Criteriul National

Cum sa alegi masuta de cafea potrivita pentru livingul din locuinta ta

Cum sa alegi masuta de cafea potrivita pentru livingul din locuinta ta
aprilie 03
13:41 2019

Amenajarea livingului reprezinta cea mai dificila etapa a procesului de design interior al locuintei, intrucat acest spatiu trebuie sa fie unul elegant si primitor pentru tine si invitatii tai. Pentru aceasta, trebuie sa acorzi atentie detaliilor aferente in cazul fiecarei piese de mobilier alese, inclusiv a celor care nu sunt considerate elemente centrale. Masuta de cafea face parte din aceasta categorie de produse, fiind necesara alegerea produsului potrivit stilului de amenajare pentru care ai optat.

 

Iata care sunt criteriile de selectie de care trebuie sa tii cont in acest caz, pentru a face alegerea corecta.

 

Asigurarea unui echilibru in living

Atunci cand dai startul proiectului de amenajare interioara a livingului, trebuie sa alegi piesele de mobilier potrivite, tinand cont de necesitatea de a crea un spatiu central armonios in locuinta. Masuta de cafea nu reprezinta o exceptie, fiind necesar ca aceasta sa se asorteze cu celelalte piese de mobilier in ceea ce priveste cromatica, stilul, dimensiunile si forma aleasa.

 

Iata cateva recomandari practice de care sa tii cont in aceasta etapa:

  • Daca vrei ca masuta de cafea sa fie in ton cu stilul de amenajare pentru care ai optat, este indicat sa optezi pentru una in culori asemanatoare cu celelalte piese de mobilier.
  • In schimb, daca vrei ca masuta de cafea sa reprezinte acel accesoriu care iese din tipare, poti opta pentru un produs care sa reprezinte pata de culoare din acel spatiu. Atunci cand ai ales una sau două culori pentru amenajarea livingului, acest accesoriu poate fi considerat intr-o nuanta vibranta, care sa asigure trecerea de la un spatiu monoton la unul amenajat intr-un stil unic.

 

Dimensiunea potrivita pentru masuta de cafea

Masuta de cafea nu este doar un accesoriu estetic important ci si unul care trebuie sa isi pastreze caracterul practic, functional pentru utilizatori. Astfel, este important sa optezi pentru un produs care sa aiba dimensiunile necesare, pentru a fi considerat folositor.

 

Iata ce trebuie sa stii in acest caz:

  • Dimensiunea potrivita a masutei de cafea depinde de locul in care aceasta va fi depozitata in living, de scopul in care o vei utiliza si de marimea camerei.
  • Nu este indicat sa optezi pentru un produs de dimensiuni prea mari, in special atunci cand spatiul pe care il ai la dispozitie nu iti permite acest lucru. In plus, trebuie sa te asiguri intotdeauna ca exista suficient spatiu liber in jurul acestei piese de mobilier pentru a permite deplasarea libera in jurul acesteia.

 

  • Inaltimea masutei de cafea trebuie sa fie aleasa tinand cont de cea a pieselor de mobilier langa care aceasta va fi asezata (canapea, scaune, fotolii). Este recomandat sa optezi pentru o masuta mai joasa decat fotoliul sau canapeaua de langa aceasta, diferenta recomandata de specialisti fiind de 2-5 cm. In plus, inaltimea standard a unei masute de cafea este de 40-45 cm. Respectand aceste criterii, vei alege produsul potrivit pe care sa il utilizezi cu usurinta in timp ce te uiti la televizor.

 

Materialul din care este confectionata masuta de cafea

Un alt criteriu de selectie important pentru alegerea masutei de cafea potrivite este reprezentat de materialul din care aceasta este confectionata. Acesta influenteaza aspectul, durata de viata a produsului ales si utilitatea acesteia.  Iata care sunt recomandarile de care trebuie sa tii cont in acest caz:

 

  • Este recomandat sa optezi pentru o masuta confectionata din materiale de cea mai buna calitate (lemn masiv, MDF, sticla, pal melaminat) intrucat acestea asigura rezistenta in timp a produsului tau. Desi investitia initiala este mai mare in acest caz, durabilitatea produsului ales garanteaza recuperarea investitiei efectuate.
  • Daca stilul de amenajare a livingului este unul traditional, poti opta pentru o masuta de cafea din lemn masiv sau furnir.
  • Daca ai ales sa amenajezi livingul intr-un stil modern, poti alege o masuta de cafea din sticla, piatra sau metal.

 

Acum ca ai descoperit principalele criterii care stau la baza selectiei unei masute de cafea potrivite, poti alege produsul potrivit pentru livingul tau. Mizeaza pe calitate, rezistenta si un aspect estetic atractiv in cazul produselor alese pentru designul interior al locuintei tale.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei