Criteriul National

Cum poti deveni detectiv particular

Cum poti deveni detectiv particular
septembrie 27
08:50 2017

descărcare

Ti-a trecut vreodata prin minte sa devii detectiv? Nu cred ca exista vreun baiat care sa nu isi doreasca sa devina detectiv la maturitate. Desi de multe ori avem tendinta de a asocia aceasta meserie cu filmele, benzene desenate sau desenele animate din copilarie, meseria de detectiv este foarte serioasa si necesita un efort destul de mare.

Daca te-ai gandit vreodata serios sa devii detectiv privat trebuie sa stii ca nu este deloc simplu sa ajungi la acest statut. Conform legii, o persoana poate sa dobandeasca calitatea de detectiv daca:

  • Este cetatean roman sau cetatean al unuia din statele din Uniunea Europeana;

  • Este apt din punct de vedere al sanatatii;

  • Nu are antecedente penale si nu a fost condamnat la infractiuni savarsite cu intentie;

  • Obtine avizul Inspectoratului de Politie Judetean al Municipiului caruia face parte;

  • Nu a desfasurat si nu desfasoara nici in prezent o activitate care implica ecercitiul autoritatii publice;

  • Are studii medii si este absolventul unei scoli postliceale de detective sau a indeplinit functiua de politist ori aceea de lucratori in cadrul unei institutii publice din domeniul apararii, ordinii publicei sau sigurantei nationale. De asemenea, poate deveni detectiv si o persoana care a absolvit o institutie de invatamant superior.

  • A promovat examenul de atestare a calitatii de detectiv particular si detine o calificare in acest domeniu sau un atestat similar eliberat de unul din statele membre ale Uniunii Europene.

Dupa cum se poate observa, meseria de detectiv nu este deloc una superficiala, astfel incat nu oricine poate ocupa o astfel de meserie. Sigur ca pe langa o multime de conditii pe care trebuie sa le indeplineasca orice potential detectiv, exista si “reguli nescrise” pe care nu orice persoana le detine. Daruirea, rabdarea, flexibilitatea sau discretia sunt doar cateva dintre elementele cheie pe care orice detectiv trebuie sa le detina. Degeaba iti doresti sa devii detectiv particular daca nu ai suficienta rabdare sau nu esti dispus sa astepti ore, zile, saptamani sau luni pana cand gasesti rezolvarea unui caz.

Femeile pot deveni detectivi? Daca esti femeie si te atrage aceasta meserie, indeplinesti toate conditiile necesare si crezi ca detii toate elementele cheie pentru a profesa aceasta meserie, nu mai are sens sa stai pe ganduri. Conform specialistilor, femeile sunt cei mai buni detectivi datorita discretiei lor. Spre deosebire de barbate, femeile nu ies atat de mult in evidenta in aceasta meserie, relationeaza mult mai usor si astfel le este mai simplu sa solutioneze diferite cazuri. De asemenea, femeile se bazeaza de multe ori pe cel de-al “saselea simt” pentru a rezolva cazurile, iar acesta dovedeste ca intuitia femeii nu este de neglijat. In plus, trebuie sa stiti ca, in ciuda aparentelor, detectivii romani sunt condusi de o femeie. Aceasta femeie a renuntat la toate mici “placeri” pentru a-si indeplini visul de a deveni detectivi.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo