Criteriul National

Cum poți obține un împrumut dacă ești raportat la Biroul de Credit

Cum poți obține un împrumut dacă ești raportat la Biroul de Credit
ianuarie 26
13:51 2022

Este de notorietate faptul că băncile un mare preț pe existența unui istoric de bun-platnic, când vine vorba despre acordarea unui împrumut. Astfel, dacă ai avut probleme legate de rambursarea unor rate în trecut, accesarea unui nou produs financiar bancar poate fi anevoioasă. În schimb, poți obține cu ușurință un credit urgent.

Înainte de acordarea unui credit, băncile interoghează baza de date a Biroului de Credit, pentru a se asigura că ai un comportament de bun-platnic. Însă, se poate întâmpla ca, din cauza unor probleme financiare temporare, să fi ajuns în neplăcuta situație de a întârzia la plata ratelor. Acest lucru, însă, are urmări când vine vorba despre accesarea unui nou credit de la bancă. În unele cazuri, poți primi refuz de creditare. Alte bănci vor face o analiză strictă a situației tale financiare și nu este exclus să fii nevoit să vii și cu un codebitor pentru a obține banii de care ai nevoie.

Cum ajungi pe lista neagră a rău-platnicilor

Dacă înregistrezi restanțe la plata ratelor, de regulă mai mari de 30 de zile, vei fi raportat la Biroul de Credit. Datele respective privind comportamentul de rău-platnic se mențin în baza de date timp de 4 ani, fie de la plata restanțelor, fie de la trimiterea ultimei actualizări din partea băncii.

Când ai nevoie de o anumită sumă de bani pentru a rezolva o situație neprevăzută, dar ai mari emoții din cauza raportării la Biroul de Credit, îți poți îndrepta atenția către un credit urgent. Este vorba despre o soluție de finanțare inclusă în portofoliul instituțiilor financiare nebancare (IFN). Valoarea maximă a unui astfel de împrumut ajunge, în cele mai multe cazuri, până la 4.000 de lei. Perioada de rambursare este, de regulă, mai mică decât în cazul creditelor bancare. Unele IFN-uri îți permit să rambursezi datoria în câteva săptămâni, altele îți oferă posibilitatea de a opta pentru câteva luni.

Ce avantaje îți aduce un credit urgent nebancar

În comparație cu împrumuturile bancare, creditele urgente pot fi însoțite de costuri mai mari (comisioane, dobânzi, DAE – Dobândă Anuală Efectivă). Asta nu înseamnă că nu poți  „vâna” și diverse oferte.  De exemplu, dacă este prima dată când vrei să accesezi un credit urgent, unele IFN-uri îți oferă posibilitatea de a scăpa de grija dobânzii. Alte IFN-uri reduc comisioanele sau nu îți percep dobândă în prima lună a contractului. Însă, dacă nu respecți termenele de plată, dobânzile penalizatoare nu sunt deloc mici, ba chiar DAE poate fi mai mare de 7.500%.

Condițiile de creditare ale IFN-urilor sunt, în schimb,  foarte accesibile. Poți primi împrumutul chiar dacă ai ajuns, din cauza dificultăților financiare, în atenția Biroului de Credit sau dacă ai fost notificat că ai poprire asupra veniturilor. Nu este cazul să te aștepți la un refuz nici dacă ai o vechime prea mică la actualul loc de muncă, chiar și de o lună, sau un contract de muncă pe perioadă determinată. În ceea ce privește nivelul veniturilor obținute, nu trebuie să-ți faci griji dacă nu încasezi cel puțin salariul minim pe economie. Unele IFN-uri acordă credite și clienților care obțin cel puțin 300 de lei pe lună, cât timp veniturile sunt dovedibile.

Accesarea unui credit urgent nu implică mari eforturi din partea ta. Vei aplica online, pe site-ul IFN-ului, iar, după aprobarea creditului, vei avea banii în cont în mai puțin de 2 ore, în majoritatea cazurilor.

Cum alegi, fără efort și stres, un credit echitabil

Este absolut normal să-ți dorești să găsești un credit urgent cu un cost cât mai scăzut și cu rate cât mai lejere, fie că optezi pentru rambursare săptămânală sau lunară. Drept urmare, va trebui să te informezi bine despre condițiile de creditare actuale. Însă, pe piața nebancară vei găsi zeci de IFN-uri, iar pentru a analiza toate ofertele acestora ar trebui să „sacrifici” numeroase ore, poate chiar zile.

Din fericire, ai la dispoziție și o cale mai ușoară, dar foarte precisă. Platforma de comparare Sortter, disponibilă gratuit, îți oferă ajutorul de care ai nevoie, ușurându-ți semnificativ munca. Astfel, după ce selectezi suma care îți trebuie și perioada de rambursare care ți se pare potrivită, Sortter îți furnizează instant, ordonat și transparent, toate informațiile relevante despre credite urgente disponibile pe piață, care îndeplinesc criteriile tale de selecție. Printre altele, vei afla care sunt condițiile de creditare și la cât se ridică dobânzile și comisioanele pe care le-ai putea plăti.  Va trebui doar să analizezi respectivele oferte, ținând cont de costurile fiecăreia și de avantajele de care poți beneficia. Mai apoi, comparându-le, vei putea să identifici numaidecât cea mai bună variantă de creditare.

Dacă îți surâd mai multe soluții financiare, folosește și calculatorul de credite pe care platforma Sortter ți-l pune la dispoziție gratuit. Acesta îți arată costul total al fiecărui produs financiar, urmând ca tu să iei cea mai bună decizie, în cunoștință de cauză.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul