Criteriul National

Cum sa alegi o motocoasa – Criterii importante de selectie

Cum sa alegi o motocoasa – Criterii importante de selectie
septembrie 10
13:15 2019

Stai la casa, iar ingrijirea gradinii si gazonului reprezinta o prioritate pentru tine? Atunci ai nevoie de cele mai utile echipamente destinate acestui scop. Astfel, vei reduce timpul si efortul alocat sarcinilor aferente. 

Astazi am alcatuit un ghid complet al cumparatorului, menit sa te ajute sa alegi una dintre cele mai bune motocoase de aici. Aceasta te va ajuta sa obtii rezultate impecabile in ingrijirea gazonului, chiar si atunci cand te confrunti cu locuri greu accesibile. 

Motocoasa sau masina de tuns iarba?

De multe ori, persoanele interesate de ingrijirea gazonului, se afla in dificultate atunci cand trebuie sa aleaga intre o motocoasa si o masina de tuns iarba. Iata ce trebuie sa stii in acest caz:

  • Daca ai o gradina de dimensiuni mici sau medii, poti miza pe eficienta unei motocoase. In schimb, daca suprafata acoperita de gazon este una de dimensiuni considerabile, este recomandat sa optezi pentru o masina de tuns iarba.  
  • Poti utiliza si motocoase pentru spatii de dimensiuni de peste 200 mp, insa doar pe cele mai performante, intrucat altfel timpul si efortul depus vor fi considerabile. 
  • Daca spatiul acoperit de gazon este unul pe care creste frecvent vegetatie densa, o motocoasa este mai avantajoasa decat o masina de tuns. 
  • In ceea ce priveste pretul aferent achizitiei si intretinerii, trebuie sa stii ca o motocoasa este mai avantajoasa decat o masina de tuns iarba. In plus, aceasta este mai usor de intretinut si poate fi depozitata in orice spatiu.

Alegerea tipului potrivit de motocoasa 

In ceea ce priveste tipologia motocoaselor disponibile in comert, trebuie sa stii ca exista doua mari categorii: motocoase electrice și motocoase care functioneaza pe baza de benzina:

  • Motocoasele electrice sunt mai avantajoase decat cele pe benzina datorita modului silentios in care acestea opereaza. In plus, procesul lor de intretinere este unul mult mai simplu. Acestea nu necesita combustibil sau ulei, pentru a functiona. In aceasta categorie, vei gasi disponibile motocoase electrice cu sau fara fir, iar cele din a doua subcategorie opereaza in baza acumulatorilor.
  • Motocoasele care functioneaza pe baza de benzina necesita atentie sporita si un proces de intretinere mai complex. In schimb, acestea sunt mai puternice decat cele electrice. In plus, nu sunt prevazute cu fire de alimentare, fiind astfel mai usor de manevrat. Acest lucru este valabil in special atunci cand ingrijesti suprafete mari acoperite cu gazon. Mai mult decat atat, atunci cand suprafata pe care o ingrijesti este bogata in vegetatie, vei obtine rezultate mai bune cu ajutorul unei motocoase pe benzina decat cu ajutorul unui dispozitiv electric. 

Puterea motorului unei motocoase 

Toate motocoasele pot fi utilizate cu acelasi scop, insa puterea motorului face diferenta in ceea ce priveste performanta acestor dispozitive. Cu cat puterea motorului este mai mare in cazul unei motocoase, cu atat aceasta va permite obtinerea unor rezultate mai bune, in scurt timp si cu efort minim investit. Iata de ce trebuie sa tii cont in acest caz:

  • Daca suprafata pe care o ingrijesti este de dimensiuni mai mici de 50 mp, poti opta pentru o motocoasa cu o putere de 800 W.
  • Daca gazonul de care te ocupi se intinde pe o suprafata de 100-200 mp, vei avea nevoie de o motocoasa cu un motor mult mai puternic, de 2-3 CP. In plus, cele din aceasta categorie permit reglarea intensitatii puterii motorului, in functie de scopul cu care utilizezi motocoasa. Poti face acesta lucru si raportat la tipul de vegetatie cu care te confrunti. 

Prin urmare, inainte de a alege motocoasa potrivita, trebuie sa iei in calcul suprafata gazonului si specificul vegetatiei care creste in acea zona. In functie de acesti factori, poti alege tipul de dispozitiv potrivit si puterea pe care trebuie sa o asigur. Astfel, tu vei obtine rezultate eficiente de fiecare data, cu efort si timp minim investit. 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul