Criteriul National

Cum să alegi o încălțăminte de calitate, din piele naturală? Top 5 aspecte la care trebuie să fii atent!

Cum să alegi o încălțăminte de calitate, din piele naturală? Top 5 aspecte la care trebuie să fii atent!
decembrie 03
10:03 2019

Raft pantofi

Atunci când vor să cumpere o pereche de încălțări, majoritatea persoanelor caută ceva comod, de calitate, la un preț bun. Pantofii din piele naturală întrunesc, de obicei, aceste condiții. Pe piață există o mulțime de firme care au o diversitate mare de modele, la prețuri care pornesc de la trei sute de lei și ajung până la o mie cinci sute de lei sau chiar mai mult. Cu toate acestea, sigur ți s-a întâmplat să cumperi o pereche de încălțări, din piele naturală, în care te-ai simțit ca în clăpari. Materialul nu a vrut să cedeze pentru ca pantofii să devină mai comozi, iar la fiecare pas îți venea să-i arunci în primul coș de gunoi. Asta demonstrează faptul că pielea naturală nu garantează întotdeauna și confortul! 

Iată care sunt detaliile de care trebuie să ții cont atunci când alegi o pereche de încălțări din piele naturală:

  • Talpa este lucrul la care trebuie să te uiți prima dată atunci când vrei să achiziționezi o pereche de pantofi. Oricât de moale ar fi pielea, dacă talpa nu este suficient de flexibilă, încălțămintea nu va fi  confortabilă. Atunci când mergi, piciorul tău, în mod natural, se îndoaie pentru a putea păși. Dacă pantoful nu se mulează, mersul va fi îngreunat și pot să apară durerea de picioare și senzația de disconfort. Bineînțeles că producătorul plătește mai mult pentru o talpă de calitate, iar acest lucru se reflectă, de obicei, în prețul final al produsului.
  • Tipul de piele folosit pentru încălțăminte contează, atât în ceea ce privește calitatea, cât și prețul. Marile branduri ocolesc, de exemplu, pielea de porc, pentru că are porii închiși și o elasticitate slabă, iar aceste lucruri o fac nepotrivită pentru încălțăminte, deși este foarte rezistentă. Pielea de bovină, în schimb, este preferată de către producătorii din această industrie, în special, pentru confecționarea fețelor de la încălțăminte (pentru interior poate fi utilizată și altă piele).  Un alt exemplu este oferit de încălțămintea din piele întoarsă. Prețul acesteia poate să difere, în funcție de stratul din piele care se folosește pentru fața pantofului sau a cizmei. Pielea brută poate fi despicată în două straturi, pentru a avea o anumită grosime, iar primul strat este considerat cel mai rezistent. Marile branduri, prezente și în mediul online, au cel mai bun raport calitate – preț. Poți comanda acum, de le firme de renume, care produc ghete sau pantofi confortabili, de care poți fi sigur în privința confortului oferit.

 

  • Procesul de prelucrare al pielii naturale influențează prețul final al încălțămintei. Pielea nabuc, de exemplu, este mai scumpă decât piele întoarsă, deși arată asemănător. Motivul este simplu: se obține printr-un proces mai greoi și rezistă la cantități medii de apă(nu este total impermeabilă). De asemenea, modul de prelucrare al pielii lăcuite poate, să difere de la un producător la altul. De obicei, pentru a obține un finisaj lucios se folosește un strat de vopsea, al cărei preț diferă, în funcție de calitatea acesteia.

 

  • Finisajele sunt un alt aspect care influențează calitatea, durabilitatea și prețul unei încălțări din piele. Modul în care sunt realizate cusăturile, îmbinările, dar și prin ce procedeu se tăbăcește și se vopsește sau se tratează ulterior, fac o diferență foarte mare, atât din punct de vedere al aspectului, cât și a durabilității.

 

  • Brandul este un alt motiv pentru care prețul diferă, uneori destul de mult. Există firme care au deja un renume în producerea încălțămintei din piele, sunt recunoscute pentru calitatea și metodele de lucru, iar acest lucru le urcă și în topul prețurilor, nu doar în cel al calității.

 

Este important să știi faptul că există multe branduri românești care oferă încălțări din piele, de o calitate înaltă, la prețuri decente. Așadar, alege în funcție de necesități și buget, pentru că ai de unde alege!

sursa foto: shutterstock.com

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul