Criteriul National

Cum sa atingem succesul?

Cum sa atingem succesul?
februarie 12
10:13 2019

 Care este cea mai profunda ambitie? Ganditi-va cum ati raspunde la aceasta intrebare daca nimeni nu ar rade, nimeni nu o sa va judece. Acesta este lucrul pe care ar trebui sa il urmariti. Aveti puterea de a realiza orice. Aceste tehnici va vor ajuta sa vedeti ce este posibil, sa schitati obiectivele pentru a le atinge si sa oferiti strategii pentru a netezi denivelarile care apare in calea spre succes.

Da, puteti crea viata pe care doriti sa o traiti.

1. Priviti imaginea de ansamblu, dar faceti pasi mici.

Atunci cand stabiliti obiective mai mici, mai atractive pentru dvs., este mai probabil sa ramaneti conectat la telul dvs. pe masura ce incercati sa le atingeti deoarece puteti vedea consecvent progresul. Succesul actioneaza ca o incurajare si un motivator care va tine pasul.

De exemplu, poate ca obiectivul dvs. este sa aveti o silueta precum cea a modelele de top care au cucerit lumea asa ca in fiecare zi faceti un set de exercitii si urmati o dieta, dar astazi nu vreti sa faceti nici macar un efort fizic. Atunci cand va simtiti lipsit de motivatie, in loc de 2 ore sau cat faceti in mod normal, incepeti sa lucrati doar pentru 10 minute. Exista posiblitatea ca acest lucru sa va ambitioneze sa va urmati programul normal, sau sa realizati doar cele 10 minute de efort, dar apoi sa aveti o satisfactie ca ati indeplinit obiectivul pe ziua de astazi.

2. Concetrati-va pe atuuri

Nu o sa fim cu totii putrezi de bogati, nu o sa detinem toti cea mai buna afacere intr-un anumit domeniu, dar putem sa fim cea mai buna versiune a noastra. Analizati-va bine si gasiti-va aturii, apoi transformati acele atuuri intr-o meserie, intr-o companie si astfel o sa deveniti oameni de valoare pentru acel domeniu.

3. Cautati sfaturi de la cei mai pasionati oameni

Exista oameni care pot sa fie extrem de buni intr-un anumit domeniu, dar care sa nu fie pasionati de acel domeniu. Pasiunea este cea care face diferenta dintre succes si insucces, iar oamenii pasionati sunt in masura sa va ofere cele mai bune sfaturi astfel incat sa va atingeti obiectivele. Luati povestile lor si adaptati-le la situatia voastra.

Spre exemplu, daca lucrati intr-un anumit domeniu de activitate care functioneaza pe baza de bonusuri si doriti sa atingeti cel mai inalt prag, vorbiti cu o persoana care munceste din pasiune si cu usurinta atinge pragul inalt. O sa va ofere sfaturi despre cum ar trebui sa faceti ca sa va imbunatatiti considerabil venitul.

4. Indepartati status quo-ul.

Trebuie sa gasiti ce functioneaza pentru punctele forte, slabiciunile, nevoile si obiectivele dvs. individuale. Oamenii care urmaresc efectivul nu sunt cei care ies in evidenta. Ganditi-va la Alan Turing, Steve Jobs, sunt oamenii care sunt inovativi si creativi in gandirea lor, care lasa un impact durabil.

5. Nu va descurajati de mici pierderi

Obstacolele de-a lungul calatoriei sunt nesemnificative, atat timp cat va deplasati in directia obiectivelor. Facand in mod consecvent eforturi pozitive pentru a realiza ceea ce v-ati propus sa faceti este tot ce conteaza.

Nu o sa va atingeti visurile peste noapte. Cu toate acestea, incepand sa luati decizii care alimenteaza aceasta viziune pe termen lung pentru viitorul vostru, veti vedea ca acestea se produc in timp.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei