Criteriul National

Cum să ai grijă de bugetul tău

Cum să ai grijă de bugetul tău
iulie 03
13:36 2017

Un buget ar trebui să reflecte viața ta. Dacă îți plac creațiile designerilor poți să le cumperi, dacă ai o viață socială foarte activă, nu trebuie să renunți la ea, iar dacă vrei să economisești bani pentru a face o mică investiție, este alegerea ta. Un buget înseamnă să îți planifici cheltuielile, pentru a nu mai rămâne fără bani cu mult înainte de a lua salariul. Iar pentru situațiile neașteptate, poți opta oricând pentru un credit urgente care să nu te oblige să îți schimbi stilul de viață. Problemele financiare apar de obicei atunci când cheltui mai mult decât îți poți permite și ajungi la finalul lunii să cauți bani în buzunarele pantalonilor murdari și printre pernele canapelei pentru a face cumpărături necesare.

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci atunci când îți impui un buget este să fii realist. Tabelele care îți spun că un anume procent salariu ar trebui cheltuit pe aia și un alt procent fix pe altceva nu te vor ajuta. Acestea sunt cel mult orientative. Dar dacă ție îți place să călătorești foarte mult și nu incluzi acest hobby în buget, vei ajunge în situația problematică de a cheltui bani pe care nu îi ai sau mai rău să te îndatorezi mai mult decât poți plăti. Din acest motiv trebuie să ții cont de stilul tău de viață și să incluzi în buget cheltuieli care să îți satisfacă toate nevoile.

Un truc care te ajută să cheltui calculat este să împarți banii pe săptămâni. Facturile le plătești o dată pe lună, dar mâncare nu poți cumpăra doar o singură dată pe lună în speranța că nu se va strica până la următorul salariu. De asemenea, dacă faci aceste cumpărături o dată pe lună vei cheltui mai mulți bani pe lucruri de care nu ai nevoie în ideea că poate la un moment dat ți se va face poftă. Astfel, dacă faci împărțirea banilor dar și a cumpărăturilor pe săptămâni, îți va fi mult mai ușor să te limitezi la strictul necesar. În plus, te vei putea bucura de mai multe activități pentru cp nu cheltui toți banii imediat ce ai luat salariul.

Trebuie să ții cont întotdeauna de calendarul tău social atunci când faci bugetul. Vor exista luni în care trebuie să jonglezi cu banii ca să îți ajungă pentru că trebuie să te duci la o nuntă, sau trebuie cumperi cadouri pentru zilele de naștere a prietenilor tăi. Dacă ești cu ochii pe calendar poți să pui din timp niște bani deoparte sau îți faci provizii din timp pentru acea lună.

Bugetul înseamnă echilibru. Chiar dacă vrei să economisești bani nu înseamnă că trebuie să renunți la tot ceea ce îți face plăcere, poți doar să îți planifici restul cheltuielilor în jurul acestui lucru. De asemenea, dacă îți faci un buget, poți vedea pe ce cheltui cei mai mulți bani și să schimbi acel comportament dacă nu îți place. Dacă nu știi cum să își construiești un buget și ți se pare că nu ai nevoie de unul, poți vizita siteul nostru pentru mai multe informații. Astfel, vei învăța cum să ai o viață financiară ordonată.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro