Criteriul National

Cum să controlezi încălzirea centrală pentru a reduce valoarea facturilor la gaz?

Cum să controlezi încălzirea centrală pentru a reduce valoarea facturilor la gaz?
martie 25
21:33 2022

Știi că încălzirea locuinței și apa caldă reprezintă peste jumătate din suma pe care o cheltuipentru facturile la energie?

Ținând cont de faptul că valoarea facturilor la gaze a crescut semnificativ, dând bătăi de cap românilor, acum este mai important ca niciodată să ai un sistem de încălzire eficient, pe care să îl poți controla cu ușurință, deoarece acest lucru te poate ajuta să reduci facturile. În plus, dacă nu ești mulțumit de furnizorul actual de gaze, descoperă ofertele propuse de CEZ Vanzare, pe CezInfo.

Centralele termice pe gaz sunt cel mai comun tip de sistem de încălzire, din România. De aceea, ne-am propus să vă prezentăm câteva sfaturi despre cum să utilizezi corect centrala pentru a beneficia de facturi mai accesibile.

Setează termostatul de cameră

Un termostat de cameră împiedică centrala să utilizeze mai mult gaz decât este necesar. Termostatul trebuie setat la cea mai scăzută temperatură confortabilă, de obicei între 18°C ​​și 21°C. 

Nu trebuie să setezi o temperatură mai mare la termostatul de cameră când afară este mai frig; casa se va încălzi la temperatura programată indiferent de vreme, doar că poate dura mai mult timp în zilele mai reci. 

De asemenea, reține că termostatele de cameră au nevoie să fie amplasate într-un loc deschis pentru a detecta temperatura, așa că asigură-te că termostatul nu este acoperit de perdele sau mobilier și ține-l departe de sursele de căldură.

Utilizează termostatul caloriferelor

Robinetul cu cap termostat montat la calorifer îți permite să controlezi temperatura fiecărui calorifer, astfel încât să poți reduce căldura în încăperile pe care nu le utilizezi.

Aceste termostate sub formă de robinet vor reduce volumul de apă caldă care curge în calorifer. 

Ele sunt de obicei marcate cu o scară de la 0 la 6, unde zero (0) este oprit și șase (6) este valoarea maximă. Urmărește care este cea mai scăzută valoare a robinetului care menține camera la o temperatură confortabilă. Așa vei reduce volumul de apă caldă, folosind mai puțină energie și economisind bani.

Învață să folosești un programator

Un cronometru sau un programator îți permite să controlezi când pornește și când se oprește încălzirea locuinței și a apei.

Acest lucru este util deoarece înseamnă că poți programa încălzirea centrală în funcție de modul în care este utilizată casa ta. Dacă, de exemplu, nu ești acasă sau nu ai nevoie de încălzire noaptea, atunci poți programa sistemul de încălzire să se oprească.

Ar trebui să setezi programul de încălzire centrală să pornească cu aproximativ jumătate de oră înainte de a te trezi și să se oprească cu aproximativ jumătate de oră înainte de a merge la culcare. 

Iar dacă nu este nimeni acasă în timpul zilei sau te poți descurca fără încălzire, asigură-te că ai setat programatorul să oprească centrala și pentru această perioadă.

Verifică dacă ceasul de pe programator este fixat corect înainte de a seta programele. Amintește-ți că s-ar putea să fie nevoie să-l reglezi și atunci când se schimbă ora.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul