Criteriul National

Cum recrutează o agenție cei mai buni candidați pentru un job?

Cum recrutează o agenție cei  mai buni candidați pentru un job?
septembrie 24
13:45 2018

Companiile românești au început tot mai des ca să caute o agenție recrutare personal bună, care să le degreveze de sarcinile de a-și căuta singuri oameni pentru locurile de muncă vacante pe care pe au la un moment dat.

Mai mult decât atât, se stabilesc chiar parteneriate de durată, așa încât acest proces să se desfășoare cu maxim de operativitate dacă apar situații în care anumite job-uri se eliberează sau urmează a se vacanta și trebuie ocupate cât mai rapid posibil.

În funcție de domeniul de activitate, sunt reguli specifice de găsire a unor candidați ce par a fi potriviți, dar în linii mari se urmează anumiți pași bine stabiliți.

La început se diagnostichează cerințele job-ului. Mai precis reprezentanții agenției de recrutare încearcă să definească exact nevoilor companiei în cauză: definirea poziției pentru care trebuie găsit un anume candidat, profilul ideal al acestuia, nivelul de salarizare și bonusurile ce se vor putea oferi inițial.

Apoi urmează etapa de cercetare. Este vorba de un screening al potențialilor candidați. Cercetarea poate ca să fie directă sau indirectă, prin utilizarea unor metode clasice ori moderne.

După ce se stabilește o listă de doritori ce s-ar mula foarte bine pe cerințele postului respectiv, urmează interviurile preliminarii „face to face” realizate de agenție.

Urmează etapa de selecție, în care consultantul firmei de recrutare  întocmește câte un dosar de candidatură pentru fiecare persoană. El conține rapoarte complete și complexe despre baza și motivația profesională a candidatului, rezultatele testului de personalitate, precum și CV-ul acestuia.

Urmează o etapă de validare, esențială în decizia agenției referitoare la ipoteza conform căreia unul sau mai mulți candidați merită ca să se prezente la compania în cauză sau nu, pentru un interviu final.

Specialiștii din cadrul unei agenții de recrutare, prin profesionalismul și experiența lor, permit o mai bună evaluare a aplicațiilor efectuate de către aceia ce își doresc să ocupe un anumit  loc de muncă vacant.

Ei nu doar că au metode eficiente de recrutare, dar pot face acest lucru mult mai obiectiv, deoarece sunt simpli intermediari, nu sunt implicați direct în raportul principal ce se stabilește între angajator și angajat.

Așa se face că o firmă de recrutare personal este mult mai în măsură ca să aprecieze care sunt abilitățile reale ale unui candidat (care pot sau nu ca să fie conforme cu acelea din curriculum vitae!), pentru a pune întrebările pertinente, pentru a efectua teste de evaluare a aptitudinilor și personalității candidaților.

Cu toate că procesul de recrutare se desfășoară de către agenția angajată în acest sens, care prestează activitățile în baza unui contract de prestări servicii de intermediere foarte clar, decizia finală de angajare aparține în continuare agentului economic, care, studiind materialele oferite de firma de recrutări, efectuând interviurile finale, va putea ca să ia hotărârea pe care o crede cea mai bună cu privire la angajarea sau nu a unui potențial candidat sau a altuia.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu