Criteriul National

Cum sa alegi compania de infiintare a firmei tale online

Cum sa alegi compania de infiintare a firmei tale online
septembrie 23
10:44 2021

Ai o idee ce o consideri unică ori poate revoluționara? Sau cel puțin crezi că poți oferi servicii mai bune, prețuri mai mici sau produse de o calitate superioara si decizi să îți încerci norocul și să îți deschizi o afacere? 

Pentru a ajunge in acel punct, trebuie parcursi niste pasi prezentati mai jos.

In primul rand, trebuie sa vedem care este definitia unei firme pentru a fi totul clar. O firmă este un mod de organizare legală prin care se pot desfășura activități economice, urmate de plata unor impozite și contribuții către stat.

In al doilea rand trebuie sa va decideti in legatura cu tipul firmei pe care doriti sa o infiintati. Your-Consult se ocupa cu infiintare firma si au o experienta vasta in acest domeniu, asadar va pot sta la dispozitie si ajuta pentru a face alegerea cea mai buna. Telefonic sau intrand pe site puteti afla informatii in legatura cu fiecare tip de firma, avantaje si dezavantaje, costuri, insa va puneti la curent si cu celelalte servicii pe care firma vi le ofera, servicii de care veti avea nevoie, atat ca persoana fizica, dar mai ales daca veti detine alege sa fiti  persoana juridica.

Cele mai intalnite tipuri de firme sunt:

• SRL – Societate cu răspundere limitată;

• II – Întreprindere individual;

• IF – Întreprindere familială;

• PFA – Persoană fizică autorizată;

• SRL-D – Societate cu răspundere limitată – debutant;

• SA – Societate pe acțiuni;

• ONG, Asociații și Fundații – organizații non-profit.

Infiintare SRL 

Acesta este tipul de firma cel mai des infiintat in Romania. Se caracterizeaza prin:

Ø maxim 50 de persoane – asociați și administrator;

Ø asociații răspund în limita capitalului social (de aici și numele), iar administratorul răspunde cu bunurile proprii, fiind cel responsabil de starea firmei.

Ø Un SRL poate avea de la înființare în obiectul de activitate toate codurile CAEN fără restricții (peste 400 de coduri CAEN din 615 existente). Acest lucru face ca SRL-ul să fie cea mai flexibilă formă juridică din România, pentru că oricând o să poți autoriza ușor și ieftin oricare dintre aceste activități.

SRL debutant (SRL-D) pare ca a fost introdus pentru a veni in ajutorul celor care nu au mai avut firma, deorece persoanele care detin un SRL-D sunt scutite de la taxele da la Registrul Comertului, insa aceasta scutire reprezinta de fapt o amanare. Dupa 3 ani exista obligativitatea de a transforma SRL-D-ul in SRL, transformare care va costa foarte mult. 

De asemenea, daca doriti desfiintarea unui SRL-D inainte de implinirea celor 3 ani, trebuie platite toate taxele de care initial persoana in cauza a fost scutita, iar daca este inactiv, ANAF-ul va poate face cazier fiscal. 

In legatura cu infiintare PFA sau II, reprezinta cele mai comode tipuri de firma din Romania. 

Fondatorul este o singura persoana, iar dupa infiintare firma poate fi adaugat/a si sotul/sotia. Un alt avantaj este ca se infiinteaza repede si se radiaza la fel de repede. Alte avantaje: nu este necesar un contabil deoarece contabilitatea este foarte simpla, banii din firma poti fi scosi foarte usor, fara sa trebuiasca justificari.

Un dezavantaj ar fi ca este necesara existenta unei calificari in activitatile care se vor desfasura cu firma. 

Diferentele dintre PFA si II sunt: 

- La PFA poți avea maxim 3 angajați, la II maxim 8 angajați.

- La PFA poți avea maxim 5 coduri CAEN, la II maxim 10 coduri CAEN.

Orice alegere ati face, serviciile de infiintare your consult sunt aici pentru a va usura viata. Deoarece se ocupa de infiintare firma online 100%, dvs sunteti scutit de orice deplasare, prin intermediul lor veti avea actele firmei la usa neasteptat de repede, deoarece rapiditatea, profesionalismul si corectitudinea sunt cateva dintre cele mai valoroase caracteristici ale companiei Your Consult.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul