Criteriul National

Cum sa alegi fotograful perfect pentru evenimentul tau

Cum sa alegi fotograful perfect pentru evenimentul tau
aprilie 03
13:46 2019

Nunta sau botezul copilului tau sunt evenimente speciale, ce inseamna amintiri frumoase, povesti de dragoste, dar si clipe de neuitat. Si pentru ca toate aceste momente sa nu se piarda in timp, sa nu dispara, ai nevoie de un fotograf care sa reuseasca sa transforme toate aceste evenimente in ceva spectaculos. Si cum atunci cand cauti un fotograf de evenimente in Bucuresti gasesti numeroase oferte, am incercat sa facem o selectie asupra celor mai importante lucruri pe care sa le ai in vedere atunci cand il alegi pe cel care sa iti fie alaturi cu ocazia acestor evenimente importante.

 

Cere un portofoliu

Un fotograf de nunta sau de botez nu trebuie sa fie intotdeauna cel mai bun, ci trebuie ca tot ceea ce a realizat pana atunci cand l-ai intalnit sa corespunda asteptarilor tale. De aceea, un portofoliu de lucrari pe care sa ti-l prezinte este cat se poate de binevenit cu aceasta ocazie. In acest fel vei sti daca tot ceea ce realizeaza corespunde sau nu nevoilor tale.

Nu este cazul sa te bazezi doar pe recomandarile prietenilor sau pe recenziile de pe internet pentru ca tot ceea ce a placut unora s-ar putea sa nu iti placa tie. Portofoliul unui fotograf profesionist cuprinde o selectie de imagini de la anumite nunti sau evenimente. Ai putea intra in detalii trecand dincolo de selectie si sa ii soliciti fotografului sa iti prezinte toate fotografiile facute la o nunta sau doua si astfel iti vei da seama de modul in care lucreaza.

Fotografia nu este doar un simplu cadru, ci este o adevarata arta, in care personajele sunteti voi si cei apropiati. Modul in care fotograful stie sa va puna in valoare tine de secretul meseriei sale, iar tu ai nevoie de cel mai iscusit si talentat.

 

Afla care este oferta de pret

Pretul este un alt aspect important de care sa tii cont. Nu vei gasi niciodata un fotograf bun la un pret mic, insa trebuie sa fie un pret avantajos. De aceea, afla inca de la inceput care este oferta sa de pret si negociaza, acolo unde se poate, oferta financiara. Pretul pe care ti-l va cere se va reflecta intotdeauna in calitatea materialelor, fotografia fiind o activitate ce are nevoie de o aparatura scumpa pentru ca toate cadrele sa fie perfecte si pe placul celor implicati. Cei mai multi fotografi solicita un avans, atunci cand te hotarasti, pentru a rezerva data evenimentului, iar ulterior, la predarea imaginilor se va da diferenta.

 

Asigura-te ca lucreaza cu contract

Iata un alt aspect important. Dupa ce ai verificat portofoliul sau de lucrari si ai stabilit oferta de pret, ar fi bine sa intrebi daca lucreaza cu contract. Un astfel de act incheiat intre voi doi protejeaza ambele parti. Pe de o parte, vei fi sigur ca vei primi imaginile soliciatate in termenul solicitat si vei primi garantia pretului obiectului contractului. Tot in contract vor fi introduse clauze care sa te protejeze de eventualele intarzieri.

Modalitatea de plata a pretului serviciilori este si ea specificata, asa ca ar fi bine sa ai in vedere incheierea unui astfel de act. In plus, contractul protejeaza si fotograful, fiind evidentiate conditiile si termenele de plata, dar si care sunt daunele pe care ti le asumi in caz de neplata sau de anularea evenimentului.

Alegerea fotografului pentru nunta sau botez ori pentru orice alt eveniment special din viata voastra este un aspect care are nevoie de multa atentie. De aceea, mai inainte de a face alegerea, discuta, analizeaza, solicita imagini si gaseste solutiile favorabile tie pentru ca totul sa se desfasoare asa cum ti-ai dorit.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei