Criteriul National

Cum iti transformi bucataria intr-un spatiu modern

Cum iti transformi bucataria intr-un spatiu modern
iulie 28
15:45 2017

Bucataria reprezinta spatiul cel mai locuit al unei case, in care se aduna in fiecare zi membrii familiei pentru a gusta din bucatele mamei, pentru a impartasi diferite informatii sau cunostinte dobandite in timpul zilei sau pentru a socializa cu prietenii veniti in vizita. Spatiu destinat si relaxarii, nu numai pentru prepararea si servirea meselor, bucataria trebuie sa fie confortabila si functionala, iar obiectele si aparatele electrocasnice sa fie la indemana.

Pentru ca aceasta zona a casei sa devina una potrivita timpurilor de azi se pot face cateva modificari importante care sa-i aduca un aer rafinat, chic, elegant, chiar si atunci cand se face referire la o bucatarie mica, de apartament de bloc. Pentru cei ce isi doresc o schimbare, dar nu au bani foarte multi la dispozitie, e suficient sa tina cont de lumina naturala in cantitate mai mare (alte perdele ar fi suficiente), de montarea unor rafturi interesante si de cateva plante pentru o pata de culoare.

 sfaturi realizare bucatarie moderna

Iata cateva sfaturi utile pentru realizarea unei bucatarii moderne:

  • Alegerea pieselor de mobilier trebuie sa se faca dupa o cercetare amanuntita in reviste, in magazine fizice sau online, cu privire la ultimele tendinte in domeniu. Culorile sunt importante, spatiile de depozitare, greutatea lor usoara (multe gospodine adora sa tot mute corpurile), sa ofere posibilitatea de a include in interior plita si aragazul, dar si frigiderul sau masina de spalat vase;
  • Electrocasnicele sunt obligatorii in orice bucatarie. Nimeni nu-si mai poate inchipui existenta fara robotul de bucatarie multifunctional, blenderul care usureaza munca oricarui bucatar, cafetiera care face cea mai buna cafea de dimineata, frigiderul care astazi are o multime de functii interesante, in acest sens poate fi gasita combina frigorifica BEKO la pret bun pe site-ul Badabum;recomandare aparate frigorifice beko de la badabum.ro
  • O multime de obiecte trebuie sa capete o tenta moderna: farfurii, boluri, pahare, ustensile, obiecte decorative. Culorile lor vor fi in ton cu tendintele de astazi, iar designul trebuie sa le recomande ca fiind atractive, chic. Un ventilator aplicat in bucatarie poate oferi un look diferit, curat, contemporan;
  • Chiuveta trebuie inlocuita pentru ca da un aspect neingrijit bucatariei. Mai ales dupa o perioada lunga de timp, in care a fost folosita la maximum, va fi cu siguranta brazdata de dare de rugina sau de zgarieturi inestetice. Robinetul stralucitor va lua locul celui vechi, in magazine pot fi gasite forme, stiluri si finisaje pe gustul oricarui proprietar care doreste sa le combine perfect cu restul camerei;

chiuveta_bucatarie_inox

  • Amenajarea unei bucatarii cu o insula cu blat ramane un vis greu de obtinut de catre romani, acestia au, in general, case destul de mici. Acolo unde se poate, se va folosi stilul american (open space) pentru acele persoane foarte ocupate, ce au nevoie sa se mute in bucatarie dintr-un loc in altul, cu rapiditate;
  • Pentru obtinerea elegantei este vital sa se zugraveasca peretii bucatariei in nuante neutre, pale. O singura gama de culori este suficienta, ea oferind echilibru din punct de vedere cromatic;
  • Schimbarea gresiei si faiantei este o idee care face multa mizerie pentru ca trebuie sparta si inlocuita cu cea noua, cu un design modern. Un sfat util este aplicarea celei noi peste cealalta, in asa fel se economisesc timp si bani.

gresie moderna bucatarie

Asadar, renovarea unei bucatarii nu presupune decat o suma de bani, investita in obiectele necesare, si putina imaginatie si creativitate, care sa ofere un aspect nou, modern, atat de dorit de oamenii din societatea de astazi.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul