Criteriul National

Cum poți să alegi o vitrină profesională de cofetărie bună?

Cum poți să alegi o vitrină profesională de cofetărie bună?
octombrie 21
21:47 2022

Vitrinele de cofetărie sunt echipamente frigorifice specializate pentru expunerea și depozitarea prăjiturilor, torturilor, bezelelor, deserturilor de ciocolată, fursecurilor cu cremă, produselor de patiserie. Acest tip de echipament este utilizat nu doar în cofetării, ci și în cafenele, baruri, restaurante, magazine alimentare, brutării. Scopul vitrinelor de cofetărie este de a crea temperatura și umiditatea optime, de a prezenta produsele într-un mod câștigător.

Caracteristicile vitrinelor profesionale de cofetărie

Carcasa vitrinelor de cofetărie este confecționată din oțel inoxidabil. Pentru finisarea fațadelor se folosesc de obicei elemente din PAL, plastic, laminat, lemn. Vitrinele de cofetărie sunt echipate cu mai multe rafturi, cu sticlă panoramică curbă sau dreaptă. Paleții retractabili oferă confort personalului ce servește clientela.

Principiul de funcționare a vitrinelor de cofetărie se bazează pe răcirea volumului intern cu ajutorul unui compresor și a unui condensator. 

Unitatea electronică a vitrinelor permite să se regleze procesul de dezghețare și să se dea alarma în cazul încălcării regulilor de funcționare a vitrinei de cofetărie respective. La modelele moderne de asemenea echipamente HoReCa, temperatura actuală este reflectată pe un afișaj special. Lămpile led cu lumină albă și disipare scăzută a căldurii sunt folosite pentru a ilumina eficient gama de produse.

Vitrine de cofetărie: tipuri și caracteristici

Regimul de temperatură:

Modelele de vitrine frigorifice pentru cofetărie cu un interval de temperatură medie (de la +2 la +10 grade Celsius) sunt folosite pentru prezentarea prăjiturilor cu fructe și cremă.

Vitrinele care mențin o temperatură de +14 până la +18 grade Celsius sunt potrivite pentru expunerea și depozitarea produselor din ciocolată și pralinelor.

Vitrinele de cofetărie cu temperatură scăzută funcționează în moduri de la -18 la -5 grade Celsius. Utilizarea vitrinelor de cofetărie de acest tip asigură conservarea pe termen lung a înghețatei și a deserturilor reci.

Pentru ca produsele din făină să nu se întărească, prăjiturile și produsele de patiserie cu biscuiți să nu-și piardă aspectul estetic, iar ciocolata să nu se topească, alege vitrinele de cofetărie potrivite pentru fiecare categorie de mărfuri.

Metoda de răcire a volumului intern al vitrinelor pentru cofetărie:

Statică. Convecția naturală evită aerisirea produselor, dar nu asigură distribuția uniformă a aerului rece la toate nivelurile. La utilizarea vitrinelor de cofetărie cu răcire statică, este important să se organizeze corect expunerea deserturilor în conformitate cu condițiile de păstrare a temperaturii.

Dinamică. Răcirea forțată asigură menținerea stabilă a temperaturii în întreaga cameră. În același timp, depozitarea pe termen lung a produselor neambalate duce la deteriorări, la pierderea prezentării estetice a acestora.

Metoda de instalare a vitrinelor de cofetărie:

  • Vitrinele de blat sau vitrinele ghișeu ocupă puțin spațiu, sunt instalate pe tejgheaua unității sau pe alte suprafețe.
  • Vitrinele de podea au un volum util mare și sunt echipate cu mai multe rafturi pentru expunerea mărfurilor.

Când selectezi vitrine pentru deserturi, merită să iei în considerare:

  • Formatul unității HoReCa. Tipul, dimensiunile și numărul de vitrine depind de acest factor. Pentru magazinele de proximitate și cantinele sunt potrivite mici vitrine clasice, cu design simplu. Pentru supermarketuri, brutării și cofetării, uneori este mai avantajos să achiziționezi vitrine rotative elegante, cu iluminare puternică.
  • Sortimentul și tipul de mărfuri. În funcție de produsele comercializate, se alege o vitrina refrigerată sau congelatoare pentru deserturi. 

Dacă o cafenea sau un departament de cofetărie al unui magazin alimentar are o gamă largă de prăjituri de biscuiți, prăjituri cu frișcă și fructe, jeleuri și produse de ciocolată, atunci este necesară o vitrină frigorifică pentru cofetărie.

  • Designul vitrinei de cofetărie. Deserturile arată mai bine în vitrine de bej, galben,  maro închis, aurire și bronz. Producătorii produc vitrine profesionale gastronomice și de cofetărie într-un singur design, acestea putând fi montate într-o singură linie. Ele pot fi vopsite în culori vii sau finisate cu panouri cu efect de lemn. Carcasa vitrinelor poate avea contururi netede sau o configurație de linii tăiate ascuțite în stil high-tech. Din fericire, majoritatea producătorilor produc vitrine pentru produse de cofetărie de diverse forme și dimensiuni. Gama de modele de vitrine frigorifice, de regulă, este suficient de largă pentru ca fiecare antreprenor să aibă de unde alege.
  • Costul vitrinei. Prețul echipamentului constă în calitatea materialelor, prezența unei unități frigorifice, a unui regulator de temperatură, elemente de iluminat, caracteristicile de design. 

Compania TC Romania Crown Cool oferă vitrine de încredere pentru expunerea de deserturi, .

Catalogul online prezintă diverse modele cu descriere detaliată a echipamentelor HoReCa din această categorie.

Experții te vor contacta și te vor ajuta la selectarea echipamentului, plasarea unei comenzi, clarificarea metodei de plată și termenii de livrare. Efectuează instalarea echipamentelor achiziționate, asigură reparații în garanție și service post-garanție.

Intră pe tcromania.com pentru detalii.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul