Criteriul National

Cum recrutează o agenție cei mai buni candidați pentru un job?

Cum recrutează o agenție cei  mai buni candidați pentru un job?
septembrie 24
13:45 2018

Companiile românești au început tot mai des ca să caute o agenție recrutare personal bună, care să le degreveze de sarcinile de a-și căuta singuri oameni pentru locurile de muncă vacante pe care pe au la un moment dat.

Mai mult decât atât, se stabilesc chiar parteneriate de durată, așa încât acest proces să se desfășoare cu maxim de operativitate dacă apar situații în care anumite job-uri se eliberează sau urmează a se vacanta și trebuie ocupate cât mai rapid posibil.

În funcție de domeniul de activitate, sunt reguli specifice de găsire a unor candidați ce par a fi potriviți, dar în linii mari se urmează anumiți pași bine stabiliți.

La început se diagnostichează cerințele job-ului. Mai precis reprezentanții agenției de recrutare încearcă să definească exact nevoilor companiei în cauză: definirea poziției pentru care trebuie găsit un anume candidat, profilul ideal al acestuia, nivelul de salarizare și bonusurile ce se vor putea oferi inițial.

Apoi urmează etapa de cercetare. Este vorba de un screening al potențialilor candidați. Cercetarea poate ca să fie directă sau indirectă, prin utilizarea unor metode clasice ori moderne.

După ce se stabilește o listă de doritori ce s-ar mula foarte bine pe cerințele postului respectiv, urmează interviurile preliminarii „face to face” realizate de agenție.

Urmează etapa de selecție, în care consultantul firmei de recrutare  întocmește câte un dosar de candidatură pentru fiecare persoană. El conține rapoarte complete și complexe despre baza și motivația profesională a candidatului, rezultatele testului de personalitate, precum și CV-ul acestuia.

Urmează o etapă de validare, esențială în decizia agenției referitoare la ipoteza conform căreia unul sau mai mulți candidați merită ca să se prezente la compania în cauză sau nu, pentru un interviu final.

Specialiștii din cadrul unei agenții de recrutare, prin profesionalismul și experiența lor, permit o mai bună evaluare a aplicațiilor efectuate de către aceia ce își doresc să ocupe un anumit  loc de muncă vacant.

Ei nu doar că au metode eficiente de recrutare, dar pot face acest lucru mult mai obiectiv, deoarece sunt simpli intermediari, nu sunt implicați direct în raportul principal ce se stabilește între angajator și angajat.

Așa se face că o firmă de recrutare personal este mult mai în măsură ca să aprecieze care sunt abilitățile reale ale unui candidat (care pot sau nu ca să fie conforme cu acelea din curriculum vitae!), pentru a pune întrebările pertinente, pentru a efectua teste de evaluare a aptitudinilor și personalității candidaților.

Cu toate că procesul de recrutare se desfășoară de către agenția angajată în acest sens, care prestează activitățile în baza unui contract de prestări servicii de intermediere foarte clar, decizia finală de angajare aparține în continuare agentului economic, care, studiind materialele oferite de firma de recrutări, efectuând interviurile finale, va putea ca să ia hotărârea pe care o crede cea mai bună cu privire la angajarea sau nu a unui potențial candidat sau a altuia.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei