Criteriul National

Cum să cumperi cele mai potrivite anvelope agricole

Cum să cumperi cele mai potrivite anvelope agricole
martie 14
13:20 2018

În agricultură, cel mai important criteriu după care se achiziţionează cauciucurile agricole este tracţiunea bună şi, evident, ca în orice altă achiziţie, raportul calitate-preţ.

Este de preferat ca activitatea vehiculului să fie cât mai utilă în ceea ce priveşte cosumul combustibilului. Există cauciucuri agricole cu care se pot parcurge distanţe destul de mari cu o cantitate mică de combustibil, astfel productivitatea vehiculului fiind sporită. De asemenea, dacă presiunea de umflare este mai scăzută, absorbţia şocurilor este mai bună, iar presiunea pe piese este mai mică.

Un criteriu important, terenul

Important este, totodată, ca produsele agricole aflate în dezvoltare să nu fie afectate de acţiunea tractorului, ceea ce înseamnă că anvelopele trebuie să fie potrivite şi tipului de teren pe care acţionăm, astfel încât să nu afecteze culturile

Este evident că anvelopele trebuie să fie adaptate tipului de utilaj pe care îl folosim, caracteristicile principale în cazul oricăror cauciucuri agricole fiind evitarea compactării solului, iar în trafic caracteristici bune la rurale.

Cea mai importantă funcție

Funcţia principală a anvelopei este de a permite acceleraţia, frânarea şi conducerea vehiculului. Pe de altă parte, trebuie ţinut cont de faptul că maşinile şi utilajele agricole au funcţii diferite, motiv pentru care este important ca cel care le foloseşte să ştie ce fel de anvelope achiziţionează, care sunt caracteristicile tipurilor de cauciucuri agricole şi importanţa acestora.

Vehiculele şi utilajele care necesită anvelope agricole sunt tractoarele, camioanele agricole, motosapele, motocultoare şi combinele de recoltat. Fiecare are o caracteristică proprie aşa că este necesară o consultare a producătorilor atunci când intenţionaţi să le achiziţionaţi.

Detalii care nu trebuie omise

Utilajele şi maşinile agricole necesită protejarea solului şi creşterea eficienţei lor în utilizare. Trebuie să ţineţi cont de tipul solului lucrat, greutatea echipamentelor sau clima zonei unde sunt utilizate. Durata de viaţă a anvelopelor agricole depinde de cât de des sunt folosite, greuntate vehiculelor sau a încărcăturilor dar și de temperatură.

De asemenea, trebuie să ţineţi cont că nu toate utilajele sau maşinile necesită acelaşi tip de cauciucuri agricole în faţă şi în spate, fiind necesară o evaluare a presiunii. Practic, anvelopele agricope trebuie să aibă rezistenţă la uzură fiind folosite în regim de lucru intens.

Cea mai bună soluție

În ultima perioada, producătorii de anvelope agricole au adaptat fabricarea acestora la necesitatea de protejare a mediului. Cauciucurile agricole pot fi achiziţionate la preţuri la putin peste 100 de lei, însă pot ajunge şi la câteva mii de lei.

Există şi varianta achiziţionării unor anvelope second-hand, acestea fiind găsite şi la preţuri de câteva zeci de lei, însă cei care le cumpără trebuie, în primul rând, să fie atenţi la gradul de uzură, pentru că este posibil să nu merite cheltuiala.

Producătorii, dar şi specialiştii, recomandă ca atunci când achizionăm anvelope agricole, acestea să fie noi, mai ales în contextul în care cei care le comercializează pe diferite site-uri sau la sediile firmelor de profil vă pot pot îndruma pentru alegerea celor mai potrivite cauciucuri, ţinând cont atât de preţ, cât şi de vehiculul pe care vor fi folosite şi, bineînţeles, terenul agricol unde urmează să fie întrebuinţate.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu