Criteriul National

Cum sa ai grija de mobilierul din piele naturala

Cum sa ai grija de mobilierul din piele naturala
iunie 26
17:27 2017

Mobilierul din piele naturala da un plus de frumusete si de confort fata de multe modele care sunt confectionate din piele sintetica sau din materiale textile. Dar, de exemplu, orice model de canapele de piele are nevoie de o ingrijire putin mai atenta decat modelele de canapele din tesaturi. Mobila din piele naturala necesita stergere de praf in mod regulat, este nevoie sa ii fie sa aspirate colturile si sa fie curatate imediat petele care pot aparea oricand. Verifica intotdeauna eticheta producatorului pentru instructiuni specifice si nu utiliza niciodata substante chimice sau substante de curatare care nu sunt destinate curatarii pielii naturale. Aseaza mobilierul, in special daca vorbim de canapele de piele naturala departe de aparatele de aer conditionat, de sursele de caldura si de lumina directa prelungita a soarelui. Utilizeaza un balsam special pentru piele in mod regulat pentru a mentine pielea moale si hidratata, iar daca trebuie sa depozitati mobila, ia masuri de precautie – niciodata sa nu invelesti mobilierului din piele naturala in plastic!

 

Curatarea mobilei din piele naturala

Stergeti periodic mobilierul din piele naturala cu o carpa curata si uscata.

Utilizeaza o carpa din microfibra sau bumbac. Trebuie sa incluzi stergerea mobilierului de praf in rutina saptamanala de curatenie a locuintei. Indepartarea prafului este cea mai buna masura de curatare preventiva.

Pentru praf mai persistent, umezeste carpa cu apa distilata. Asigura-te ca tesatura nu este plina de apa. Nu lasa niciodata apa sa intre in piele.

Asigura-te intotdeauna ca folosesti o carpa moale si nu utilizezi niciodata o perie abraziva sau un orice alt material dur, care poate zgaria pielea iremediabil.

 

Toate tipurile de mobilier aduna urme de murdarie si resturi, si sa stii ca nici pielea nu face exceptie. Fixeaza pe tubul aspiratorului unul dintre accesorii – o perie moale. Misca intotdeauna foarte usor peria pe intreaga suprafata a mobilei. Aspira colturile, dar si intre manere si pe sub toate pernele.

Daca pernele sunt detasabile, si mai bine, pentru ca poti face acest lucru si in acest mod aspirarea va fi mult mai eficienta. Daca nu le poti sacoate, intra printre colturile mobilei din piele cat de bine poti. De asemenea, ai putea folosi si un accesoriu mai ingust  pentru a intra mai adanc in mobilier. Atentie mare insa, operatiunea cere finete, nu forta!

 

Cand se varsa ceva pe tapiteria din piele naturala, lichidul trebuie indepartat cat mai curand posibil. Foloseste in acest scop o carpa uscata sau un burete pentru a absorbi cat mai mult din lichidul varsat, recurgand la o carpa umezita numai in cazul in care este necesar (suc dulce, ceai indulcit, cafea, etc). Utilizeaza cat mai putina apa pentru a curata scurgerea si apoi sterge zona unde s-a varsat ceva cu o carpa din bumbac curata imediat dupa aceea. Cel mai important lucru este curatarea rapida a scurgerii, astfel incat sa nu aiba timp sa se impregneze in piele.

 

Detergentii, solventii, spray-urile de curatare universala pentru mobilier pot fi daunatoare pentru mobilierul din piele naturala. Nu aplica niciodata aceste produse in incercarea de a curata pielea sau de a elimina petele. Pastreaza la indemana un detergent special pentru piele pentru curatarea ocazionala si pentru situatiile de urgenta. Curatarea rapida poate salva mobila din piele de la distrugere.

 

Instructiunile generale de ingrijire si intretinere sunt utile, insa este intotdeauna bine sa cititi orice informatie furnizata de producator sau distribuitor cu privire la sugestiile specifice. Unele tipuri de mobilier din piele naturala pot avea instructiuni speciale de ingrijire pe baza calitatilor pe care le au. Unii producatori pot furniza sau vinde unul sau mai multe produse care sunt concepute pentru a fi utilizate pentru intretinerea sau curatarea pielii, asa ca este bine sa le cumperi.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo