Criteriul National

Cum poți preveni apariția parodontozei?

Cum poți preveni apariția parodontozei?
mai 03
21:33 2022

Dinții sănătoși au nevoie de un nivel ridicat de atenție încă din copilărie pentru a ne bucura de ei pentru cât mai mult timp. De multe ori greșeli în rutina zilnică, neatenție, teama sau amânarea mersului la cabinetul stomatologic ne aduc în stadiul de boală dentară. Cea mai gravă este de departe, boala parodontală numită și parodontoză.

Boala parodontală poate avea consecințe importante, însă nu este deloc greu de prevenit. Ai nevoie de puțin timp liber și de foarte multe recomandări utile pentru a putea să previi în mod eficient problemele dentare determinate de aceasta afecțiune.

Igiena orală trebuie realizată în mod corect

Este foarte important să cunoști care sunt cele mai corecte metode de realizare a igienei orale. Specialiștii recomandă ca sa nu omitem să ne spălăm pe dinți, mai mult de 24 de ore. Placa bacteriană și resturile alimentare care rămân la nivelul danturii sunt factori generatori de boli dentare. Atât lipsa tratamentului imediat al cariilor dentare cât și lipsa tratamentului bolii parodontologice vor avea drept consecință afectarea serioasă a danturii, pierderea dinților naturali și inflamarea țesutului osos adiacent.

În acest situații va trebui să apelezi la soluții extreme, precum implanturile dentare și adițiile osoase. Sunt foarte costisitoare și chiar dacă nu sunt dureroase și se suportă ușor, tot vei avea nevoie de o perioadă de timp destul de lungă pentru a recăpăta complet aspectul obișnuit și viața socială pierdută. Sunt motivele principale pentru care trebuie să îți îndrepți atenția către măsurile de prevenție medicală specifice.

Este important, de asemenea, ca în realizarea igienei dentare să nu folosești doar banala periuță de dinți, chiar dacă este de tip modern sau electrică. Periuțele interdentare, ața de dinți și apa de gură nu trebuie să lipsească nimănui. Doar dacă le vei folosi în mod constant pe toate trei, vei obține rezultatele mult dorite și vei elimina una dintre multiplele cauze parodontoza.

Chiar dacă știi deja acest lucru, îți voi mai reaminti încă o dată. Periuțele de dinți se înlocuiesc cel puțin o dată la 3-4 luni. Și trebuie să le alegi cu ajutorul medicului tău stomatolog. El va ști cel mai bine ce să îți recomande și va trebui să respecți acest lucru.

Verifică în mod periodic starea ta de sănătate

Controalele medicale de rutină sunt foarte importante și reprezintă prevenirea unui viitor gingivita tratament! Nu uita că nu avem timp, că ne alimentam prost, că suntem în permanență stresați, obosiți și nemulțumiți. În aceste condiții trebuie doar să mergem în mod periodic la medicul de familie și să îl asaltăm cu tot felul de întrebări. Anumite boli sunt silențioase. Ne simțim bine, însă, lucrurile nu sunt foarte bune.

Descoperirea lor la timp ne va ajuta să prevenim apariția complicațiilor și ne va proteja foarte bine dantura pentru a ne bucura de aceasta până la adânci bătrâneți. Acest lucru înseamnă economisire de bani, viață socială foarte bună, stimă de sine și încredere maximă în propriile puteri. Dantura și un zâmbet frumos ne pot ajuta să facem o impresie bună oricui ne întâlnește pentru prima dată.

 

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

AdrianaG

AdrianaG

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul