Criteriul National

Cum iti poti face un stil de viata sanatos?

Cum iti poti face un stil de viata sanatos?
februarie 14
14:38 2019

Un stil de viata sanatos este unul care va ajuta sa va imbunatatiti sanatatea si bunastarea. Exista multe lucruri diferite pe care le puteti face pentru a trai un stil de viata sanatos, cum ar fi mancarea sanatoasa, activitatea fizica, mentinerea unei greutati normale si gestionarea stresului.

Cu toate acestea, un stil de viata sanatos nu inseamna doar o alimentatie sanatoasa si exercitii fizice, ci si o ingrijire  a tot ce reprezentati: bunastarea fizica, mentala, emotionala si spirituala.

CUM ITI POTI FACE UN STIL DE VIATA SANATOS?

Indiferent de ceea ce alegeti sa faceti, trairea unui stil de viata sanatos este o componenta cheie a prevenirii bolilor.

Avand grija de dieta voastra, de activitatea fizica si de nivelurile de stres va puteti echilibra in mod eficient toate aspectele vietii. Mai jos sunt cateva lucruri importante pe care le puteti face pentru a trai un stil de viata sanatos:

Bea mai multa apa

Cei mai multi dintre noi nu beau suficienta apa in fiecare zi. Apa este esentiala pentru functionarea corpului nostru. Stiati ca peste 60% din corpul nostru este alcatuit din apa? Apa este necesara pentru a indeplini functiile corpului, a elimina toxinele si a transporta substante nutritive in corpul nostru.

Deoarece pierdem zilnic apa prin urina, miscari intestinale, transpiratie si respiratie, trebuie sa refacem aportul de apa. Deoarece aportul alimentar contribuie cu aproximativ 20% din consumul nostru de lichide, inseamna ca trebuie sa bem aproximativ 8-10 pahare pe zi pentru a ramane hidratat.

Dormi suficient

Lipsa somnului poate duce la o serie de probleme de sanatate, inclusiv obezitatea, diabetul si chiar bolile cardiace. Lipsa continua de somn va poate afecta sistemul imunitar si va va face mai putin capabili sa opriti racelile si gripa.

Poti face lucruri care sa te ajute sa dormi mai bine noaptea. Poti evita stimulente cum ar fi cofeina si nicotina aproape de ora de culcare. De asemenea, in timp ce alcoolul este bine cunoscut pentru ca te ajuta sa adormi mai repede, prea mult inainte de culcare poate perturba somnul in a doua jumatate a noptii, pe masura ce corpul incepe sa proceseze alcoolul.

Exercitiile va pot ajuta sa dormiti mai bine noaptea. Cate 10 minute de exercitii aerobice, cum ar fi mersul pe jos sau ciclismul, pot imbunatati drastic calitatea somnului in timpul noptii, dar va rugam sa evitati antrenamentele obositoare aproape de ora culcare.

Mediteaza des

Meditatia va linisteste mintea si va calmeaza. De asemenea, va poate ajuta sa va sa gestionati stresul din viata voastra.

Sport regulat

Pentru ca miscarea este cheia unei vieti sanatoase, exercitiile zilnice va pot imbunatati sanatatea in multe moduri. Acestea pot contribui la cresterea duratei de viata, la scaderea riscului de aparitie a anumitor boli si la scaderea in greutate.

Mananca mai multe fructe si legume

Fructele contin o multime de vitamine si minerale. Pe cat posibil, ar trebui sa consumati vitaminele si mineralele prin dieta zilnica. Incercati sa introduceti in dieta voastra zilnica aceste fructe nutritive: pepene verde, caise, avocado, mere, grapefruit, kiwi, guava, papaya si capsuni.

Eliminati alimentele procesate

Alimentele procesate nu sunt bune deoarece se pierde cea mai mare valoare nutritiva in producerea acestor alimente, iar conservantii adaugati ne afecteaza sanatatea.

Multe alimente procesate contin o cantitate mare de sare, ceea ce duce la cresterea tensiunii arteriale si la aparitia bolilor de inima. In general, majoritatea produselor alimentare din supermarketuri sunt prelucrate, cu atat sunt mai multe ingrediente pe eticheta, cu atat sunt mai nesanatoase.

Acestea sunt o parte din sfaturile de baza pentru a incepe un stil de viata sanatos. Asigurati-va ca la respectati zilnic si incercati sa eliminati treptat obiceiurile nesanatoase. Dupa perioada veti vedea primele rezultatele si veti fi mandru ati inceput sa adoptati un stil de viata mai sanatos.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei