Criteriul National

Cum să cumperi cele mai potrivite anvelope agricole

Cum să cumperi cele mai potrivite anvelope agricole
martie 14
13:20 2018

În agricultură, cel mai important criteriu după care se achiziţionează cauciucurile agricole este tracţiunea bună şi, evident, ca în orice altă achiziţie, raportul calitate-preţ.

Este de preferat ca activitatea vehiculului să fie cât mai utilă în ceea ce priveşte cosumul combustibilului. Există cauciucuri agricole cu care se pot parcurge distanţe destul de mari cu o cantitate mică de combustibil, astfel productivitatea vehiculului fiind sporită. De asemenea, dacă presiunea de umflare este mai scăzută, absorbţia şocurilor este mai bună, iar presiunea pe piese este mai mică.

Un criteriu important, terenul

Important este, totodată, ca produsele agricole aflate în dezvoltare să nu fie afectate de acţiunea tractorului, ceea ce înseamnă că anvelopele trebuie să fie potrivite şi tipului de teren pe care acţionăm, astfel încât să nu afecteze culturile

Este evident că anvelopele trebuie să fie adaptate tipului de utilaj pe care îl folosim, caracteristicile principale în cazul oricăror cauciucuri agricole fiind evitarea compactării solului, iar în trafic caracteristici bune la rurale.

Cea mai importantă funcție

Funcţia principală a anvelopei este de a permite acceleraţia, frânarea şi conducerea vehiculului. Pe de altă parte, trebuie ţinut cont de faptul că maşinile şi utilajele agricole au funcţii diferite, motiv pentru care este important ca cel care le foloseşte să ştie ce fel de anvelope achiziţionează, care sunt caracteristicile tipurilor de cauciucuri agricole şi importanţa acestora.

Vehiculele şi utilajele care necesită anvelope agricole sunt tractoarele, camioanele agricole, motosapele, motocultoare şi combinele de recoltat. Fiecare are o caracteristică proprie aşa că este necesară o consultare a producătorilor atunci când intenţionaţi să le achiziţionaţi.

Detalii care nu trebuie omise

Utilajele şi maşinile agricole necesită protejarea solului şi creşterea eficienţei lor în utilizare. Trebuie să ţineţi cont de tipul solului lucrat, greutatea echipamentelor sau clima zonei unde sunt utilizate. Durata de viaţă a anvelopelor agricole depinde de cât de des sunt folosite, greuntate vehiculelor sau a încărcăturilor dar și de temperatură.

De asemenea, trebuie să ţineţi cont că nu toate utilajele sau maşinile necesită acelaşi tip de cauciucuri agricole în faţă şi în spate, fiind necesară o evaluare a presiunii. Practic, anvelopele agricope trebuie să aibă rezistenţă la uzură fiind folosite în regim de lucru intens.

Cea mai bună soluție

În ultima perioada, producătorii de anvelope agricole au adaptat fabricarea acestora la necesitatea de protejare a mediului. Cauciucurile agricole pot fi achiziţionate la preţuri la putin peste 100 de lei, însă pot ajunge şi la câteva mii de lei.

Există şi varianta achiziţionării unor anvelope second-hand, acestea fiind găsite şi la preţuri de câteva zeci de lei, însă cei care le cumpără trebuie, în primul rând, să fie atenţi la gradul de uzură, pentru că este posibil să nu merite cheltuiala.

Producătorii, dar şi specialiştii, recomandă ca atunci când achizionăm anvelope agricole, acestea să fie noi, mai ales în contextul în care cei care le comercializează pe diferite site-uri sau la sediile firmelor de profil vă pot pot îndruma pentru alegerea celor mai potrivite cauciucuri, ţinând cont atât de preţ, cât şi de vehiculul pe care vor fi folosite şi, bineînţeles, terenul agricol unde urmează să fie întrebuinţate.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro