Criteriul National

Cum să aleg o plită electrică

Cum să aleg o plită electrică
iunie 26
14:51 2019

Plita electrică este o parte vitală a oricărei bucătării. Există câțiva factori pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când alegi o plită electrică care să corespundă cel mai bine necesităților tale. Tipul de plită, spațiul disponibil și ce mâncăruri vrei să gătești influențează aparatul pe care ar trebui să îl alegi.

Urmează ghidul nostru simplu de cumpărare și vei găsi plita electrică ideală pentru tine, incearca eMag!

Tip

Inducție – Profită la maximum de aptitudinile tale culinare. Plitele cu inducție se încălzesc rapid și răspund extrem de rapid la comenzi, în sensul în care poți găti fără griji ceva pentru care temperatura adecvată este crucială. Dacă ai nevoie de o versatilitate mai mare, poți alege chiar și o plită de inducție cu zone de gătit flexibile. Suprafața din jurul vaselor de pe o plită de inducție rămâne rece, ceea ce o face foarte sigură.

Gaz – O alegere populară pentru bucătari profesioniști și bucătari amatori deopotrivă, flacăra deschisă a plitelor cu gaz face căldură cu adevărat vizibilă. Plitele cu gaz sunt ușor de controlat și pot fi utilizate cu toate tipurile de vase.

Electric – Cu un sistem de încălzire care se ascunde sub o suprafață de sticlă ceramică dură, o plită electrică este netedă și ușor de curățat. O plotă electrică funcționează cu toate tipurile de vase și oferă zone de gătit de diferite dimensiuni.

Dimensiune

Alege dimensiunea plitei în funcție de spațiul disponibil. Binenteles, ca exista si varianta plita incorporabila, unele chiar pot fi comandate cu transport gratuit de la marile magazine online.

plita incorporabila bucatarie

30-36 cm – Plita care se potrivește acestui spațiu are una sau două zone de gătit și este ideală pentru o locuință compactă și bucătării mai mici.

60 cm – Aceasta este cea mai obișnuită dimensiune de plită electrică și se potrivește majorității gospodăriilor, oferind trei sau partru zone de gătit.

70, 75, 80 sau 90 cm – Este o plită electrică ideală pentru o familie mai mare sau pentru un bucătar aspirant. Aceste lățimi de plită eletrică au până la șase zone de gătit. Plitele de acest tip pot oferi, de asemenea, zone flexibile de gătit.

Amintește-ți: Blatul tău trebuie să aibă o adâncime de cel puțin 25 până la 30 mm pentru a se potrivi cu plitele.

Gătit

Gândește-te la ce fel de mâncăruri gătești de obicei, înainte de a alege o plită electrică. Aici sunt cateva exemple.

Rețete rapide – rețete de paste, cartofi prajiti etc. – Este de preferat o plită cu încălzire rapidă. Alege o plită cu inducție cu un booster pentru a accelera procesul de gătire. Unele plite cu gaz vor veni, de asemenea, cu o zonă puternică pentru wok, care este excelentă pentru a face cartofi prajiti rapid pentru întreaga familie.

Tehnici avansate – Topire, băi de apă, abur etc. – O plită cu inducție îți va oferi un control precis al temperaturii pentru a aborda cu încredere tehnicile avansate de gătit. Inducția te va duce de la rece la cald – și din nou înapoi – imediat.

Mâncăruri grele – O plită cu gaz sau o plită electrică oferă flexibilitate, cu gama largă de dimensiuni ale arzătorului și zone extensibile pentru oale și vase mai mari. Alternativ, plitele cu inducție cu zone flexibile îți vor permite să îmbini două zone individuale în una mai mare.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul