Criteriul National

Cum îți poți dezvolta afacerea și reduce riscurile financiare

Cum îți poți dezvolta afacerea și reduce riscurile financiare
februarie 17
18:02 2022

Majoritatea deținătorilor de afaceri și a directorilor executivi își doresc să își dezvolte afacerea, să o extindă și să ajungă la un număr cât mai mare de clienți. Poate că pe hârtie sună ușor și realizabil orice plan de afacere, dar în realitate, această ambiție necesită foarte multă muncă și strategie. Pentru ca orice afacere să fie un succes, antreprenorul trebuie să se implice în permanență, trebuie să planifice și să depună toate eforturile necesare.

Iată, în rândurile care urmează, câteva modalități prin care vă puteți implica eficient în dezvoltarea și extinderea afacerii pe care o dețineți, alături de câteva sfaturi legate de gestionarea banilor și reducerea riscului financiar:

Utilizați aplicații

Au trecut demult zilele stiloului și ale colilor de hârtie. Acum, conducerea unei afaceri implică software și aplicații inovatoare, mai ales dacă vă doriți să vă dezvoltați și să vă extindeți activitatea. În prezent, sunt disponibile mai multe aplicații pe care le puteți folosi pentru a vă ajuta să vă gestionați afacerea într-un mod mai fluid și mai sigur. De exemplu, există aplicații de consultanță financiară, care vă oferă o analiză financiară extinsă, vă indică punctele forte și cele slabe și vă permite să vă gestionați cheltuielile lunare într-un mod mai inteligent. Cu alte cuvinte, veți beneficia de sfaturile profesioniste ale unui consultant financiar fără a vă întâlni față în față. În plus, alte aplicații permit angajaților companiei să țină conferințe de afaceri, să distribuie fișiere și multe altele.

Angajați în sistem remote

Dacă doriți să vă dezvoltați compania cu un risc financiar minim, una dintre cele mai ușoare strategii implică să angajați persoane în sistem remote. În acest moment, foarte multe companii fac exact acest lucru. În loc să închirieze birouri uriașe și să le umple cu sute de angajați, companiile angajează în schimb persoane la distanță, care pot lucra de acasă și pot beneficia astfel de un program mai flexibil. Această strategie este foarte avantajoasă, deoarece înseamnă că vă puteți mări echipa, reducând în același timp costurile. În plus, puteți accesa un număr mai mare de persoane talentate, creative și muncitoare datorită faptului că oamenii pot lucra de la distanță din diferite orașe și țări.

Concentrați-vă pe strategiile de marketing digital

Marketingul este un domeniu destul de sensibil pe care, dacă l-ați înțeles corect, vă poate conduce către succes, însă dacă l-ați înțeles greșit, poate provoca haos în întreaga companie, mai ales dacă ați dedicat o mare parte din buget campaniilor de marketing. Cheia este să vă concentrați pe marketingul digital, inclusiv social media, marketing prin e-mail, dar și pe marketing prin SMS. Pe de o parte, platformele de social media, cum ar fi Facebook, Twitter și Instagram, sunt excelente pentru a posta conținut și pentru a vă crește numărul de urmăritori online. În ceea ce privește marketing-ul prin email, companiile trimit în mod constant clienților e-mailuri de marketing, de la actualizări de produse până la vânzări online. SMS-ul este, de asemenea, un instrument excelent de marketing digital. Peste 6 miliarde de oameni din întreaga lume dețin un smartphone, ceea ce înseamnă că aveți un canal de marketing eficient pe care puteți să îl utilizați prin mesajele text pe care le puteți trimite clienților.

În cele din urmă, trebuie să mențineți loialitatea clienților. Dacă aveți clienți care vă cumpără produsele și apoi vă abandonează o lună mai târziu, acest lucru va încetini dezvoltarea afacerii. Cheia este să atrageți clienți și să le mențineți loialitatea. Puteți face asta prezentându-le oferte atrăgătoare, lansând programe de fidelitate în care vor putea câștiga puncte-recompensă, personalizând serviciul pentru clienți, tratând clienții ca pe prieteni apropiați și, desigur, încurajând și ascultând feedback-ul.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

dca

dca

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul