Criteriul National

Cum să ai angajaţi fericiţi? Idei eficiente de cadouri pentru diverse evenimente

Cum să ai angajaţi fericiţi? Idei eficiente de cadouri pentru diverse evenimente
mai 18
16:00 2022

Munca din departamentul de resurse umane se poate dovedi destul de provocatoare. Trebuie să înveţi care sunt elementele cele mai bune pentru echipa care se află în responsabilitatea ta şi cum poţi îmbunătăţi nivelul lor de satisfacţie cu locul de muncă. În preajma sărbătorilor şi a diverselor evenimente de pe parcursul unui an, mulţi angajatori aleg să le ofere angajaţilor mici cadouri care să răsplătească eforturile depuse de ei.

 

Dacă vrei să ieşi în evidenţă şi să faci un cadou diferit, iată câteva sugestii interesante:

 

O sumă valorică pentru vacanţă

Foarte mulţi oameni amână să plece într-o vacanţă, tocmai pentru alocă banii din salariu pe nişte cheltuieli urgente sau prioritizează alte lucruri din viaţa lor. Angajatorul ar trebui să ştie totuşi că un angajat fericit, relaxat şi odihnit va avea nişte rezultate mult mai bune decât unul stresat şi presat de termene limită. Astfel că, este o mişcare inteligentă să oferi angajaţilor tichete valori pentru o mică vacanţă, desigur dacp bugetul îţi permite acest lucru. Poţi chiar negocia un pachet cu o agenţie de călători şi aşa ai ocazia de a obţine un discount semnificativ, în funcţie de numărul de pachete achiziţionat.

Un voucher pentru o zi la spa/masaj

O altă idee care are la bază tot conceptul de odihnă şi relaxare este aceea a unui voucher pentru o vizită într-un spa sau pentru o vizita la un salon de masaj. La fel ca menţiunea anterioară poţi negocia aceste servicii cu reprezentaţii locului pe care îl alegi şi astfel vei obţine o oferă avatajoasă. De asemenea, ar fi util totuşi ca aceste vouchere să nu fie nominale, pentru situaţiile când angajaţii vor să cedeze cadouă către un apropiat  de-al lor.

Un coş personalizat

Această variantă este una mai clasică, însă are avantajul de a avea foarte multe opţiuni şi oferte de unde să alegi exact ceea ce îţi doreşti, care să se plieze şi pe buget şi pe stilul afacerii tale. Dacă totuşi nu ai nicio idee la care să apelezi pentru acest gen de servicii vezi aici cosurile cadou de la Boutique Cadeaux, întrucât acest gen de cadouri sunt dintre cele mai practice şi utile, angajaţii având şansă să primească nişte produse de care se pot bucura alături de cei dragi.

Un teambuilding într-o locaţie frumoasă

O ultimă sugestie ar fi asemănătoare cu prima, adică aceea a unei vacanţe. Însă, data asta e vorba de o vacanţă altături de întreaga echipă. Astfel de vacanţe – teambuidinguri sunt foarte populare în rândul companiilor, fiind o metodă bună de a unii echipa şi de a dezvolta relaţiile dintre angajaţi. Pentru a-ţi surprinde plăcut oameni din echipă, alege o destinaţie deosebită, poate o cabana la munte cu o privelişte frumoasă sau o locaţie cu nişte servicii impecabile. Gândeşte-te bine la dinamica actuală a echipei şi aşa poţi alege o variantă bună.

 

Aşadar, este important să oferi angajaţilor mici atenţii la astfel de ocazii, aceste atenţii îi vor face să se dedice şi mai mult locului de muncă şi vor dezvolta calitatea relaţiei dintre voi. Iar din când în când este bine să mai schimbi alegerile pe care le faci la aceste evenimente, acest lucru va arată faptul că eşti o companie implicată şi dedicată oamenilor săi.

 

Sursă foto: pexels.com

Comentarii

Comentarii

Despre autor

AdrianaG

AdrianaG

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul