Criteriul National

Cum iti poti echipa masina daca esti pasionat de sport si calatorii

Cum iti poti echipa masina daca esti pasionat de sport si calatorii
decembrie 16
19:51 2015

Pasionatii de calatorii care au masina proprie stiu cat de multe dificultati se pot intampina in timpul traseelor stabilite si ca trebuie sa fie pregatiti pentru orice. Astfel ca trebuie sa aiba de la alimente, apa si haine pentru ei pana la tot felul de accesorii si unelte pentru masina lor in cazul in care apar dificultati in timpul calatoriilor. Iar pe timpul iernii trebuie sa existe accesorii in plus, cum ar fi lanturile antiderapante, dar cei care obisnuiesc sa calatoreasca mult, chiar si primavara sau toamna, trebuie sa fie pregatiti cu acestea daca ajung in locuri in care exista posibilitatea aparitiei zapezii.

Unele dintre cele mai intalnite accesorii pentru masini sunt cutiile de transport bagaj, suporturile pentru biciclete, sporturile de ski, lanturile antiderapante si anvelopele de iarna.

Cutiile de transport bagaj

Acestea sunt extrem de folositoare mai ales cand masina are un portbagaj mic, dar si atunci cand proprietarii vor sa care foarte multe lucruri. Pot fi utilizate pentru a suplimenta locul din portbagaj, iar atunci cand o familie de trei sau patru membri isi doreste sa faca o calatorie ceva mai lunga trebuie sa aiba toate cele necesare, iar acestea vor ocupa spatiu. Acesta este si motivul pentru care cutiile de transport bagaj sunt foarte utilizate de cei care pleaca in vacanta si mai putin in restul timpului. Iar acestea pot fi gasite la toate firmele care pun in vanzare accesorii pentru masini.

Suporturi de bicicleta

Atunci cand ai o masina obisnuita este foarte greu sa transporti o bicicleta, iar pentru a inlesni acest proces a fost inventat suportul de bicicleta pentru masina. Acesta poate fi montat, la fel ca si cutia de transport bagaj, pe masina, sau in dreptul portbagajului, acest lucru depinzand de tipul ales, si are sistemele de prindere astfel realizate incat sa nu existe nici un risc ca bicicleta sa cada de acolo. Acestea pot fi cumparate atat in varianta care poate suporta o singura bicicleta, dar exista si versiuni care au loc pentru doua sau mai multe biciclete, numarul maxim fiind, de regula, de patru.

Suport de ski

Cei care sunt mari iubitori ai muntelui si impatimiti ai schiului si nu isi doresc sa inchirieze de fiecare data o pereche de schiuri cand merg sa practice acest sport, au varianta de a cumpara o astfel de pereche. Dar, asa cum intuieste multa lume, este dificil sa o transporti, iar pentru acestia a fost inventat suportul de ski, care poate fi atasat pe capota masinii. Acestia pot fi gasiti la numeroase firme si vin de la mai multi producatori, cum ar fi suporti ski thule, care este o firma suedeza ce produce o multitudine de accesorii pentru masini.

Lanturi antiderapante

Chiar daca in restul tarii zapada nu este asezata, cand cineva merge la munte cu masina la sfarsitul toamnei sau inceputul iernii trebuie sa fie foarte precaut si sa isi ia si lanturi antiderapante pentru ca nu se stie niciodata cand poate aparea ninsoarea si, impreuna cu ea, o multitudine de probleme legate de circulatia autoturismelor. Atunci cand iarna isi intra in drepturi, lanturile antiderapante, impreuna cu anvelopele de iarna, sunt cele care fac ca masinile sa continue sa circule fara accidente pentru ca in lipsa acestora mersul cu masina ar fi un risc pentru viata pasagerilor. Lanturile antiderapante sunt disponibile la orice firma care comercializeaza accesorii pentru masini.

Anvelope de iarna

Atunci cand trecem de la toamna la iarna si, mai exact, cand temperatura scade sub 7 grade, ar trebui sa schimbam setul de anvelope vara pe care le avem la masini cu cele de iarna. Trebuie sa realizam acest lucru pentru ca anvelopele de vara nu mai ofera o tractiune si o franare corespunzatoare atunci cand temperatura scade si, prin urmare, trebuie sa ne asiguram ca suntem pregatiti sa circulam in cele mai bune conditii chiar si atunci cand mercurul din termometre incepe sa scada. Atat anvelopele de iarna, cat si cele de vara pot fi achizitionate din toate magazinele fizice sau online care se ocupa de comercializarea accesoriilor pentru autoturisme, iar in functie de sezon acestea pot fi gasite si la preturi foarte atractive.

Pentru ca masinile noastre sa ne ofere cele mai bune conditii, iar transportul cu acestea sa fie unul sigur si confortabil, noi trebuie sa avem grija de ele si sa le echipam cu tot ceea ce ne este de trebuinta. Iar acest lucru nu este unul foarte dificil pentru ca pe piata gasim tot ceea ce este necesar pentru a ne face viata mai usoara prin intermediul automobilelor pe care le avem in posesie.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo