Criteriul National

Cum poti avea un zambet de invidiat cu ajutorul fatetelor dentare

Cum poti avea un zambet de invidiat cu ajutorul fatetelor dentare
decembrie 10
13:15 2019

Cu totii ne dorim un zambet fara cusur si dinti albi, stralucitori, insa periajul sau tratamentele profesionale nu sunt intotdeauna de ajuns. In timp, din cauza viciilor ori a alimentatiei necorespunzatoare, culoarea dintilor se modifica, iar acest lucru are un impact negativ asupra vietii tale sociale. Fatetele dentare reprezinta o alternativa deosebita pentru a obtine rapid si usor un zambet de invidiat, dar si mai multa incredere in tine. Pe langa faptul ca dintii tai vor arata extraordinar, beneficiezi de o transformare spectaculoasa, te vei simti minunat si vei putea sa interactionezi mult mai entuziast cu cei din jur.

Ce sunt fatetele dentare

Fatetele dentare se aplica pe suprafata dintilor de catre medicul stomatolog, pentru imbunatatirea aspectului estetic. Aceste piese au o grosime de aproape 0,5 mm si se ataseaza pe partea frontala a dintilor cu ajutorul unui sistem de cimentare. 

Rolul acestor componente este strict estetic, astfel ca fatetele nu sunt utilizate pentru a imbunatati masticatia. De asemenea, nu sunt recomandate pentru a intari un dintre afectat de carie.

Cand sunt recomandate fatetele dentare

Prin supletea si naturaletea lor, fatetele dentare au produs o revolutie in stomatologia moderna. Acestea ofera calitati estetice si reconstructive deosebite, fapt pentru care pot fi aplicate pe suprafata dintilor cand apar ciobiri sau fisuri, atunci cand smaltul este uzat si are coloratii ce nu pot fi indepartate in alt mod, ori cand exista spatii interdentare inestetice. Fatetele reprezinta o solutie adecvata si in cazul in care dintii sunt aliniati neuniform si se doreste schimbarea formei acestora sau imbunatatirea alinierii danturii.

Fatetarea dentara intra in categoria cosmeticii pentru ca poate doar sa creeze un zambet alb, simetric si stralucitor, insa nu are puterea de a alinia maxilarul sau de a corecta supraocluziile verticale ori alte probleme ce tin de ortodontie.

Din ce materiale sunt realizate fatetele dentare

Ceramica, zirconiul si compozitul – material plastic, sunt principalele materii din care se confectioneaza fatetele dentare. Preturile componentelor variaza in functie de materialul ales, durata de viata sau apropierea de frumusetea naturala a dintilor. Fatetele dentare ceramice sunt cele mai estetice si mai naturale modele, au o rezistenta foarte buna la fracturare si prezinta o adeziune perfecta. Piesele din zirconiu se potrivesc mai bine pentru reparatiile ample, au o rezistenta excelenta si sunt perfecte atunci cand lucrarea implica si coroane dentare. Fatetele din compozit se utilizeaza in special ca fatete provizorii pe dintii vitali, au o adeziune foarte buna la suprafata dentara, estetica si functionalitate ridicata.

Indiferent de materialul din care sunt confectionate, scopul fatetelor este sa acopere suprafata imperfecta a dintilor pentru a oferi un zambet stralucitor.

Cat costa fatetele dentare

Pretul fatetelor dentare depinde de foarte multi factori, cum ar fi materialul din care sunt realizate, cerintele tehnice ale tratamentului, experienta tehnicianului dentar sau cea a medicului stomatolog. In ceea ce priveste materialul din care sunt confectionate, fatetele din compozit reprezinta varianta cea mai economica. Pretul variaza intre 250 si 750 de lei, insa chiar daca ofera rezultate estetice foarte bune, rezistenta lor este mai scazuta. In cazul fatetelor din zirconiu, costul este cuprins intre 1.000 si 2.000 de lei, aceste tipuri de componente fiind printre cele mai rezistente la uzura mecanica si impregnarea cu coloranti. Fatetele realizate integral din ceramica sunt cele mai costisitoare, intre 1.350-4.000 de lei, pretul ridicat fiind dat de calitatea superioara a materialului folosit, culoarea foarte stabila si rezistenta lor mare.

In cazul in care doresti sa-ti imbunatatesti aspectul dintilor, dar nu dispui de sumele necesare, apeleaza la un credit rapid ca sa obtii cat mai repede zambetul mult dorit. Prin intermediul creditprime.ro poti obtine banii direct in contul tau, in urma depunerii documentatiei exclusiv online, ca sa te bucuri cat mai curand de un aspect estetic deosebit si un ritm dinamic in ceea ce priveste viata sociala.

Cat de rezistente sunt fatetele dentare

Procedura de aplicare a acestor piese nu necesita perioada de refacere sau conditii speciale de intretinere. Totusi, modul in care sunt ingrijite fatetele si igiena bucala contribuie la maximizarea longevitatii lor. Pentru ca nu isi modifica culoarea sau aspectul, pot rezista o perioada indelungata, chiar si de peste 15 ani.

 

Fatetele dentare reprezinta o metoda excelenta pentru a corecta dintii inestetici. Acestea schimba in bine viata tuturor persoanelor care aleg sa le aplice, deoarece ofera un zambet de invidiat si o aliniere uniforma a dintilor, fara spatii interdentare sau alte imperfectiuni.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Sorin Draghici

Sorin Draghici

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei