Criteriul National

Cum procedezi dacă îți moare o rudă în străinătate?

Cum procedezi dacă îți moare o rudă în străinătate?
august 27
08:35 2020

Există reguli stricte consfințite de lege în materie de repatriere decedați.

Reguli de repatriere în România a unei persoane defuncte

Dacă un membru al familie tale, cetăţean român, a decedat în străinătate, iată ce este important ca să știi:

Decesul respectivei persoane trebuie mai întâi înregistrat la autorităţile locale din ţara unde a murit. În acest sens, trebuie spus că decesul unui cetățean român poate fi înregistrat şi la ambasada sau la consulatul României din acel stat, cu specificația că această procedură nu este obligatorie.

Totuși, dacă se alege varianta a doua, în cazul în care ambasada/ consulatul României sunt înștiințate despre deces de autorităţile locale ale țării respective, reprezentanții instituției noastre (ambasadă/consulat) au obligația de a sesiza cu celeritate Ministerul Administraţiei şi Internelor din România, care, prin reprezentanții săi, vor anunţa familia asupra decesului persoanei în cauză care are cetățenia română.

În acest caz, se eliberează persoanelor îndreptățite de către ambasadă sau consulat un certificat de deces românesc.

Trebuie însă precizat faptul că eliberarea certificatului de deces amintit se poate face numai pe baza unui act de deces eliberat iniţial de autorităţile locale din ţara respectivă, precum şi pe baza altor documente prevăzute de legislaţia română.

Dacă înregistrarea decesului nu s-a făcut la ambasadă sau consulat, atunci certificatul de deces românesc va fi eliberat doar în România, de către autorităţile competente, în baza certificatului de deces emis de forul străin competent şi a altor documente strict prevăzute de legislația noastră în domeniu.

O situație de excepție este aceea în care decesul a fost cauzat de o acţiune violentă. Atunci fiind vorba de o anchetă desfășurată de poliția din țara respectivă care poate să se prelungească, automat se poate întârzia și procedura de transport în țară a corpului persoanei cu cetățenia română decedate în străinătate.

Pentru un astfel de transport mortuar există firme ce oferă servicii de repatriere decedați. Aceste case funerare care se vor ocupa cu profesionalism de aducerea în țară a sicriului cu trupul neînsuflețit și organizarea înmormântării în cele mai mici detalii. Trebuie spus că ele dețin o autorizare specială pentru a putea efectua astfel de transporturi mortuare internaționale.

Casa Funerare Ghica oferă cele mai bune servicii de repatriere decedați

Casa Funerară Ghica este o firmă de pompe funebre din București extrem de cunoscută, care are program non-stop și la care poți să apelezi de îndată ce afli de decesului unei persoane dragi în străinătate.

Reprezentanții Funerare Ghica va lua prompt legătura cu omologii săi din țara în care s-a produs tragedia, pentru ca aceștia să pregătească transportul mortuar special. Între timp, se va întocmi toată documentația necesară pentru ca defunctul respectiv să fie adus în deplină legalitate în țară.

Dacă se alege varianta unui zbor cu avionul, după ce sicriul va ajunge în zona cargo a Aeroportului Internațional “Henri Coandă” din Otopeni, va fi preluat și apoi transportat la capelă și ulterior la cimitir pentru inhumare ori la crematoriu pentru incinerare, după cum s-a stabilit cu aparținătorii.

În această perioadă, a pandemiei de coronavirus, pentru repatrierea persoanelor române decedate este necesar atât acordul autorităților, dar și al instituției de sănătate publică din țara în care s-a produs moartea acestora.

Pentru transportarea în România, este necesară aprobarea oficiului consular al României sau ambasadei din țara respectivă, dar și o declarație de primire din partea administrației cimitirului în care va avea loc înhumarea.

Aducerea cadavrului se va face după niște reguli speciale, așa încât să se asigure toate măsurile de prevenție împotriva răspândirii infecției cu Sars-Cov-2.

Casa Funerare Ghica poate face repatrieri decedați din: America, Austria, Belgia, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania.

Dacă ai nevoie de asemenea servicii de pompe funebre acum, în plină stare de alertă generată de coronavirus, apelează cu încredere la ei!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul