Criteriul National

Cum luam o pauza in cariera?

Cum luam o pauza in cariera?
februarie 09
11:17 2018

Luand in considerare modul in care evolueaza lucrurile in ziua de azi pentru fiecare dintre noi, a lua o pauza in cariera, poate fi o scapare sau o greseala, in functie de modul in care actionam.

Intr-adevar, am scapa o perioada de stresul de la locul de munca sau din viata de zi cu zi, am avea sansa sa calatorim unde ne dorim, insa cu toate acestea, trebuie sa avem economii puse deoparte in momentul in care hotaram sa ne retragem din activitate o perioada.

Adoptand o maniera corecta, o pauza poate sa-ti exceleze cariera, oferindu-ti mai mult timp si spatiu, necesar pentru a reevalua ceea ce te motiveaza si te inspira.

Hotararea este cel mai important lucru din acest proces. Trebuie sa luam o pauza de la cariera din motive pozitive si cu un scop clar in minte. Nu este recomandat sa renuntam, iar timpul in care suntem eliberati de orice sarcina sa devina un stres, fiind necesar sa cautam activitati pentru a ne ocupa timpul.

Atitudinea pozitiva. Trebuie sa analizam fiecare aspect al acestei decizii, chiar daca vine la pachet cu o reducere la salariu, daca motivele pentru care luam aceasta hotarare sunt mai importante, nu trebuie sa regretam.

O discutie libera cu angajatorul. Cand am luat aceasta decizie, trebuie sa negociem cu angajatorul, astfel incat sa stii cum o sa fie dupa aceasta pauza. Nu este necesar sa revii la aceeasi companie, depinde de fiecare cum negociem aceasta perioada de odihna.

Pe de alta parte, pauza de la cariera poate fi generata si de sentimentul de frustrare, care apare de cele mai multe ori in momentul in care nu ne simtim apreciati la locul de munca sau pur si simplu desfasuram o activitate care nu ne face placere. Putem lua o mica pauza intre roluri, analizand ceea ce ne face fericit.

Sfaturile. Poate fi utila si o alta parere cu privire la deciziile luate. Pauza in cariera nu este un lucru usor, de aceea trebuie analizate toate posibilitatile si riscurile pe care ni le asumam. Explorarea posibilitatilor pot creea noi orizonturi pentru fiecare dintre noi, iar pauza de la cariera se poate transforma intr-o secunda intr-o noua slujba sau hobby.

Situatia financiara. Este importanta, de altfel esentiala in acest proces, deoarece, odata luata decizia de a ne relaxa o perioada, trebuie sa avem suficiente fonduri, avand in vedere ca nu va mai exista un venit lunar o perioada. In plus, daca vacantele sunt un obiectiv in aceasta perioada, este evident ca banii sunt mai mult decat necesari.

Felul in care luam decizia de a ne indeprta o perioada de la dezvoltarea pe plan profesinal nu trebuie sa ne afecteze succesul inregistrat pana la acest moment, de aceea, este recomandat sa analizam atat avantajele, cat si dezavantajele acestei decizii.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro