Criteriul National

Cum instalezi dedurizatoare de apa?

Cum instalezi dedurizatoare de apa?
aprilie 12
19:47 2022

Scopul principal dupa instalarea unui sistem de dedurizare a apei, este de a mentine apa moale pe tot parcursul de utilizare a instalatiei sanitare. Aceasta predetermina sistemul care urmeaza sa fie instalat la inceputul alimentarii cu apa, imediat dupa apometru. Daca locuiesti la o casa la curte, de cele mai multe ori nu exista nicio problema cu asigurarea unui spatiu adecvat pentru dedurizatoare

De asemenea, intr-un apartament este relativ usor sa gasesti un loc potrivit, deoarece sunt disponibile dedurizatoare suficient de compacte. Devine complicat atunci cand apartamentul are doua apometre, deci doua circuite sanitare separate. Cel mai adesea, sistemele de dedurizare pentru apa sunt instalate de un instalator. Totusi, ar trebui sa stii ca nu orice instalator este calificat pentru a conecta corect dedurizatoare de apa la sistemele sanitare.  

Ce trebuie sa stii despre instalarea unui sistem de dedurizare a apei?

Locul destinat montarii dedurizatoarelor de apa trebuie sa fie aproape de sistemul de canalizare si sa aiba posibilitatea de alimentare cu energie electrica. Racordarea la canalizare pentru drenarea apelor uzate in timpul regenerarii se poate face la o inaltime de cel mult 70 cm deasupra nivelului capului de comanda. De asemenea, ar trebui lasat suficient spatiu pentru incarcarea convenabila a sistemului de inmuiere cu tablete de sare. 

Temperatura din camera in care va fi instalat sistemul de dedurizare nu trebuie sa scada sub +4  grade C.  

Inainte de instalarea dedurizatorului, trebuie instalat un filtru mecanic de particule cu o precizie minima de filtrare de 40 microni. Sistemele de dedurizare pe care le ofera unii producatori au un bypass, dar este foarte recomandabil sa construiesti un bypass extern cu robinete de inchidere, astfel incat, daca este necesar, apa sa poata fi alimentata direct, fara a trece prin dedurizator. 

Apa are duritate diferita in zone diferite, iar consumul de apa al aceluiasi numar de locuitori difera si el. Alegerea precisa a unui sistem de dedurizare a apei depinde  de duritatea apei care intra, de consumul lunar si de numarul de puncte de utilizare a apei (in special de numarul de bai din casa). Cel mai optim este ca sistemul de dedurizare a apei sa regenereze (spalare cu solutie salina) de 4-5 ori pe luna rasina schimbatoare de ioni. 

De ce este necesar sa alegi dedurizatoare mai mari la o duritate mai mare a apei?  

Sistemele cu rasina de 10 litri sunt foarte compacte si multi clienti se intreaba daca un astfel de sistem ar fi potrivit pentru un aparat mic. Cu un consum lunar de apa de aproximativ 8 mc si o duritate a apei de 15-16 grade, raspunsul este da. 

Cu un consum lunar mai mare, este mai bine sa alegi dedurizatoare de apa mai mari, cu 20 de litri de rasina. Din cauza regenerarilor frecvente, consumul de sare si apa in aparatul mai mic va fi prea mare. De asemenea, durata de viata a rasinii va fi mai scurta si exista pericolul ca apa sa nu fie complet inmuiata. 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul