Criteriul National

Cum poti face verificarea unei roviniete online?

Cum poti face verificarea unei roviniete online?
martie 17
09:16 2017

Utilizatorii romani de autovehicule care folosesc reteaua de drumuri nationale si autostrazi sunt obligati sa detina o rovinieta valabila asupra lor. Pretul unei roviniete difera in functie de tipul autovehiculului (categoriile A, B, C, D, E, F, G, H) si de perioada valabilitatii (1, 7, 30, 90 de zile sau 12 luni). Soferii care nu au o rovinieta valabila risca sa primeasca o amenda cuprinsa intre 250 si 4500 de lei.

Pentru a nu risca sa fii amendat, este recomandat sa faci o verificare a rovinietei online, de fiecare data cand circuli cu autovehiculul in afara localitatii, pentru a fi sigur ca aceasta este inca valabila. Site-ul Roviniete.ro, creat de compania Scala Assistance, vine in intampinarea romanilor cu o paleta larga de servicii, punandu-ti la dispozitie mai multe facilitati, precum: achizitionarea rovinietelor online, verificarea valabilitatii, calculator de pret  si alerte de expirare a acestora.

Pentru a face o verificare a rovinietei online, tot ce trebuie sa faci este sa accesezi site-ul Roviniete.ro si sa introduci numarul de inmatriculare al masinii si seria sasiului. Daca vei constata ca rovinieta a expirat, iti poti achizitiona una valabila de pe site-ul Roviniete.ro, cu numai cateva click-uri.

Cum poti achizitiona o rovinieta online?

In cazul in care ai facut o verificare a rovinietei online si ai constatat ca a expirat si ai nevoie de una noua, pasul urmator este sa alegi tipul autovehiculului, perioada de valabilitate a rovinietei si data de la care vrei sa inceapa aceasta.

Pe Roviniete.ro poti alege metoda de plata care te avantajeaza mai mult: card bancar, ordin de plata sau internet banking prin BT24 Banca Transilvania sau 24 Banking BCR. Urmatorul pas este sa oferi informatiile personale necesare facturarii: nume, prenume, numar de telefon, e-mail, adresa de livrare, insemnul de stat al autovehiculului si numarul de inmatriculare. Imediat ce a fost confirmata plata, rovinieta online este livrata pe adresa de e-mail specificata de tine, impreuna cu datele facturarii. Rovinieta online include TVA si nu are nici un cost ascuns, pretul acesteia fiind cel reglementat de catre stat.

Serviciile de care poti beneficia pe site-ul Roviniete.ro iti sunt puse la dispozitie de catre compania Scala Assistance in parteneriat cu CNAIR. Lunar 100.000 de soferi romani acceseaza platforma pentru a plati rovinieta online, economisind astfel timp pretios in cautarea unui punct de vanzare a acestora. Site-ul este autorizat de CNAIR (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere), prin contractul nr. 93/17339/27.08.2007, si ofera cea mai simpla, rapida si eficienta metoda de a achizitiona o rovinieta.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo