Criteriul National

Cum s-a adaptat o scoala privata din Bucuresti la invatarea online in timpurile dificile

Cum s-a adaptat o scoala privata din Bucuresti la invatarea online in timpurile dificile
iulie 06
15:23 2021

Nimeni nu poate nega ca intreaga lume s-a schimbat de la izbucnirea pandemiei COVID-19. A avut impact asupra vietii tuturor. Acest lucru nu ne-a impiedicat ca oameni, profesori, copii sau parinti si, in multe privinte, am vazut provocarile invatarii online ca o modalitate de a ne dezvolta pe noi insine si pe ceilalti profesional si personal.

Cum au reusit scolile private sa se adapteze invatarea online si sa echilibreze volumul de munca al elevilor si profesorilor cu nevoile comunitatii de parinti?

Planificarea unei lectii online fata in fata cu adevarat de succes dureaza atata timp cat ofera o lectie, daca nu mai mult, mai ales daca trebuie sa se diferentieze in mod corespunzator cu rezultate adecvate pentru toti elevii. Am adoptat o abordare mixta a livrarii invatarii online si, cu aceasta abordare, autonomia studentilor nostri va creste in mod inevitabil.

Intreaga activitate a fost transferata la un sistem online la mijlocul lunii martie. Adunari online, sesiuni de tutori, consiliere individuala, podcast-uri de grup, lectii fata in fata pentru cursuri si persoane, invatare de videoclipuri, inclusiv screencasturi de catre profesori si difuzari de grup mai mari pe un canal YouTube dedicat si chiar inregistrari orchestrale online: a lucrat mult in adaptarea „orelor in persoana” si aducerea spiritului uman al acestor clase in mediul online, adaugand in acelasi timp modalitati subtile de a monitoriza, sprijini, evalua si continua sa-i entuziasmeze pe copii.

Tehnicile de angajare si entuziasmare a elevilor includ utilizarea Suitei / clasei Google in cea mai mare masura posibila pentru a crea documente comune pe care elevii le completeaza in direct in timpul lectiei si le trimit sau lucreaza independent. Este important sa mentinem in viata relatia deja puternica profesor-elev, indiferent daca suntem sau nu in mediul online.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

CRIL DEV

CRIL DEV

CRIL DEV SRL creeaza, dezvolta si promoveaza site-uri web pentru companii. Informatii la office [at] cril.ro

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul