pentru o inlocuire corecta a bateriei auto.

In primul rand, trebuie sa-ti planifici momentul potrivit in ceea ce priveste inlocuirea bateriei auto. Nu este indicat sa te apuci de aceasta treaba seara dupa ce ai ajuns de la serviciu, poate obosit sau dimineata devreme inainte sa pleci la serviciu.

Din cauza timpului scurt sau a oboselii ai sanse mari sa omiti unele lucruri si sa nu faci o inlocuire corecta a bateriei auto.Cel mai bun moment pentru inlocuirea unei baterii auto este weekend-ul sau intr-o zi in care esti liber.

Deconectarea bateriei auto

Atentie!

In astfel de cazuri este necesar sa iti iei anumite masuri de protectie, cum ar fi manusi de protectie, ochelari si un halat. Acestea te vor proteja de unele pericole care pot sa apara in timpul inlocuirii bateriei auto.

Inainte sa deconectezi bateria auto veche de pe masina, asigura-te ca ai achizitionat cea mai buna baterie auto pentru masina ta. Este recomandat dar nu este necesar sa cuplezi cablurile la un acumulator auto extern deoarece in momentul in care ai decuplat bateria auto veche, anumite parti electronice cum ar fi radioul, ceasul, numarul de kilometri inregistrati sa se reseteze.instalarea unei baterii auto

  1. Cauta informatii despre cum deconectezi vechea baterie auto in cartea tehnica a masinii tale. In general, bateria auto se afla sub capota intr-un loc bine delimitat, special pregatit pentru aceasta. Pentru unele masini de o generatie mai noua sau mai veche, bateria auto poate fi montata in alte locuri decat sub capota. Cele mai multe dintre ele au un loc special in portbagaj, ori sub podeaua masinii.

 

  1. Nu este greu sa identifici cablurile electrice, o borna pozitiva “ + ”, si o borna negativa “ – “ . In general, borna pozitiva este diferentiata de cea negativa prin culoare si anume borna pozitiva poate avea un capac rosu peste capatul cablului sau chiar cablul poate avea culoarea rosie.

 

  1. Pentru deconectarea cablurilor de pe bateria auto foloseste unelte adecvate precum o cheie inelara fixa sau una cu clichet. Sansele ca piulita sau surubul de pe capetele cablurilor sa se piarda sub motor sunt mari, asa ca te sfatuim sa nu desfiletezi de tot aceste capete pentru a evita pierderea lor prin motor.

 

Atentionare!

In timpul desfiletarii suruburilor sau piulitelor de pe bateria auto, asigura-te ca nu vei atinge cu unele obiecte metalice cu care lucrezi, bornele + si – in acelasi timp deoarece risti sa produci un scurt circuit care poate defecta anumite parti electrice ale masinii.

  

  1. Indeparteaza cablurile de pe bateria auto cu atentie si asaza-le intr-o pozitie in care sa nu se atinga unul de altul. In general, bateria auto are un sistem de prindere format din cleme de fixare a acesteia, pune clemele intr-un loc sigur pentru a evita pierderea acestora.

Indepartarea bateriei auto se face cu grija. In primul rand, este necesar sa porti manusi de protectie pentru a evita un accident, sa te asiguri ca manerul bateriei auto nu prezinta defecte si trebuie sa fii pregatit deoarece, orice baterie auto are o greutate considerabila.

Instalarea bateriei auto

Dupa ce te-ai asigurat ca ai cumparat bateria auto speciala pentru tipul tau de masina, acum este cazul sa o si montezi. Este important sa nu faci miscari bruste in timpul montarii bateriei noi, deoarece este posibil sa atingi alte piese sau sa fisurezi locul special amenajat pentru bateria auto.

  1. Montarea bateriei auto nu se face oricum. In primul rand i-a in calcul ca bateria trebuie montata intr-o pozitie specificata in cartea tehnica si mai important decat atat, monteaza bateria auto in asa fel incat cablurile electrice sa fie prinse de borne intr-un mod cat mai sigur.

 

  1. Dupa ce ai asezat bine bateria auto in locul special amenajat, este cazul sa montezi sistemul de cleme care o va tine fixa. Inainte de montarea cablurilor, desigileaza bornele bateriei auto si poti aplica pe fiecare dintre borne un strat subtire de pasta importiva coroziunii.

 

  1. Pentru montarea cablurilor pe bornele bateriei auto, in primul rand ia in calcul evitarea atingerii cu uneltele cu care lucrezi concomitent cele doua borne. Monteaza cablul pe borna cu semnul pozitiv + si asigura-te ca ai strans foarte bine pentru a evita desprinderea accidentala de borna. Repeta actiunea si pentru borna negativa – .

 

  1. Daca te-ai asigurat ca montarea bateriei auto este corecta, este indicat sa mai faci o verificare prin miscarea bateriei auto pentru a observa daca esti bine pusa in locul ei si poti chiar sa verifici daca ai strans bine cablurile printr-o tragere usoara de capatul acestora.

Dupa ce vei termina de instalat bateria auto si te simti mult mai in siguranta ca nu vei ramane fara curent electric in timpul unui concediu, te sfatuim sa te urci in masina si sa mergi cu bateria veche la un magazin specializat pentru o reciclare gratuita a bateriei auto vechi.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul