Criteriul National

Cum putem lua măsuri de siguranță și să prevenim incendiile?

Cum putem lua măsuri de siguranță și să prevenim incendiile?
octombrie 17
16:47 2019

Deții o centrală termică, un restaurant care are nevoie de curățarea hotelor profesionale sau poate ai nevoie de servicii RSVTI? Dacă da, aceste informații sunt pentru tine.

ABC Control este o firmă din domeniul instalațiilor termice, electrice, al celor sub presiune și în domeniul coșăritului industrial. Fiind preocupați în permanență de noutățile apărute în domeniul lor de activitate, căută să fie la zi cu tot ce este necesar funcționarii după ultimele standarde. În concordanță și cu dorința de a lucra în deplină legalitate, au căutat să obțină, ca un test al competenței și expertă, toate autorizațiile și certificările în materie.

Vă poate ajuta cu următoarele servicii:

1: Coșuri de fum

Dețineți un echipament sau o instalație dotată cu coșuri de evacuare a fumului rezultat în urma arderii, cum ar fi sobele, semințele, centralele termice pe gaz sau pe combustibili solizi, cuptoare de capacitate mare pentru producția alimentelor, cabine de vopsitorie auto etc..
Statistica arată, conform declarațiilor inspectorului general al IGSU, că în anul 2017 circa 50% din incendiile care s-au produs la gospodăriile cetățenești au avut loc ca urmare a coșurilor de fum defecte sau necurățate. Din păcate, majoritatea acestor incendii se soldează cu pierderi omenești și pagube materiale consistente. Este de indicat ca neapărat sa fie efectuate serviciile de curățare coș de fum.

2: Hote profesionale

Fie că sunteți managerul unui hotel, fie că aveți în administrare un restaurant, o cantină, o grădiniță, o bucătărie profesională sau orice altă unitate unde se gătește, dacă deasupra spațiului de gătit aveți o hotă, atunci trebuie să știți că aceasta trebuie curățată periodic.

Din experiența lor practică recomandă să se facă degresarea hotei, curățarea filtrelor, curățarea palelor motorului și a canalului de evacuare aferent, la un interval de 4-6 luni.

3: Servicii operator RSVTI

Fie că sunteți persoană fizică, fie că sunteți persoană juridică, dacă dețineți sau utilizați o instalație sau un echipament în exploatare, ce cade sub incidenta ISCIR, aveți nevoie de un operator RSVTI autorizat care să fie responsabil cu supravegherea tehnică a instalațiilor/echipamentelor din domeniul ISCIR pe care le dețineți. Obligația dumneavoastră de a asigura acest operator va revine prin Legea nr. 64/2008, art. 15 pct. 2, republicată în 2015 și prin prescripțiile tehnice ISCIR.

4: Reglare supape siguranță

Dacă sunteți deținătorul sau utilizatorul unei centrale termice sau a unui cazan de apă caldă, ori a oricărei instalații/echipament sub presiune, ați aflat deja că pentru autorizarea funcționării acestora este obligatoriu să vă verificați și reglați și supapele de siguranță sau membranele de rupere aferente.

5: Arzătoare tehnologice

Dacă sunteți deținătorul sau utilizatorul unei instalații tehnologice sau al unor aparate de încălzit cu aer cald sau prin radiație, știți deja că acestea sunt echipate cu arzătoare cu combustibili lichizi sau gazoși. Aceste arzătoarea tehnologice trebuie autorizate.
Printre instalațiile sau aparatele echipate cu arzătoare tehnologice se numără: Cabine de vopsitorie; Roof – top – uri; Linii de panificație; Generatoare de aer cald; Cuptoare de topire asfalt; Instalații de producție în industria textilă, arzătoarele acestora provenind de la diverse firme producătoare: Ferolli, Weishaupt, Riello, FBR, Cuenod etc.

6: Centrale termice

Dețineți o centrală termică sau un cazan de apa caldă produse de Buderus, Bosch, Viessmann, ICI Caldaie, Ferolli, Ariston sau Protherm și nu știți ce sa faceți mai departe?

Firma ABC Control Deține diferite autorizații în domeniul I.S.C.I.R., I.S.U., A.N.R.E., A.N.C. și nu numai.

Sursă articol

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

RaduPlugaru

RaduPlugaru

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul