Criteriul National

Cum poti obtine un tiraj bun la evacuarea reziduurilor din cosurile de fum?

Cum poti obtine un tiraj bun la evacuarea reziduurilor din cosurile de fum?
decembrie 20
17:10 2017

In momentul in care centrala, semineul sau soba nu are un tiraj normal, responsabil este cosul de fum care nu are dimensiunile potrivite. Factorii care influenteaza tirajul pot fi legati atat de sistemul de proiectare al cosului, de materialele din care este confectionat, dar si de conditiile climatice.

Felul in care este proiectata structura de evacuare a fumului la cosurile de fum de pe MaxStyl.com are un rol important in felul in care se realizeaza tirajul la evacuarea fumului. Deseori este de preferat ca respectivele cosuri de fum alese sa functioneze in mod eficient indiferent de pozitia interna sau externa in care se afla pozitionat. Cu toate acestea, desi doua constructii pot avea cosuri de fum identice, tirajul poate fi diferit.

Factorii de mediu si conditiile climatice influenteaza tirajul la evacuarea fumului, astfel ca in zilele cu temperaturi scazute, diferentele prezente intre aerul cald eliminat si aerul rece din exterior pot afecta tirajul. In zilele ploioase, mecanismul de evacuare a fumului este afectat de scaderea presiunii atmosferice.

De departe materialul din care este confectionat un cos de fum isi spune cuvantul si in ceea ce priveste tirajul la evacuare. Materialele sunt diverse si extrem de diferite, de la ceramica si pana la otel sau fonta. Cosurile de fum din otel inoxidabil sunt considerate cele mai bune din punct de vedere calitativ, iar cele dublu izolate sunt extrem de avantajoase din punct de vedere al tirajului la evacuarea fumului.

Pentru obtinerea unui tiraj bun, cosurile de fum trebuie sa fie proiectate corespunzator. In primul rand, izolarea termica este cea responsabila pentru evitarea racirii aerului in timpul evacuarii. In felul acesta se realizeaza un flux care permite gazelor rezultate din arderi sa fie eliminate cu eficienta. Daca vorbim de cosuri de fum pozitionate in afara spatiului perimetral al locuintei, cele dublu izolate sunt cele mai indicate.

Dimensiunea sectiunii transversale constituie un alt factor care poate afecta tirajul. Aceasta trebuie sa fie proportionala cu dimensiunile focarului pentru a nu bloca sau incetini ridicarea fumului. Inaltimea trebuie si ea sa se afle in corelatie cu diametrul cosurilor de fum. O sectiune transversala mai mica va fi intotdeauna potrivita pentru cosurile mai lungi, aceasta lungime fiind cea care compenseaza diametrul mai mic.

Forma cosurilor de fum este si ea importanta. Batalia se da intre cosurile de fum circulare si cele rectangulare. Spre deosebire de cele rectangulare, o sectiune circulara permite distribuirea mai uniforma a fumului pe intreaga portiune interioara a hornului.

Sursa de aer are o importanta majora pentru procesul de combustie. Aceasta permite patrunderea oxigenului in focar, conditie necesara pentru ardere si tiraj.

Cosurile de fum trebuie construite fara inclinatii, drepte si fara portiuni orizontale, chiar daca acestea nu se afla pe aceeasi axa cu centrala sau soba. Inclinatia cosului trebuie sa aiba de preferabil 30 de grade pentru a evita turbulentele ce ar ce ar putea obstructiona evacuarea fumului.

In consecinta, pentru imbunatatirea tirajului la evacuarea fumului trebuie sa se tina cont de toti factorii care ar putea afecta mai mult sau mai putin evacuarea fumului, in principal de proiectarea si intretinerea cosului de fum.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu