Criteriul National

CUM SA CITESTI MAI MULTE CARTI IN ACEST AN

CUM SA CITESTI MAI MULTE CARTI IN ACEST AN
martie 07
14:23 2019

Inceputurile de an reprezinta momentul in care fiecare isi stabileste cateva rezolutii care sa-i schimbe viata spre mai bine. Fiecare sezon ne reaminteste de aceste rezolutii, printre care se afla cititul cartilor. Majoritatea cititorilor se plang de putinul timp pe care il pot aloca cititului, caci sunt foarte  multe carti interesante ce merita sa fie citite si recitite.

Am pregatit pentru tine un ghid ce te va ajuta sa lamuresti acest aspect al gestionarii timpului: cum sa citesti mai multe carti intr-un an, o rezolutie la fel de importanta ca mancatul sanatos si grija pentru propria pesoana.

  1. Alatura-te unei provocari de a citi mai multe carti. Gasesti in online astfel de provocari, sau poti chiar sa incepi una in anturajul tau de prieteni si cunostinte. Intr-o astfel de provocare, competitia este cu tine insasi si cu felul in care iti organizezi timpul. Iti poti seta un anumit numar de carti pe care sa le citesti intr-un an, apoi sa faci o lista pentru fiecare luna in parte.

Daca iti plac provocarile mai picante, cauta carti scrise de autori foarte diferiti de tine ca personalitate sau carti in care actiunea se petrece intr-o tara in care nu ai fost niciodata sau nu crezi ca o vei vizita vreodata.

  1. Consulta listele cu cele mai vandute carti. Exista milioane de carti, ceea ce poate deveni coplesitor cand cauti o carte noua care sa te incante. O metoda sigura de a reduce acest numar este intri in libraria online si sa verifici topurile cu cele  mai vandute carti dintr-o nisa ce te intereseaza, sau noutatile aparute in acea categorie. De asemenea, poti consulta listele cu finalistii participanti la diverse premii din domeniul literaturii.
  2. Alatura-te unui club de carte. Exista si in Romania astfel de cluburi si sunt foarte utile in a te motiva sa citesti mai mult intr-un timp mai scurt. De asemenea, vei face parte dintr-o comunitate noua a carei prioritate este cititul de carti noi si diverse. Iar discutiile despre cartile citite te vor ajuta sa-ti dezvolti perspectiva asupra vietii si modul de gandire. Chiar si librariile online au astfel de cluburi active ce cauta membri noi interesati de anumite genuri de carti.
  3. Citeste poezii. Poezia este o schimbare buna fata de cartile de fictiune si non-fictiune ce domina listele cu cele mai vandute carti. Poeziile sunt mai scurte si mai usor de digerat, dar si o modalitate excelenta de a implica mai mult partea creativa a creierului.

Pentru a incepe, iti recomand sa alegi o carte din categoria Poezie din libraria online EuSunt.ro sau chiar una dintre cele doua carti de versuri scrise de Ioan Gyuri Pascu.

  1. Citeste rezumatele cartilor sau prezentarile facute de autor inainte de a cumpara o carte. Cauta parerile altor cititori pentru a-ti da seama daca titlul pe care ai pus ochii va aduna praf in biblioteca ta sau te va tine conectata pe tot parcursul cartii.
  2. Investeste intr-un e-reader pentru a citi carti in format electronic. Acest dispozitiv electronic este foarte util daca esti o persoana ocupata ce nu are timp sa rasfoiasca carti intr-o librarie. Pretul unei carti in format electronic este mai mic decat cel al cartii printate, iar intr-un e-reader poti stoca mii de carti pe care sa le citesti cand ai timp si nevoie.

Asadar, ai la dispozitie aceste 6 strategii ce te vor ajuta sa citesti  mai multe carti, incepand chiar din acest an. Cu totii am citit carti care ne-au inspirat si ne-au facut sa ne simtit mai puternice si in control in propriile noastre vieti. Poate ca nu toate cartile sunt scrise cu scopul de a schimba lumea sau a livra secretele absolute ale vietii, insa cu siguranta o carte bine scrisa, in limbaj simplu si clar, devine speciala atunci cand te face sa intelegi ca nu esti singura in aceasta viata, ca poti gasi solutie pentru orice problema sau te incurajeaza sa fii tu insati.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Stefan

Stefan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei