Criteriul National

Cum instalam Corect Carligul de Remorcare

Cum instalam Corect Carligul de Remorcare
mai 14
16:49 2020

In randurile urmatoare ne-am propus sa discutam despre carlige de remorcare. Aceste ustensile sunt indispensabile in anumite situatii, in altele faciliteaza transportul de siguranta pentru diferite echipamente. Pentru ca sunt instrumente de legatura ce influenteaza siguranta personala si a bunurilor in timpul deplasarii este important sa cunoastem aspectele legate de avantajele cu care vin, tipurile de carlige disponibile pe piata dar si aspectele legate de modul de instalare a acestora. 

 

Avantajele carligelor de remorcare 

Achizitionarea acestor dispozitive nu mai reprezinta un moft pentru romani activi, care fie doresc sa transporte in siguranta diferite bunuri fie doresc sa adopte un mod de viata sanatos, in rulote, mai aproape de natura. In acest context aceste unelte au devenit indispensabile. 

Principalul avantaj al carligelor de remorcare este acela ca faciliteaza conectarea de accesorii pentru transportul echipamentelor sportive, a bicicletelor, al aTV-urilor, a barcilor de mici dimensiuni si a dispozitivelor de transport de diferite dimensiuni. 

Aceste unelte te pot salva in situatii mai imprevizibile, oferindu-ti posibilitatea de a transporta in siguranta, si ieftin, corpuri de mobilier, aparate electrocasnice mari sau alte dispozitive utilizate mai rar, dar indispensabile la un moment dat. 

Un alt avantaj cu care vine carligul de remorcare este faptul ca te poate salva in timpul coliziunilor, minimizand pagubele. Actioneaza ca un scut amortizor ce preia din forta de actiune a locui in timpul impactului, astfel ca si socul resimtit de pasageri este mai mic. Aceste unelte montate pe autovehicule s-au dovedit de-a lungul timpului a fi foarte eficiente in special in cazul accidentelor in lant, pagubele fiind mult mai mici pentru cei ce le aveau montate. 

Avantajele acestor dispozitive nu se opresc aici, insa pe celelalte le poti descoperi in timp. 

 

Tipuri de carlige remorcare  

Daca ai hotarat sa ca aceste carlige de remorcare sunt solutia potrivita pentru tine trebuie sa afli si cateva detalii legate de tipurile de de carlige disponibile pe piata astfel ca sa poti face alegerea potrivita. Carligele de remorcare nu au nevoie de omologare RaR dar trebuie sa corespunda Directivei 94/20 emisa de Parlamentului European. Dispozitivele avizate UE trebuie sa detina la vedere stanta specifica. Totusi nu sunt admise carlige de remorcare deteriorate, crapate, deformate sau cele cu defecte cat de mici la componentele sistemelor de cuplare. 

Lamurite fiind aceste aspecte sa facem o lista a tipurilor de carlige existente pe piata: carlige semi demontabile, carlige demontabile automat cu maneta, carlige demontabile verticale cu cheie si carlige fixe.  

Conform specialistilor cele mai versatile sunt carligele semi demontabile si demontabile care pot fi utilizate doar in caz de necesitate, neafectand aspectul estetic al autoturismului. Cele fixe necesita montaj specializat si au dezavantajul ca se pot deteriora in timp, si cu greu pot fi inlocuite. 

Primul model, semi demontabil reprezinta cea mai economica dintre variante, dar si cea mai convenabila cand vine vorba de instalare. Montarea si demontarea se realizeaza prin intermediul unor suruburi, iar necesarul de ustensile este minim: o cheie fixa inelara sau tubulara. Al doilea model demontabil automat cu maneta este o varianta mai costisitoare, dar mai usor de instalat datorita accesoriilor speciale cu care vin. Tipul al treilea de carlig cu cheie demontabil vine cu cel mai mare grad de siguranta, si prezinta avantajul ca este prevazut cu sistem antifurt, acesta este si cel mai scump dintre modele mentionate. 

 

Instalarea de carlige de remorcare 

ai gasit modelul potrivit pentru necesitatile tale, compatibil cu autoturismul pe care il detii, acum a venit timpul sa descoperiti cum poti sa-l instalezi singur, chiar daca nu te numeri printre specialistii din domeniu. Iata cativa pasi simpli care sa transforme aceasta treaba importanta intr-o sarcina usoara. Carligele de remorcare se monteaza pe bara din spate sau pe cea frontala, dupa caz si va trebui sa te murdaresti putin, asa ca la treaba… 

1. Parcheaza masina intr-un spatiu sigur, care sa-ti permita sa faci manevrele necesare si asigura-te ca sta fixa. Utilizati cricul si ridica usor autoturismul pentru a avea acces mai bun la zona de montare, fixeaza elementele de siguranta, astfel vei  fara evenimente neplacute. 

2. Haionul, din portbagaj se gasesc punctele de acces catre suruburile de sustinere barei. Gaurile de prindere caroserie dinspre exterior, fi acoperite cu autocolante de camuflaj, inlatur-o usor. Vei descoperi suruburile de sustinere barei, indeparteaz-o cu cheia potrivita. 

3. Indeparteaza partea superioara capacului barei de protectie; la anumite modele trebuie inlaturate toate suruburile, pentru avea acces complet. 

4. Vei fi nevoit scoti  rotilor pentru  accesul catre de sustinere, operatiune se face prin desfacerea                      surubului prin interiorul rotii. Pentru   vei fi nevoit intri sub. Din pozitie trebuie conectezi                     stecherul de alimentare luminilor. 

5. Pozitioneaza carligul de remorcare pe partea inferioara a barei din metal. Marcheaza pozitiile corespunzatoare cu ajutorul unui marker, ai grija ca pozitia aleasa sa fie accesibila astfel incat sa poti prinde bine elementele de sustinere. Perforeaza bara de sustinere in punctele marcate.

6. Odata ce gaurile sunt pregatite poti incepe montajul. Fixeaza cate o piulita pe fiecare gaura. Fixeaza cu ajutorul carligului de remorcare. introdu suruburile si saibele in gaurile barei de protectie. Gliseaza piulitele peste capetele suruburilor prin orificiile de acces si strange-le.

7. Dupa ce ai fixat carligul poti incepe sa montezi bara de protectie. Ai grija sa strangi bine suportii pe caroserie, acest pas este foarte important, de el depinde buna functionare a carligului si bunastarea sarcinilor remorcate. Cupleaza luminile se monteaza capacele rotilor, lipeste autocolantele si poti porni la drum!

Acestia sunt pasii ce trebuie urmati pentru instalarea unui carlig de remorcare. Pentru a duce la bun sfarsit aceasta treaba vei mai avea nevoie si de alte unelte: cric, chei potrivite, masina de gaurit, saibe, piulite. 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul