
Nimeni nu poate nega ca intreaga lume s-a schimbat de la izbucnirea pandemiei COVID-19. A avut impact asupra vietii tuturor. Acest lucru nu ne-a impiedicat ca oameni, profesori, copii sau parinti si, in multe privinte, am vazut provocarile invatarii online ca o modalitate de a ne dezvolta pe noi insine si pe ceilalti profesional si personal.
Cum au reusit scolile private sa se adapteze invatarea online si sa echilibreze volumul de munca al elevilor si profesorilor cu nevoile comunitatii de parinti?
Planificarea unei lectii online fata in fata cu adevarat de succes dureaza atata timp cat ofera o lectie, daca nu mai mult, mai ales daca trebuie sa se diferentieze in mod corespunzator cu rezultate adecvate pentru toti elevii. Am adoptat o abordare mixta a livrarii invatarii online si, cu aceasta abordare, autonomia studentilor nostri va creste in mod inevitabil.
Intreaga activitate a fost transferata la un sistem online la mijlocul lunii martie. Adunari online, sesiuni de tutori, consiliere individuala, podcast-uri de grup, lectii fata in fata pentru cursuri si persoane, invatare de videoclipuri, inclusiv screencasturi de catre profesori si difuzari de grup mai mari pe un canal YouTube dedicat si chiar inregistrari orchestrale online: a lucrat mult in adaptarea „orelor in persoana” si aducerea spiritului uman al acestor clase in mediul online, adaugand in acelasi timp modalitati subtile de a monitoriza, sprijini, evalua si continua sa-i entuziasmeze pe copii.
Tehnicile de angajare si entuziasmare a elevilor includ utilizarea Suitei / clasei Google in cea mai mare masura posibila pentru a crea documente comune pe care elevii le completeaza in direct in timpul lectiei si le trimit sau lucreaza independent. Este important sa mentinem in viata relatia deja puternica profesor-elev, indiferent daca suntem sau nu in mediul online.