Criteriul National

Cum recrutează o agenție cei mai buni candidați pentru un job?

Cum recrutează o agenție cei  mai buni candidați pentru un job?
septembrie 24
13:45 2018

Companiile românești au început tot mai des ca să caute o agenție recrutare personal bună, care să le degreveze de sarcinile de a-și căuta singuri oameni pentru locurile de muncă vacante pe care pe au la un moment dat.

Mai mult decât atât, se stabilesc chiar parteneriate de durată, așa încât acest proces să se desfășoare cu maxim de operativitate dacă apar situații în care anumite job-uri se eliberează sau urmează a se vacanta și trebuie ocupate cât mai rapid posibil.

În funcție de domeniul de activitate, sunt reguli specifice de găsire a unor candidați ce par a fi potriviți, dar în linii mari se urmează anumiți pași bine stabiliți.

La început se diagnostichează cerințele job-ului. Mai precis reprezentanții agenției de recrutare încearcă să definească exact nevoilor companiei în cauză: definirea poziției pentru care trebuie găsit un anume candidat, profilul ideal al acestuia, nivelul de salarizare și bonusurile ce se vor putea oferi inițial.

Apoi urmează etapa de cercetare. Este vorba de un screening al potențialilor candidați. Cercetarea poate ca să fie directă sau indirectă, prin utilizarea unor metode clasice ori moderne.

După ce se stabilește o listă de doritori ce s-ar mula foarte bine pe cerințele postului respectiv, urmează interviurile preliminarii „face to face” realizate de agenție.

Urmează etapa de selecție, în care consultantul firmei de recrutare  întocmește câte un dosar de candidatură pentru fiecare persoană. El conține rapoarte complete și complexe despre baza și motivația profesională a candidatului, rezultatele testului de personalitate, precum și CV-ul acestuia.

Urmează o etapă de validare, esențială în decizia agenției referitoare la ipoteza conform căreia unul sau mai mulți candidați merită ca să se prezente la compania în cauză sau nu, pentru un interviu final.

Specialiștii din cadrul unei agenții de recrutare, prin profesionalismul și experiența lor, permit o mai bună evaluare a aplicațiilor efectuate de către aceia ce își doresc să ocupe un anumit  loc de muncă vacant.

Ei nu doar că au metode eficiente de recrutare, dar pot face acest lucru mult mai obiectiv, deoarece sunt simpli intermediari, nu sunt implicați direct în raportul principal ce se stabilește între angajator și angajat.

Așa se face că o firmă de recrutare personal este mult mai în măsură ca să aprecieze care sunt abilitățile reale ale unui candidat (care pot sau nu ca să fie conforme cu acelea din curriculum vitae!), pentru a pune întrebările pertinente, pentru a efectua teste de evaluare a aptitudinilor și personalității candidaților.

Cu toate că procesul de recrutare se desfășoară de către agenția angajată în acest sens, care prestează activitățile în baza unui contract de prestări servicii de intermediere foarte clar, decizia finală de angajare aparține în continuare agentului economic, care, studiind materialele oferite de firma de recrutări, efectuând interviurile finale, va putea ca să ia hotărârea pe care o crede cea mai bună cu privire la angajarea sau nu a unui potențial candidat sau a altuia.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu