Criteriul National

Cum îți poți proteja câinele prin deparazitări regulate?

Cum îți poți proteja câinele prin deparazitări regulate?
decembrie 16
21:44 2021

Deparazitarea animalelor de companie este o procedură de îngrijire preventivă pentru reducerea riscurilor ca acestea să contacteze paraziți atât la nivel intern, cât și la nivel extern. Un aspect important de menționat este faptul că, odată ce sunt contactați acești paraziți, sănătatea patrupedului blănos este pusă în pericol. De asemenea, pot fi transmiși nu numai celorlalte animale, ci chiar și oamenilor.

Cât de frecvente trebuie să fie deparazitările la câini?

Deparazitarea câinilor este o sarcină de care stăpânul trebuie să se ocupe suficient de frecvent în funcție, bineînțeles, și de condițiile de trai ale prietenului canin, dar și în funcție de vârstă. În cazul în care cățelul se află în prima sa lună de viață, trebuie să fie cel puțin o dată deparazitat. După aceea, procedura de deparazitare poate să se mai rărească de la 2 până la 3 luni.

În cazul câinilor adulți, deparazitările pot avea loc o dată la 6 luni, dacă locuiesc în condiții favorabile, iar dacă nu, se recomandă o dată la 2-3 luni, preventiv. Cel mai bine este ca stăpânul să discute cu medicul veterinar și să îi ceară părerea cu privire la frecvența recomandată pentru  o astfel de procedură. Persoanele care se află în Suceava și vor sa beneficieze de servicii de deparazitare, pot să apeleze la cabinet veterinar din Suceava renumit pentru serviciile de top oferite.

Care sunt paraziții externi care pot intra în contact cu câinele?

Puricii

Puricii sunt celebrii paraziți cu care se confruntă și câinii, din cauza faptului că blana lor este un mediu propice pentru ei să trăiască și să se dezvolte. Acești paraziți reprezintă o problemă cu care animalele de companie se pot confrunta în fiecare anotimp, indiferent de temperaturi, pentru că blana le asigură tot „confortul” de care au nevoie pentru a trăi și pentru a se înmulți.

Căpușele

Spre deosebire de purici, căpușele nu reprezintă o problemă tot anul, ci doar în perioada dintre aprilie și septembrie. Acestea sunt foarte nocive pentru sănătatea prietenilor canini, pentru că pot transmite boli infecțioase grave. Modul în care procedează este unul simplu: își introduc capul în pielea animalului, intrând astfel în contact cu sângele lui. În momentul în care s-a întâmplat acest lucru, în cazul în care căpușa era purtătoarea unei boli transmisibile, afecțiunea este imediat preluată și de câine.

Care sunt paraziții interni pe care îi poate dobândi câinele?

Viermii lați

Viermii lați pot atinge o lungime de 6 cm și pot fi observați cu ușurință în momentul în care bucăți din ei sunt eliminate prin defecare. Simptomele pe care le prezintă câinele când dobândește acești paraziți sunt: pierderea în greutate fără ca apetitul să îi fie afectat, mâncărimi în zona anusului și balonări.

Viermii cu cârlig

Paraziții de acest fel sunt de-a dreptul periculoși, pentru că tind să se lipească de intestinul subțire, din care se hrănesc cu sânge. De asemenea, se pot atașa și de plămâni, oferind senzația că prietenul canin suferă de pneumonie. Cea mai rea parte este că viermii cârlig pot fi transmiși și la oameni, în momentul contactului dintre piele și fecalele animalului.

Prin urmare, deparazitarea regulată este o metodă eficientă de prevenire a contactării paraziților atât interni, cât și externi, care pot provoca serioase probleme de sănătate animalelor de companie.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Sergiu

Sergiu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul