Criteriul National

Cum sa alegeti un purificator de aer: Ghid de cumparaturi si sfaturi

Cum sa alegeti un purificator de aer: Ghid de cumparaturi si sfaturi
mai 31
22:03 2021

Cu siguranta ati auzit de purificatoarele de aer, dar pentru a nu avea indoieli, in acest articol vom vedea cum sa alegeti un purificator de aer si pentru ce este.

Persoanele care sufera de probleme respiratorii, cum ar fi alergiile sau astmul, sau intr-adevar oricine, trebuie sa traiasca intr-un mediu cu conditii favorabile: temperatura optima, fara contaminare … Si din moment ce petrecem prea mult timp in spatii inchise, este necesar sa optam pentru un purificator de aer bun, pentru a elimina alergenii din mediu. Acest lucru va ofera, cel putin, o calitate a vietii mai buna. Prin urmare, este important sa analizati cum sa alegeti un purificator de aer.

Cat de mare este camera de purificat

Pentru a dimensiona camera vom calcula pur si simplu volumul acesteia. Aceasta este: suprafata sa inmultita cu inaltimea sa. Purificatoarele de aer ofera aceste informatii sau o aproximare la suprafata de purificat in specificatiile lor.

Putere

Mana in mana cu necesitatile de purificare este puterea necesara pentru a o realiza in timpul specificat in caietul de sarcini. In general, cu cat trebuie sa acoperim mai multi metri cubi, cu atat vom avea nevoie de mai multa putere. Aceasta putere este de obicei data in functie de debitul de aer purificat pe unitate de timp.

In cazul in care nu are suficienta putere, purificatorul de aer ar fi fortat sa functioneze mai mult timp, lucru care pe termen lung ar afecta atat performantele dispozitivului, durata de viata utila, cat si consumul de energie electrica.

Zgomot

Este usor sa treceti cu vederea sectiunea de zgomot atunci cand alegem un purificator de aer, o greseala pe care o vom plati imediat ce o scoatem din cutie si o vom pune in functiune.

Desi este adevarat ca datorita dimensiunilor sale este un dispozitiv portabil, trebuie luat in considerare faptul ca purificatorul de aer va functiona continuu in casa noastra, in prezenta noastra si uneori, cand dormim sau facem activitati care necesita liniste.

In acest sens, merita sa aruncam o privire asupra nivelului de zgomot generat, cautand mereu modele care sunt mai silentioase sau au un mod nocturn. Cu toate acestea, nu este acelasi lucru sa-l folositi in camera bebelusului decat intr-un birou.

Alti factori de luat in considerare

Dupa examinarea factorilor fundamentali, exista si altii care ar putea fi interesanti pentru noi.

Cum sunt gestionate si daca sunt programabile. In timp ce cele mai de baza modele sunt controlate la fata locului de pe dispozitivul insusi, exista modele programabile si controlate de la distanta sau chiar o aplicatie care sa le gestioneze electronic. Desi nu sunt la fel de populare ca aparatele de aer conditionat sau aspiratoarele robot, exista deja cateva modele care pot fi integrate in casa, astfel incat sa le putem gestiona folosind un asistent vocal.

Acestea includ senzori, astfel incat acestia sa functioneze autonom, detectand variatii ale calitatii aerului si ale particulelor, ajustand astfel atat timpul lor de functionare, cat si puterea utilizata.

Ca au tehnologii suplimentare care completeaza purificarea filtrelor HEPA precum ionizarea, carbunele activ sau lumina ultravioleta. Astfel, cele cu un filtru suplimentar de carbon sunt interesanti daca incercam sa neutralizam mirosurile, ionizatoarele ajuta la neutralizarea particulelor, iar UV ajuta la neutralizarea bacteriilor acumulate pe filtre.

Frecventa inlocuirii filtrului. Durata de viata utila a unui filtru HEPA este limitata si, desi producatorul ofera de obicei o perioada de timp aproximativa pentru a-l schimba, exista modele care raporteaza deteriorarea acestei piese cheie. Vezi cele mai noi tipuri de purificatoare de pe piata pe conde.ro.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

AbcSeo

AbcSeo

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul