Criteriul National

Cum poti deschide propriul magazin de bijuterii cu ajutorul unei imprimante 3d?

Cum poti deschide propriul magazin de bijuterii cu ajutorul unei imprimante 3d?
noiembrie 07
12:02 2019

Daca esti pasionat de bijuterii, ai idei despre cum ar trebui sa arate acestea si doresti sa incepi o afacere care sa se bazeze pe crearea acestora, tot ceea ce ai nevoie este sa iti achizitionezi o imprimanta 3d ceara cu ajutorul careia sa poti tipari diferite modele de matrite de turnare. Cu ajutorul acestora vei reusi sa realizezi pandantive, cercei, bratari, inele sau brose de buna calitate, de orice forma si culoare si chiar folosind metale pretioase.

Cu ajutorul tehnicii 3d print poti crea orice tip de modele speciale utilizate pentru turnarea produselor finite, iar cu ajutorul acestora fondurile pe care trebuie sa le utilizezi sunt economisite in mod semnificativ. In acest mod, pentru a crea bijuteriile va fi nevoie de mult mai putin timp.

Astfel, cu o imprimanta 3d ceara se realizeaza o forma speciala, care este acoperita cu ipsos, aceasta formand in urma solidificarii o matrita de turnare utilizata pentru bijuterii. Bijuteriile realizate in acest fel vor fi rafinate si perfecte din punct de vedere calitativ, caci este eliminata procesarea manuala in cadrul careia pot aparea diferite erori.

Bijuteriile realizate utilizand o imprimanta 3d pot fi ajustate sau modificate, in cazul in care se doreste acest lucru, iar in acest fel se economisesc metalele pretioase care ar trebui utilizate in mod obisnuit. De asemenea, folosind o imprimanta 3d se pot realiza bijuterii cu foarte multe elemente si detalii de mici dimensiuni.

Piata bijuteriilor este intr-o continua evolutie, modelele realizate cu tehnica 3d print fiind cu mult imbunatatite fata de modelele obisnuite.

Foarte multe firme recunoscute la nivel international au inceput sa utilizeze imprimanta 3d pentru a realiza bijuterii, iar aceasta ofera clientilor posibilitatea de a crea propriile modele sau de a modifica anumite parti ale modelelor deja create si de a-si alege metalul pretios din care vor ca acestea sa fie realizate. Printre cei mai cunoscuti se numara bijutierii Casei franceze Jaubalet, care au ajuns sa aiba clienti din lumea intreaga sau cei de la American Pearl, care folosesc imprimanta 3d ceara si modelarea CAD pentru a-si crea bijuteriile.

Cu siguranta, majoritatea firmelor cunoscute vor adopta aceasta tehnica si vor incepe sa utilizeze imprimanta 3d ceara, iar acest lucru se datoreaza mai multor motive si avantaje pe care le aduce tehnica 3d print.

Printre cele mai cunoscute si relevante motive se poate numara:

  • Crearea unor bijuterii originale si unice, care pot fi realizate tinand cont de orice idee pe care clientii o au.
  • Atunci cand este utilizata o imprimanta 3d pentru a crea bijuterii, costul acestora poate ajunge cu pana la 50% mai mic decat daca acestea ar fi realizate in mod obisnuit.
  • Timpul necesar pentru a crea o bijuterie este mult mai mic atunci cand se utilizeaza tehnica 3d print.
  • Bijuteriile nu au nevoie de retusuri sau ajustari, caci acestea sunt exact pe masura clientilor.

Datorita acestor aspecte, este evident ca bijutierii vor alege sa foloseasca o imprimanta 3d ceara pentru a realiza propriile creatii si, de ce nu, este cel mai simplu mod de a-ti incepe propria afacere.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei