Criteriul National

Cum să alegi meniul pentru nuntă: 6 sfaturi de ajutor

Cum să alegi meniul pentru nuntă: 6 sfaturi de ajutor
mai 18
12:18 2022

Secretul unei nunți reușite constă în alegerea unei locații deosebite, pregătirea unui decor de poveste, în elementele de originalitae, atmosfera romantică și muzica de calitate. Însă, nu trebuie să uităm de un alt aspect esențial – meniul invitaților. De multe ori, un meniu delicios poate face diferența. Așa că iată câteva sfaturi care te-ar putea ajuta să alegi un meniu impresionant pentru nunta ta.

Respectă preferințele culinare ale invitaților

Meniul de nuntă ar trebui să fie cât mai variat, astfel încât să fie pe gustul tuturor. Întotdeauna vor participa la nuntă oameni din diferite categorii sociale, dar și persoane care urmează anumite diete. Așa că este ideal să le oferi opțiuni cât mai variate de aperitive. Spre exemplu, dacă printre prietenii tăi se numără și persoane vegane sau vegetariene poți opta pentru câteva aperitive cu legume, cum ar fi bruschetele cu roșii, frigaruile cu legume la grătar, pasta de avocado, pachețelele de primăvară și multe alte preparate delicioase. De asemenea, poți discuta cu reprezentanții restaurantului pentru a putea pregăti meniuri personalizate pentru anumiți invitați, astfel încât aceștia să se poată bucura din plin de preparatele servite. Sau poți opta pentru diferite modele de meniuri pentru nuntă, pe care le poți oferi invitaților, astfel încât aceștia să poată alege un meniu vegetarian.

Ia în calcul modalitatea de servire

Pentru o nuntă în aer liber, poți lua în considerare colaborarea cu o firmă de catering, care să poată aduce preparatele proaspete, chiar la locul petrecerii. La o astfel de nuntă poți opta pentru un bufet suedez, iar astfel invitații își pot umple farfuriile cu preparatele pe care doresc să le servească.

În schimb, în cazul unei nunți organizate într-o sală de bal sau într-un restaurant, poți discuta cu localul respectiv, pentru a furniza meniul dorit.

De asemenea, trebuie să ții cont de media de vârstă a invitaților, dar și de tematica pe care o vei alege. Spre exemplu, un meniu mult prea sofisticat s-ar putea să nu fie potrivit pentru invitații cu o medie de vârstă ridicată. Iar dacă îți dorești să organizezi o nuntă cu tematică rustică poți opta pentru preparate tradiționale. 

Ține cont de anotimp

Atunci când alegi meniul pentru nuntă trebuie să acorzi importanță calității ingredientelor. Tocmai de aceea ar fi ideal să optezi pentru alimente și produse specifice anotimpului respectiv. Spre exemplu, pentru o nuntă organizată iarna sunt recomandate aperitivele calde, în timp ce vara sunt ideale gustările reci, cu legume proaspete de sezon.

Organizează o sesiune de degustare

Chiar dacă pregătirile pentru nuntă pot fi solicitante, este necesar să-ți faci timp pentru degustarea preparatelor înainte de eveniment. Astfel, te vei asigura că meniul ales este delicios și că invitații tăi vor fi mulțumiți. De asemenea, poți merge alături de partenerul tău pentru a degusta preparatele, pentru că este important să ai și o a doua părere.

Stabilește prețul meniului

Un alt aspect de care ar trebui să ții cont este prețul meniului. În funcție de costurile implicate, vei putea alege mai ușor lista de preparate. De asemenea, ar trebui să te asiguri că prețul este fix, fără să existe riscul unor taxe suplimentare. 

Interesează-te dacă băuturile sunt incluse în meniu și care sunt prețurile acestora. În cazul în care costurile sunt mult prea ridicate, poți comanda băuturile separate.

Alege mai multe deserturi

S-ar putea ca unii invitați să nu poată să rămână la petrecere până la momentul tăierii tortului, așa că poți suplimenta gustările dulci, optând pentru un candy bar cu brioșe, macaroons, croissante, minitarte și multe alte deserturi. De asemenea, atunci când vei alege tortul ar fi indicat să ții cont și de numărul invitaților. În mod normal, o felie de tort pentru fiecare invitat ar trebui să aibă 100 g, așa că pentru 50 de invitați, ar trebui să alegi un tort de 5 kg. 

Urmând sfaturile de mai sus îți va fi mult mai ușor să alegi meniul de nuntă ideal. Ține cont de numărul de invitați, de locația aleasă, de anotimp și de tematica evenimentului, astfel încât să optezi pentru cea mai bună variată de meniu.

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul