Criteriul National

Cum iti transformi bucataria intr-un spatiu modern

Cum iti transformi bucataria intr-un spatiu modern
iulie 28
15:45 2017

Bucataria reprezinta spatiul cel mai locuit al unei case, in care se aduna in fiecare zi membrii familiei pentru a gusta din bucatele mamei, pentru a impartasi diferite informatii sau cunostinte dobandite in timpul zilei sau pentru a socializa cu prietenii veniti in vizita. Spatiu destinat si relaxarii, nu numai pentru prepararea si servirea meselor, bucataria trebuie sa fie confortabila si functionala, iar obiectele si aparatele electrocasnice sa fie la indemana.

Pentru ca aceasta zona a casei sa devina una potrivita timpurilor de azi se pot face cateva modificari importante care sa-i aduca un aer rafinat, chic, elegant, chiar si atunci cand se face referire la o bucatarie mica, de apartament de bloc. Pentru cei ce isi doresc o schimbare, dar nu au bani foarte multi la dispozitie, e suficient sa tina cont de lumina naturala in cantitate mai mare (alte perdele ar fi suficiente), de montarea unor rafturi interesante si de cateva plante pentru o pata de culoare.

 sfaturi realizare bucatarie moderna

Iata cateva sfaturi utile pentru realizarea unei bucatarii moderne:

  • Alegerea pieselor de mobilier trebuie sa se faca dupa o cercetare amanuntita in reviste, in magazine fizice sau online, cu privire la ultimele tendinte in domeniu. Culorile sunt importante, spatiile de depozitare, greutatea lor usoara (multe gospodine adora sa tot mute corpurile), sa ofere posibilitatea de a include in interior plita si aragazul, dar si frigiderul sau masina de spalat vase;
  • Electrocasnicele sunt obligatorii in orice bucatarie. Nimeni nu-si mai poate inchipui existenta fara robotul de bucatarie multifunctional, blenderul care usureaza munca oricarui bucatar, cafetiera care face cea mai buna cafea de dimineata, frigiderul care astazi are o multime de functii interesante, in acest sens poate fi gasita combina frigorifica BEKO la pret bun pe site-ul Badabum;recomandare aparate frigorifice beko de la badabum.ro
  • O multime de obiecte trebuie sa capete o tenta moderna: farfurii, boluri, pahare, ustensile, obiecte decorative. Culorile lor vor fi in ton cu tendintele de astazi, iar designul trebuie sa le recomande ca fiind atractive, chic. Un ventilator aplicat in bucatarie poate oferi un look diferit, curat, contemporan;
  • Chiuveta trebuie inlocuita pentru ca da un aspect neingrijit bucatariei. Mai ales dupa o perioada lunga de timp, in care a fost folosita la maximum, va fi cu siguranta brazdata de dare de rugina sau de zgarieturi inestetice. Robinetul stralucitor va lua locul celui vechi, in magazine pot fi gasite forme, stiluri si finisaje pe gustul oricarui proprietar care doreste sa le combine perfect cu restul camerei;

chiuveta_bucatarie_inox

  • Amenajarea unei bucatarii cu o insula cu blat ramane un vis greu de obtinut de catre romani, acestia au, in general, case destul de mici. Acolo unde se poate, se va folosi stilul american (open space) pentru acele persoane foarte ocupate, ce au nevoie sa se mute in bucatarie dintr-un loc in altul, cu rapiditate;
  • Pentru obtinerea elegantei este vital sa se zugraveasca peretii bucatariei in nuante neutre, pale. O singura gama de culori este suficienta, ea oferind echilibru din punct de vedere cromatic;
  • Schimbarea gresiei si faiantei este o idee care face multa mizerie pentru ca trebuie sparta si inlocuita cu cea noua, cu un design modern. Un sfat util este aplicarea celei noi peste cealalta, in asa fel se economisesc timp si bani.

gresie moderna bucatarie

Asadar, renovarea unei bucatarii nu presupune decat o suma de bani, investita in obiectele necesare, si putina imaginatie si creativitate, care sa ofere un aspect nou, modern, atat de dorit de oamenii din societatea de astazi.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo