Criteriul National

Cum ne protejam de coronavirus

Cum ne protejam de coronavirus
aprilie 06
08:41 2020

Avand in vedere faptul ca numarul cazurilor din Cluj de coronavirus a crescut, potrivit stirilor din cluj, chiar si unele cadre medicale fiind infectate cu acest virus, trebuie avute in vedere mai multe masuri, astfel incat sa reusim sa trecem cu bine peste aceasta situatie cu care ne confruntam in ziua de azi. In primul rand spalarea mainilor devine un lucru extrem de important si anume trebuie sa ne spalam pe maini de mai multe ori pentru a diminua sansele ca infectia sa se raspandeasca. Daca nu exista apa si sapun, puteti folosi dezinfectant pe baza de alcool de 60%. Spalarea mainilor este cea mai eficienta metoda pentru a elimina virusul.

Evitati si contactul cu persoanele care sunt suspecte de infectii respiratorii acute si mentineti mereu o distanta de cel putin 1 metru intre voi si alte persoane. Aceasta distanta trebuie mentinuta in special in situatia in care persoana respectiva tuseste, stranuta sau are febra pentru ca picaturile de saliva pot transmite virusul de la o distanta apropiata. Un alt lucru important este sa nu va atingeti ochii, nasul si gura cu mainile pentru ca virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. El poate intra in corp prin ochi, nas, dar si prin gura. Evitati asadar atingerea daca nu v-ati spalat bine mainile.

Atunci cand stranutati sau tusiti acoperiti-va nasul. Evitati pe cat posibil apropierea de alte persoane si tusiti cu gura acoperita intr-un servetel, acesta fiind de preferat unul de unica folosinta. Purtati masca de protectie si spalati cat mai des mainile. Daca atunci cand tusiti va acoperiti gura cu mainile, puteti contamina persoanele sau obiectele cu care veniti in contact. Medicul este cel mai in masura sa va prescrie antibiotice sau medicamente antivirale, de aceea este foarte important sa nu luati singuri aceste medicamente. Antibioticele functioneaza doar impotriva bacteriilor si nu impotriva virusului. Covid-19 este un virus, deci nu se va utiliza antibiotic ca metoda de prevenire sau de tratament, decat in situatia in care se constata o infectie bacteriana.

Suprafetele trebuie curatate cu dezinfectanti pe baza de clor sau de alcool, dezinfectantii chimici fiind cei care pot ucide noul coronavirus. Medicul, dar si farmacistul sunt cei mai in masura sa va recomande exact ceea ce veti avea nevoie, astfel incat sa ucideti acest virus din mediul din jurul vostru. Utilizati o masca de protectie doar in situatia in care suspectati ca sunteti bolnav sau in cazul in care acordati asistenta persoanelor bolnave.

Masca de protectie trebuie totusi purtata des pentru ca aceasta poate preveni infectarea altor persoane mai ales in situatia daca nu aveti nici un fel de simptom. Daca aveti febra sau tusiti, luati cat mai curand legatura cu medicul de familie, iar acesta va va spune ceea ce va trebui sa faceti, astfel incat sa treceti cu bine peste aceasta problema. Un alt lucru important de stiut este ca animalele de companie nu transmit coronavirusul, dar cu toate acestea cainii si pisicile pot fi infectate de virus. Trebuie sa va spalati mereu mainile cu apa si sapun dupa ce intrati in contact cu animalele de companie.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul