Criteriul National

Cum poti deveni detectiv particular

Cum poti deveni detectiv particular
septembrie 27
08:50 2017

descărcare

Ti-a trecut vreodata prin minte sa devii detectiv? Nu cred ca exista vreun baiat care sa nu isi doreasca sa devina detectiv la maturitate. Desi de multe ori avem tendinta de a asocia aceasta meserie cu filmele, benzene desenate sau desenele animate din copilarie, meseria de detectiv este foarte serioasa si necesita un efort destul de mare.

Daca te-ai gandit vreodata serios sa devii detectiv privat trebuie sa stii ca nu este deloc simplu sa ajungi la acest statut. Conform legii, o persoana poate sa dobandeasca calitatea de detectiv daca:

  • Este cetatean roman sau cetatean al unuia din statele din Uniunea Europeana;

  • Este apt din punct de vedere al sanatatii;

  • Nu are antecedente penale si nu a fost condamnat la infractiuni savarsite cu intentie;

  • Obtine avizul Inspectoratului de Politie Judetean al Municipiului caruia face parte;

  • Nu a desfasurat si nu desfasoara nici in prezent o activitate care implica ecercitiul autoritatii publice;

  • Are studii medii si este absolventul unei scoli postliceale de detective sau a indeplinit functiua de politist ori aceea de lucratori in cadrul unei institutii publice din domeniul apararii, ordinii publicei sau sigurantei nationale. De asemenea, poate deveni detectiv si o persoana care a absolvit o institutie de invatamant superior.

  • A promovat examenul de atestare a calitatii de detectiv particular si detine o calificare in acest domeniu sau un atestat similar eliberat de unul din statele membre ale Uniunii Europene.

Dupa cum se poate observa, meseria de detectiv nu este deloc una superficiala, astfel incat nu oricine poate ocupa o astfel de meserie. Sigur ca pe langa o multime de conditii pe care trebuie sa le indeplineasca orice potential detectiv, exista si “reguli nescrise” pe care nu orice persoana le detine. Daruirea, rabdarea, flexibilitatea sau discretia sunt doar cateva dintre elementele cheie pe care orice detectiv trebuie sa le detina. Degeaba iti doresti sa devii detectiv particular daca nu ai suficienta rabdare sau nu esti dispus sa astepti ore, zile, saptamani sau luni pana cand gasesti rezolvarea unui caz.

Femeile pot deveni detectivi? Daca esti femeie si te atrage aceasta meserie, indeplinesti toate conditiile necesare si crezi ca detii toate elementele cheie pentru a profesa aceasta meserie, nu mai are sens sa stai pe ganduri. Conform specialistilor, femeile sunt cei mai buni detectivi datorita discretiei lor. Spre deosebire de barbate, femeile nu ies atat de mult in evidenta in aceasta meserie, relationeaza mult mai usor si astfel le este mai simplu sa solutioneze diferite cazuri. De asemenea, femeile se bazeaza de multe ori pe cel de-al “saselea simt” pentru a rezolva cazurile, iar acesta dovedeste ca intuitia femeii nu este de neglijat. In plus, trebuie sa stiti ca, in ciuda aparentelor, detectivii romani sunt condusi de o femeie. Aceasta femeie a renuntat la toate mici “placeri” pentru a-si indeplini visul de a deveni detectivi.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu