Criteriul National

Cum să cumperi cele mai potrivite anvelope agricole

Cum să cumperi cele mai potrivite anvelope agricole
martie 14
13:20 2018

În agricultură, cel mai important criteriu după care se achiziţionează cauciucurile agricole este tracţiunea bună şi, evident, ca în orice altă achiziţie, raportul calitate-preţ.

Este de preferat ca activitatea vehiculului să fie cât mai utilă în ceea ce priveşte cosumul combustibilului. Există cauciucuri agricole cu care se pot parcurge distanţe destul de mari cu o cantitate mică de combustibil, astfel productivitatea vehiculului fiind sporită. De asemenea, dacă presiunea de umflare este mai scăzută, absorbţia şocurilor este mai bună, iar presiunea pe piese este mai mică.

Un criteriu important, terenul

Important este, totodată, ca produsele agricole aflate în dezvoltare să nu fie afectate de acţiunea tractorului, ceea ce înseamnă că anvelopele trebuie să fie potrivite şi tipului de teren pe care acţionăm, astfel încât să nu afecteze culturile

Este evident că anvelopele trebuie să fie adaptate tipului de utilaj pe care îl folosim, caracteristicile principale în cazul oricăror cauciucuri agricole fiind evitarea compactării solului, iar în trafic caracteristici bune la rurale.

Cea mai importantă funcție

Funcţia principală a anvelopei este de a permite acceleraţia, frânarea şi conducerea vehiculului. Pe de altă parte, trebuie ţinut cont de faptul că maşinile şi utilajele agricole au funcţii diferite, motiv pentru care este important ca cel care le foloseşte să ştie ce fel de anvelope achiziţionează, care sunt caracteristicile tipurilor de cauciucuri agricole şi importanţa acestora.

Vehiculele şi utilajele care necesită anvelope agricole sunt tractoarele, camioanele agricole, motosapele, motocultoare şi combinele de recoltat. Fiecare are o caracteristică proprie aşa că este necesară o consultare a producătorilor atunci când intenţionaţi să le achiziţionaţi.

Detalii care nu trebuie omise

Utilajele şi maşinile agricole necesită protejarea solului şi creşterea eficienţei lor în utilizare. Trebuie să ţineţi cont de tipul solului lucrat, greutatea echipamentelor sau clima zonei unde sunt utilizate. Durata de viaţă a anvelopelor agricole depinde de cât de des sunt folosite, greuntate vehiculelor sau a încărcăturilor dar și de temperatură.

De asemenea, trebuie să ţineţi cont că nu toate utilajele sau maşinile necesită acelaşi tip de cauciucuri agricole în faţă şi în spate, fiind necesară o evaluare a presiunii. Practic, anvelopele agricope trebuie să aibă rezistenţă la uzură fiind folosite în regim de lucru intens.

Cea mai bună soluție

În ultima perioada, producătorii de anvelope agricole au adaptat fabricarea acestora la necesitatea de protejare a mediului. Cauciucurile agricole pot fi achiziţionate la preţuri la putin peste 100 de lei, însă pot ajunge şi la câteva mii de lei.

Există şi varianta achiziţionării unor anvelope second-hand, acestea fiind găsite şi la preţuri de câteva zeci de lei, însă cei care le cumpără trebuie, în primul rând, să fie atenţi la gradul de uzură, pentru că este posibil să nu merite cheltuiala.

Producătorii, dar şi specialiştii, recomandă ca atunci când achizionăm anvelope agricole, acestea să fie noi, mai ales în contextul în care cei care le comercializează pe diferite site-uri sau la sediile firmelor de profil vă pot pot îndruma pentru alegerea celor mai potrivite cauciucuri, ţinând cont atât de preţ, cât şi de vehiculul pe care vor fi folosite şi, bineînţeles, terenul agricol unde urmează să fie întrebuinţate.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu