Criteriul National

“Cum privim Statul Paralel, ca pe o realitate sau ca pe un Fake News?

“Cum privim Statul Paralel, ca pe o realitate sau ca pe un Fake News?
noiembrie 04
22:04 2020

,,E undeva la jumătatea drumului între fake news și realitate. A fost vorba de niște persoane care, inițial, așa cum am sesizat eu, au plecat cu cele mai bune intenții la drum. Au conștientizat că o serie de întrebări sunt pe punctul de a deveni prea puternice pentru a fi combătute cu mijloacele legale. Corecțiile legale întârziau să apară și și-au asumat cumva, într-o formă de haiducie modernă, au revendicat dreptul de a lucra ele cu alte mijloace împotriva acestor amenințări”, susține generalul (r) Silviu Predoiu.”

Interesant este ca dansul in aceea perioada era in activitatea de prim adj al directorului SIE, institutie ce in mod sigur a participat ca si SRI la mizeriile din “campul tactic in justitie”, intrucat recunoaste acest fapt in mod direct in asertiunile expuse in paragraful de mai sus, extras din interviul dat!

Dar observ ca nu are remuscari dar doreste sa fie votat pentru o pozitie de parlamentar!

Poate ar fi bine sa spuna mai multe despre acele corectii legale ce intarziau sa apara sens in care s-a procedat la metode abuzive de lupta fata de unele amenintari, prin protocoale secrete, evident! (Cristina T.).

 

 

 

N.R.

Generalul (r) Silviu Predoiu, fost șef operațiuni SIE, a acordat luni, 2 noiembrie, un interviu în exclusivitate jurnalistului Vlad Craioveanu.

O discuție interesantă și o analiză pertinentă –    într-o ediţie specială a emisiunii ,,Ochii pe mine!”, la Aleph News –  despre ceea ce înseamnă noțiunea de fake news în zilele noastre, sub toate formele lui.

https://alephnews.ro/cultura/ochii-pe-mine-cu-fostul-director-adjunct-al-sie-silviu-predoiu/?fbclid=IwAR0qteKAnaJe3hC1t6TZMVs7kludz8vnkcphZIkKYLuElNM-OVMkdUc5JVI

Articolul “Cum privim Statul Paralel, ca pe o realitate sau ca pe un Fake News? apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul