Criteriul National

Cum poti deveni detectiv particular

Cum poti deveni detectiv particular
septembrie 27
08:50 2017

descărcare

Ti-a trecut vreodata prin minte sa devii detectiv? Nu cred ca exista vreun baiat care sa nu isi doreasca sa devina detectiv la maturitate. Desi de multe ori avem tendinta de a asocia aceasta meserie cu filmele, benzene desenate sau desenele animate din copilarie, meseria de detectiv este foarte serioasa si necesita un efort destul de mare.

Daca te-ai gandit vreodata serios sa devii detectiv privat trebuie sa stii ca nu este deloc simplu sa ajungi la acest statut. Conform legii, o persoana poate sa dobandeasca calitatea de detectiv daca:

  • Este cetatean roman sau cetatean al unuia din statele din Uniunea Europeana;

  • Este apt din punct de vedere al sanatatii;

  • Nu are antecedente penale si nu a fost condamnat la infractiuni savarsite cu intentie;

  • Obtine avizul Inspectoratului de Politie Judetean al Municipiului caruia face parte;

  • Nu a desfasurat si nu desfasoara nici in prezent o activitate care implica ecercitiul autoritatii publice;

  • Are studii medii si este absolventul unei scoli postliceale de detective sau a indeplinit functiua de politist ori aceea de lucratori in cadrul unei institutii publice din domeniul apararii, ordinii publicei sau sigurantei nationale. De asemenea, poate deveni detectiv si o persoana care a absolvit o institutie de invatamant superior.

  • A promovat examenul de atestare a calitatii de detectiv particular si detine o calificare in acest domeniu sau un atestat similar eliberat de unul din statele membre ale Uniunii Europene.

Dupa cum se poate observa, meseria de detectiv nu este deloc una superficiala, astfel incat nu oricine poate ocupa o astfel de meserie. Sigur ca pe langa o multime de conditii pe care trebuie sa le indeplineasca orice potential detectiv, exista si “reguli nescrise” pe care nu orice persoana le detine. Daruirea, rabdarea, flexibilitatea sau discretia sunt doar cateva dintre elementele cheie pe care orice detectiv trebuie sa le detina. Degeaba iti doresti sa devii detectiv particular daca nu ai suficienta rabdare sau nu esti dispus sa astepti ore, zile, saptamani sau luni pana cand gasesti rezolvarea unui caz.

Femeile pot deveni detectivi? Daca esti femeie si te atrage aceasta meserie, indeplinesti toate conditiile necesare si crezi ca detii toate elementele cheie pentru a profesa aceasta meserie, nu mai are sens sa stai pe ganduri. Conform specialistilor, femeile sunt cei mai buni detectivi datorita discretiei lor. Spre deosebire de barbate, femeile nu ies atat de mult in evidenta in aceasta meserie, relationeaza mult mai usor si astfel le este mai simplu sa solutioneze diferite cazuri. De asemenea, femeile se bazeaza de multe ori pe cel de-al “saselea simt” pentru a rezolva cazurile, iar acesta dovedeste ca intuitia femeii nu este de neglijat. In plus, trebuie sa stiti ca, in ciuda aparentelor, detectivii romani sunt condusi de o femeie. Aceasta femeie a renuntat la toate mici “placeri” pentru a-si indeplini visul de a deveni detectivi.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro