Criteriul National

Cum sa ai grija de rotile masinii tale?

septembrie 12
16:55 2020

Cum sa ai grija de rotile masinii tale?

Anvelopele sunt una dintre cele mai importante caracteristici ale sigurantei auto. Cand conduci, acestea sunt singura parte a masinii aflate in contact cu soseaua, asa ca iti poti imagina cat de vitale sunt pentru siguranta si starea masinii.  

Desi masurile de protectie personala, precum purtarea centurilor de siguranta, sunt absolut necesare, nu exista nici o indoiala ca si anvelopele sunt esentiale pentru deplasarea in siguranta. 

Asadar, rotile masinii tale merita o atentie deosebita. 

Mai jos am pregatit o lista cu sfaturi utile pe care ar trebui sa le urmezi pentru a face acest lucru posibil:  

 

#1. Presiunea in pneuri

1

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca presiunea in pneuri este intotdeauna corecta si la nivelul recomandat de producator. Pe langa faptul ca vei economisi combustibil atunci cand conduci cu pneurile la presiunea corecta, vei reusi sa te bucuri de siguranta si de o durata de viata mai lunga a anvelopelor.

Anvelopele umflate excesiv cer mai multa rezistenta din partea masinii la drum, ceea ce insemna ca vei utiliza mai mult combustibil, in timp ce cele cu o presiune mult prea mica fata de cea recomandata se vor supraincalzi si se vor deteriora mai repede.

 

Cunoasterea tipului de anvelopa care se potriveste cel mai bine masinii iti va economisi si o sumedenie de bani, intrucat nu fiecare masina are nevoie de acelasi tip de roata. Alegerea rotilor va depinde si de conditiile meteorologice si de tipul de drum pe care intentionezi sa conduci. Asadar, o vizita la service-ul auto pentru reglarea anvelopelor si pentru a primi oprinia unul specialist in geometrie roti va fi necesara.  

#2. Banda de rulare a rotii este un semn de avertizare de care ar trebui sa tii cont. Daca aceasta dispare, anvelopa indica faptul ca este uzata si este timpul sa o schimbi. Exista multe optiuni pentru schimbarea anvelopelor intr-un mod relativ ieftin. Inainte de a lua decizia finala, cerceteaza piata si produsele disponibile, iar daca ai indoieli, cere parerea unui specialist. 

 

3

#3. Daca vei conduce cu atentie, fara a accelera puternic, doar atunci cand este necesar, rotile masinii tale vor fi in siguranta. 

Astfel, o conducere eficienta este o modalitate excelenta de a salva anvelopele, emitand totodata mai putina poluare.

4

#4. Nu incarca masina cu prea multa greutate! 

Este recomandat sa nu consideri ca masina ta poate juca rolul de depozit pentru obiecte si bunuri personale. Nu o incarca cu greutati mari, o masina nu este o autoutilitara si nu este conceputa pentru a transporta altceva decat oameni. Greutatea mare pe care aceasta o suporta poate afecta starea rotilor in timp. 

5

Daca aplici deja aceste metode pentru a avea grija de rotile masinii tale, nu uita ca vizita la un service auto este un lucru necesar. CarsInv este un service-auto specializat din Bucuresti, care iti pune la dispozitie mai multe servicii precum: mecanica si electrica, service roti si anvelope, tinichigerie si vopsitorie, precum si programe de constatare daune auto. 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul