Criteriul National

Cum sa alegi fotograful perfect pentru evenimentul tau

Cum sa alegi fotograful perfect pentru evenimentul tau
aprilie 03
13:46 2019

Nunta sau botezul copilului tau sunt evenimente speciale, ce inseamna amintiri frumoase, povesti de dragoste, dar si clipe de neuitat. Si pentru ca toate aceste momente sa nu se piarda in timp, sa nu dispara, ai nevoie de un fotograf care sa reuseasca sa transforme toate aceste evenimente in ceva spectaculos. Si cum atunci cand cauti un fotograf de evenimente in Bucuresti gasesti numeroase oferte, am incercat sa facem o selectie asupra celor mai importante lucruri pe care sa le ai in vedere atunci cand il alegi pe cel care sa iti fie alaturi cu ocazia acestor evenimente importante.

 

Cere un portofoliu

Un fotograf de nunta sau de botez nu trebuie sa fie intotdeauna cel mai bun, ci trebuie ca tot ceea ce a realizat pana atunci cand l-ai intalnit sa corespunda asteptarilor tale. De aceea, un portofoliu de lucrari pe care sa ti-l prezinte este cat se poate de binevenit cu aceasta ocazie. In acest fel vei sti daca tot ceea ce realizeaza corespunde sau nu nevoilor tale.

Nu este cazul sa te bazezi doar pe recomandarile prietenilor sau pe recenziile de pe internet pentru ca tot ceea ce a placut unora s-ar putea sa nu iti placa tie. Portofoliul unui fotograf profesionist cuprinde o selectie de imagini de la anumite nunti sau evenimente. Ai putea intra in detalii trecand dincolo de selectie si sa ii soliciti fotografului sa iti prezinte toate fotografiile facute la o nunta sau doua si astfel iti vei da seama de modul in care lucreaza.

Fotografia nu este doar un simplu cadru, ci este o adevarata arta, in care personajele sunteti voi si cei apropiati. Modul in care fotograful stie sa va puna in valoare tine de secretul meseriei sale, iar tu ai nevoie de cel mai iscusit si talentat.

 

Afla care este oferta de pret

Pretul este un alt aspect important de care sa tii cont. Nu vei gasi niciodata un fotograf bun la un pret mic, insa trebuie sa fie un pret avantajos. De aceea, afla inca de la inceput care este oferta sa de pret si negociaza, acolo unde se poate, oferta financiara. Pretul pe care ti-l va cere se va reflecta intotdeauna in calitatea materialelor, fotografia fiind o activitate ce are nevoie de o aparatura scumpa pentru ca toate cadrele sa fie perfecte si pe placul celor implicati. Cei mai multi fotografi solicita un avans, atunci cand te hotarasti, pentru a rezerva data evenimentului, iar ulterior, la predarea imaginilor se va da diferenta.

 

Asigura-te ca lucreaza cu contract

Iata un alt aspect important. Dupa ce ai verificat portofoliul sau de lucrari si ai stabilit oferta de pret, ar fi bine sa intrebi daca lucreaza cu contract. Un astfel de act incheiat intre voi doi protejeaza ambele parti. Pe de o parte, vei fi sigur ca vei primi imaginile soliciatate in termenul solicitat si vei primi garantia pretului obiectului contractului. Tot in contract vor fi introduse clauze care sa te protejeze de eventualele intarzieri.

Modalitatea de plata a pretului serviciilori este si ea specificata, asa ca ar fi bine sa ai in vedere incheierea unui astfel de act. In plus, contractul protejeaza si fotograful, fiind evidentiate conditiile si termenele de plata, dar si care sunt daunele pe care ti le asumi in caz de neplata sau de anularea evenimentului.

Alegerea fotografului pentru nunta sau botez ori pentru orice alt eveniment special din viata voastra este un aspect care are nevoie de multa atentie. De aceea, mai inainte de a face alegerea, discuta, analizeaza, solicita imagini si gaseste solutiile favorabile tie pentru ca totul sa se desfasoare asa cum ti-ai dorit.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei