
Secretul unei nunți reușite constă în alegerea unei locații deosebite, pregătirea unui decor de poveste, în elementele de originalitae, atmosfera romantică și muzica de calitate. Însă, nu trebuie să uităm de un alt aspect esențial – meniul invitaților. De multe ori, un meniu delicios poate face diferența. Așa că iată câteva sfaturi care te-ar putea ajuta să alegi un meniu impresionant pentru nunta ta.
Respectă preferințele culinare ale invitaților
Meniul de nuntă ar trebui să fie cât mai variat, astfel încât să fie pe gustul tuturor. Întotdeauna vor participa la nuntă oameni din diferite categorii sociale, dar și persoane care urmează anumite diete. Așa că este ideal să le oferi opțiuni cât mai variate de aperitive. Spre exemplu, dacă printre prietenii tăi se numără și persoane vegane sau vegetariene poți opta pentru câteva aperitive cu legume, cum ar fi bruschetele cu roșii, frigaruile cu legume la grătar, pasta de avocado, pachețelele de primăvară și multe alte preparate delicioase. De asemenea, poți discuta cu reprezentanții restaurantului pentru a putea pregăti meniuri personalizate pentru anumiți invitați, astfel încât aceștia să se poată bucura din plin de preparatele servite. Sau poți opta pentru diferite modele de meniuri pentru nuntă, pe care le poți oferi invitaților, astfel încât aceștia să poată alege un meniu vegetarian.
Ia în calcul modalitatea de servire
Pentru o nuntă în aer liber, poți lua în considerare colaborarea cu o firmă de catering, care să poată aduce preparatele proaspete, chiar la locul petrecerii. La o astfel de nuntă poți opta pentru un bufet suedez, iar astfel invitații își pot umple farfuriile cu preparatele pe care doresc să le servească.
În schimb, în cazul unei nunți organizate într-o sală de bal sau într-un restaurant, poți discuta cu localul respectiv, pentru a furniza meniul dorit.
De asemenea, trebuie să ții cont de media de vârstă a invitaților, dar și de tematica pe care o vei alege. Spre exemplu, un meniu mult prea sofisticat s-ar putea să nu fie potrivit pentru invitații cu o medie de vârstă ridicată. Iar dacă îți dorești să organizezi o nuntă cu tematică rustică poți opta pentru preparate tradiționale.
Ține cont de anotimp
Atunci când alegi meniul pentru nuntă trebuie să acorzi importanță calității ingredientelor. Tocmai de aceea ar fi ideal să optezi pentru alimente și produse specifice anotimpului respectiv. Spre exemplu, pentru o nuntă organizată iarna sunt recomandate aperitivele calde, în timp ce vara sunt ideale gustările reci, cu legume proaspete de sezon.
Organizează o sesiune de degustare
Chiar dacă pregătirile pentru nuntă pot fi solicitante, este necesar să-ți faci timp pentru degustarea preparatelor înainte de eveniment. Astfel, te vei asigura că meniul ales este delicios și că invitații tăi vor fi mulțumiți. De asemenea, poți merge alături de partenerul tău pentru a degusta preparatele, pentru că este important să ai și o a doua părere.
Stabilește prețul meniului
Un alt aspect de care ar trebui să ții cont este prețul meniului. În funcție de costurile implicate, vei putea alege mai ușor lista de preparate. De asemenea, ar trebui să te asiguri că prețul este fix, fără să existe riscul unor taxe suplimentare.
Interesează-te dacă băuturile sunt incluse în meniu și care sunt prețurile acestora. În cazul în care costurile sunt mult prea ridicate, poți comanda băuturile separate.
Alege mai multe deserturi
S-ar putea ca unii invitați să nu poată să rămână la petrecere până la momentul tăierii tortului, așa că poți suplimenta gustările dulci, optând pentru un candy bar cu brioșe, macaroons, croissante, minitarte și multe alte deserturi. De asemenea, atunci când vei alege tortul ar fi indicat să ții cont și de numărul invitaților. În mod normal, o felie de tort pentru fiecare invitat ar trebui să aibă 100 g, așa că pentru 50 de invitați, ar trebui să alegi un tort de 5 kg.
Urmând sfaturile de mai sus îți va fi mult mai ușor să alegi meniul de nuntă ideal. Ține cont de numărul de invitați, de locația aleasă, de anotimp și de tematica evenimentului, astfel încât să optezi pentru cea mai bună variată de meniu.