Criteriul National

Cum sa ai grija de mobilierul din piele naturala

Cum sa ai grija de mobilierul din piele naturala
iunie 26
17:27 2017

Mobilierul din piele naturala da un plus de frumusete si de confort fata de multe modele care sunt confectionate din piele sintetica sau din materiale textile. Dar, de exemplu, orice model de canapele de piele are nevoie de o ingrijire putin mai atenta decat modelele de canapele din tesaturi. Mobila din piele naturala necesita stergere de praf in mod regulat, este nevoie sa ii fie sa aspirate colturile si sa fie curatate imediat petele care pot aparea oricand. Verifica intotdeauna eticheta producatorului pentru instructiuni specifice si nu utiliza niciodata substante chimice sau substante de curatare care nu sunt destinate curatarii pielii naturale. Aseaza mobilierul, in special daca vorbim de canapele de piele naturala departe de aparatele de aer conditionat, de sursele de caldura si de lumina directa prelungita a soarelui. Utilizeaza un balsam special pentru piele in mod regulat pentru a mentine pielea moale si hidratata, iar daca trebuie sa depozitati mobila, ia masuri de precautie – niciodata sa nu invelesti mobilierului din piele naturala in plastic!

 

Curatarea mobilei din piele naturala

Stergeti periodic mobilierul din piele naturala cu o carpa curata si uscata.

Utilizeaza o carpa din microfibra sau bumbac. Trebuie sa incluzi stergerea mobilierului de praf in rutina saptamanala de curatenie a locuintei. Indepartarea prafului este cea mai buna masura de curatare preventiva.

Pentru praf mai persistent, umezeste carpa cu apa distilata. Asigura-te ca tesatura nu este plina de apa. Nu lasa niciodata apa sa intre in piele.

Asigura-te intotdeauna ca folosesti o carpa moale si nu utilizezi niciodata o perie abraziva sau un orice alt material dur, care poate zgaria pielea iremediabil.

 

Toate tipurile de mobilier aduna urme de murdarie si resturi, si sa stii ca nici pielea nu face exceptie. Fixeaza pe tubul aspiratorului unul dintre accesorii – o perie moale. Misca intotdeauna foarte usor peria pe intreaga suprafata a mobilei. Aspira colturile, dar si intre manere si pe sub toate pernele.

Daca pernele sunt detasabile, si mai bine, pentru ca poti face acest lucru si in acest mod aspirarea va fi mult mai eficienta. Daca nu le poti sacoate, intra printre colturile mobilei din piele cat de bine poti. De asemenea, ai putea folosi si un accesoriu mai ingust  pentru a intra mai adanc in mobilier. Atentie mare insa, operatiunea cere finete, nu forta!

 

Cand se varsa ceva pe tapiteria din piele naturala, lichidul trebuie indepartat cat mai curand posibil. Foloseste in acest scop o carpa uscata sau un burete pentru a absorbi cat mai mult din lichidul varsat, recurgand la o carpa umezita numai in cazul in care este necesar (suc dulce, ceai indulcit, cafea, etc). Utilizeaza cat mai putina apa pentru a curata scurgerea si apoi sterge zona unde s-a varsat ceva cu o carpa din bumbac curata imediat dupa aceea. Cel mai important lucru este curatarea rapida a scurgerii, astfel incat sa nu aiba timp sa se impregneze in piele.

 

Detergentii, solventii, spray-urile de curatare universala pentru mobilier pot fi daunatoare pentru mobilierul din piele naturala. Nu aplica niciodata aceste produse in incercarea de a curata pielea sau de a elimina petele. Pastreaza la indemana un detergent special pentru piele pentru curatarea ocazionala si pentru situatiile de urgenta. Curatarea rapida poate salva mobila din piele de la distrugere.

 

Instructiunile generale de ingrijire si intretinere sunt utile, insa este intotdeauna bine sa cititi orice informatie furnizata de producator sau distribuitor cu privire la sugestiile specifice. Unele tipuri de mobilier din piele naturala pot avea instructiuni speciale de ingrijire pe baza calitatilor pe care le au. Unii producatori pot furniza sau vinde unul sau mai multe produse care sunt concepute pentru a fi utilizate pentru intretinerea sau curatarea pielii, asa ca este bine sa le cumperi.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo