Criteriul National

Cum sa amenajam locuri de joaca complexe ?

august 07
09:04 2020

Locurile de joaca din comunitate ofera o multitudine de beneficii care depasesc cu mult estetica si ofera copiilor ceva distractiv de facut. Ele sunt inima unei comunitati si un spatiu indispensabil de adunare de care poate beneficia toata lumea.

Locurile de joaca comunitare ofera copiilor oportunitatea de a exersa si perfectiona abilitati cheie, inclusiv sociale, emotionale, cognitive si fizice. Copiii invata constant prin joc – isi fac prieteni noi, impartasesc, se transforma si interactioneaza cu ceilalti copii. Aceasta interactiune sporita cu copii din toate mediile le ofera acestora o viziune mai deschisa asupra lumii si posibilitatea de a construi noi relatii.

Locuri de joaca si sanatate comunitara

In plus, activitatea fizica care are loc in timpul jocului este un factor cheie in combaterea epidemiei de obezitate din lume. Studiile afectuate au aratat ca aproape unul din trei copii sufera de supraponderalitate sau obezitate. In cadrul locurilor de joaca copiii au spatiul si libertatea necesara de a se implica in activitati sanatoase pentru sanatate fizica si psihica.

Amenajari locuri de joaca complexe

Un loc de joaca cu un design unic si inovator poate fi o destinatie inedita, atragand familii si vizitatori din toate colturile. Locurile de joaca pot fi amenajate intr-un mod complex, ceea ce implica: teme si concepte pline de imaginatie care sa contribuie la crearea unui mic univers pentur fiecare copil si la dezvoltarea personalitatii acestuia prin jocuri si diverse activitati recreative. Fie ca incepeti cu o solutie de joc standard si adaugati elemente tematice sau alegeti  sa creati un loc de joaca unic, complet personalizat, proiectarea unui loc de joaca care iese in evidenta este mai usor decat credeti si mai distractiv decat pare.

Locuri de joaca deservesc intreaga comunitate

Construirea unui loc de joaca care sa serveasca intregii comunitati poate parea coplesitoare, dar nu va faceti griji, suntem aici pentru a va ajuta cu orice aveti nevoie pentru a afce intreg procesul mai usor si mai distractiv. Fiecare comunitate este diferita si va vom ajuta sa proiectati un loc de joaca in orasul dvs. care sa fie unic pentru obiectivele si necesitatile dvs.

Comisia pentru Siguranta Produselor de Consum recomanda zone de joaca separate pentru copiii cu varste cuprinse intre 6 si 23 de luni, copiilor de 2-5 ani si copiilor cu varste scolare cu varste  cuprinse intre 5 si 12 ani . Prin urmare, ar trebui sa fie proiectate zone de joaca separate pentru a se adapta diferitelor dimensiuni, abilitati si stiluri de joc ale grupurilor de varsta care va viziteaza locul de joaca.

Prin lista noastra de verificare a planificarii locurilor de joaca, va vom ajuta sa:

  1. Alegeti cele mai bune echipamente, inclusiv cele mai noi inovatii, pentru vizitatorii dvs.
  2. Descoperiti locatia ideala pentru a maximiza accesul tuturor membrilor comunitatii
  3. Lucrati cu elemente inconjuratoare
  4. Respectati reglementarile si instructiunile de siguranta impuse
  5. Construiiti locul de joaca pentru copii in functie de bugetul pe care il aveti

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Prodigitalmedia

Prodigitalmedia

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul