Criteriul National

Cum poti obtine un tiraj bun la evacuarea reziduurilor din cosurile de fum?

Cum poti obtine un tiraj bun la evacuarea reziduurilor din cosurile de fum?
decembrie 20
17:10 2017

In momentul in care centrala, semineul sau soba nu are un tiraj normal, responsabil este cosul de fum care nu are dimensiunile potrivite. Factorii care influenteaza tirajul pot fi legati atat de sistemul de proiectare al cosului, de materialele din care este confectionat, dar si de conditiile climatice.

Felul in care este proiectata structura de evacuare a fumului la cosurile de fum de pe MaxStyl.com are un rol important in felul in care se realizeaza tirajul la evacuarea fumului. Deseori este de preferat ca respectivele cosuri de fum alese sa functioneze in mod eficient indiferent de pozitia interna sau externa in care se afla pozitionat. Cu toate acestea, desi doua constructii pot avea cosuri de fum identice, tirajul poate fi diferit.

Factorii de mediu si conditiile climatice influenteaza tirajul la evacuarea fumului, astfel ca in zilele cu temperaturi scazute, diferentele prezente intre aerul cald eliminat si aerul rece din exterior pot afecta tirajul. In zilele ploioase, mecanismul de evacuare a fumului este afectat de scaderea presiunii atmosferice.

De departe materialul din care este confectionat un cos de fum isi spune cuvantul si in ceea ce priveste tirajul la evacuare. Materialele sunt diverse si extrem de diferite, de la ceramica si pana la otel sau fonta. Cosurile de fum din otel inoxidabil sunt considerate cele mai bune din punct de vedere calitativ, iar cele dublu izolate sunt extrem de avantajoase din punct de vedere al tirajului la evacuarea fumului.

Pentru obtinerea unui tiraj bun, cosurile de fum trebuie sa fie proiectate corespunzator. In primul rand, izolarea termica este cea responsabila pentru evitarea racirii aerului in timpul evacuarii. In felul acesta se realizeaza un flux care permite gazelor rezultate din arderi sa fie eliminate cu eficienta. Daca vorbim de cosuri de fum pozitionate in afara spatiului perimetral al locuintei, cele dublu izolate sunt cele mai indicate.

Dimensiunea sectiunii transversale constituie un alt factor care poate afecta tirajul. Aceasta trebuie sa fie proportionala cu dimensiunile focarului pentru a nu bloca sau incetini ridicarea fumului. Inaltimea trebuie si ea sa se afle in corelatie cu diametrul cosurilor de fum. O sectiune transversala mai mica va fi intotdeauna potrivita pentru cosurile mai lungi, aceasta lungime fiind cea care compenseaza diametrul mai mic.

Forma cosurilor de fum este si ea importanta. Batalia se da intre cosurile de fum circulare si cele rectangulare. Spre deosebire de cele rectangulare, o sectiune circulara permite distribuirea mai uniforma a fumului pe intreaga portiune interioara a hornului.

Sursa de aer are o importanta majora pentru procesul de combustie. Aceasta permite patrunderea oxigenului in focar, conditie necesara pentru ardere si tiraj.

Cosurile de fum trebuie construite fara inclinatii, drepte si fara portiuni orizontale, chiar daca acestea nu se afla pe aceeasi axa cu centrala sau soba. Inclinatia cosului trebuie sa aiba de preferabil 30 de grade pentru a evita turbulentele ce ar ce ar putea obstructiona evacuarea fumului.

In consecinta, pentru imbunatatirea tirajului la evacuarea fumului trebuie sa se tina cont de toti factorii care ar putea afecta mai mult sau mai putin evacuarea fumului, in principal de proiectarea si intretinerea cosului de fum.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro