Criteriul National

Cum sa alegeti cele mai bune jucarii pentru copii

Cum sa alegeti cele mai bune jucarii pentru copii
martie 15
18:04 2021

Jucăriile pot fi o modalitate excelentă de a încuraja jocul copilului și de a sprijini dezvoltarea acestuia.

 

Cele mai bune jucării pentru copii sunt „deschise”. Acestea sunt jucăriile pe care copilul dumneavoastră le poate folosi în mai multe moduri diferite. Vă încurajează copilul să își folosească imaginația, creativitatea și abilitățile de rezolvare a problemelor.

 

Jucăriile deschise includ:

  • blocuri – copilul dumneavoastră poate folosi blocuri pentru construcție și multe altele
  • mingi – sunt minunate de sărit, privit, rostogolit, ținut și aruncat
  • cutii de carton – copilul dvs. poate pretinde că acestea sunt tejghele pentru magazine, cuptoare, mașini, bărci, case de păpuși și multe altele
  • îmbrăcăminte – cu niște haine de îmbrăcat sau bucăți de țesătură, copilul dvs. poate deveni orice sau oricine
  • bucăți și piese bricolaj – copiii pot deveni creativi cu hârtie colorată, autocolante, creioane și markere lavabile
  • colecții – copilul dvs. poate colecționa nasturi, mărgele sau monede și le poate sorta după culoare, model, dimensiune sau formă.

jucarii copii

Obiectele de uz casnic de zi cu zi, precum oale și tigăi, recipiente din plastic, cârlige, coșuri de haine și pături fac adesea jucării grozave. Asigurați-vă că toate obiectele de uz casnic cu care se joacă copilul dvs. sunt sigure, astfel încât să evitați riscurile de sufocare, marginile ascuțite și alte pericole.

Alegerea jucăriilor pentru copii de diferite vârste

Multe jucării au informații despre vârstă pe ambalaj. Acest lucru poate fi util, dar este doar un ghid. Luați în considerare interesele copilului dvs. și stadiul de dezvoltare, pentru a vă oferi o idee mai bună despre ce jucării să alegeți.

 

Cu toate acestea, informațiile privind vârsta pot fi importante pentru siguranță – de exemplu, atunci când jucăriile conțin piese mici gen piesele de sah, pe care un bebeluș le-ar putea înghiți. În aceste cazuri, este înțelept să urmați informațiile recomandate pentru intervalul de vârstă.

jocuri de inteligenta sahul

Pentru bebeluși, jocul se referă la interacțiuni cu dvs. sau cu alți îngrijitori sau membri ai familiei. Bebelușul se va bucura să vă urmărească fața, să vă asculte vocea și să fie pur și simplu alături de dvs. Chiar și activitățile de joacă, cum ar fi privirea unei jucării viu colorate sau ascultarea unei jucării muzicale sunt mai distractive atunci când dvs. și bebelușul dvs. le faceți împreună.

 

Copiilor mici le place să se joace cu cutii, blocuri de construcții, găleți și îmbrăcăminte. Copiii mici se bucură, de asemenea, de instrumente muzicale simple, pe care le pot scutura și bate, ca o tobă făcută dintr-o oală cu capul în jos și o lingură de lemn.

 

Copiilor mai mari le place adesea să rezolve probleme și să își folosească imaginația. Puzzle-urile sau jocurile care vă încurajează copilul să se joace cu alții sunt, de asemenea, alegeri bune.

Jucăriile și valorile familiei

Dvs. sunteți persoana care decide ce jucării sunt OK pentru ca copilul dvs. să se joace în casa dvs. Dacă aveți sentimente puternice cu privire la anumite jucării, poate fi o idee bună să vorbiți cu copilul despre asta.

 

Atragerea prea multă atenție asupra jucăriilor – de exemplu, interzicându-le sau refuzând să le cumpere – poate face de fapt copilul să le dorească mai mult. S-ar putea să funcționeze mai bine să încercați să legați valorile familiei dvs. cu modul în care copilul dumneavoastră se joacă și folosește jucării în viața de zi cu zi.

 

De exemplu, să spunem că copilul dvs. dorește o nouă jucărie de plastic, dar protejarea mediului înconjurător este importantă pentru dvs. În loc să cumpărați jucăria, l-ați putea ajuta pe copil să facă jucării din lucruri din jurul casei – și ați putea vorbi cu copilul despre cum acesta este un exemplu de reciclare. Sau dacă copilul dvs. dorește un dispozitiv tabletă sau o consolă de jocuri, ați putea încerca să vă alocați mai mult timp pentru a ieși afară pentru a vă juca împreună – și ați putea vorbi despre modul în care activitatea fizică este mai bună pentru corpul copilului dvs. decât timpul de ecran.

 

Dacă nu vreți ca alți adulți să-i ofere copilului dvs. anumite jucării ca și cadouri, explicați-vă sentimentele pe scurt și cu calm. În cele din urmă, este decizia dvs.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul