Criteriul National

Cum să deschizi la culoare în mod natural partea superioară mai întunecată a buzei

Cum să deschizi la culoare în mod natural partea superioară mai întunecată a buzei
ianuarie 05
15:49 2020

Culoarea pielii de pe buze diferă de la persoană la persoană și nici o nuanță nu este mai sănătoasă sau superioară celorlalte. Cu toate acestea, uneori, culoarea si marimea buzelor dvs. poate indica faptul că au nevoie de mai multă atenție.

Unii oameni dezvoltă decolorarea pe buze. Această decolorare sau pigmentare poate fi rezultatul unor factori medicali, precum și ai anumitor factori de viață. În acest articol, veți afla despre cauzele buzelor întunecate și cum le puteți lumina în mod natural.

Ce cauzează întunecarea buzelor?

Buzele întunecate si marite pot fi rezultatul următorilor factori:

 • Expunerea crescută la soare poate crește producția de melanină în pielea ta, provocând astfel pigmentare.
 • Fumatul excesiv poate provoca un tip de pigmentare cunoscut sub numele de melanoza fumătorului.
 • Un răspuns alergic la anumite produse, cum ar fi pasta de dinți, rujul, etc. poate provoca, de asemenea, hiperpigmentarea buzelor.
 • Terapiile medicale pentru afecțiuni, cum ar fi sindromul Laugier-Hunziker și sindromul Peutz-Jeghers, și pigmentarea posttraumatică pot afecta buzele și le pot face să pară întunecate.

Remedii naturale pentru a lumina buzele întunecate

 1. Ulei de cocos

Uleiul de nucă de cocos are proprietăți emoliente și hidratante. Aceste proprietăți vă pot ajuta să vă mențineți buzele moi și suple și să le împiedicați să se usuce și să se întunece, ceea ce se întâmplă de obicei cu deshidratarea pielii.ingrijirea corecta a buzelor

Ce poți face: ia puțin ulei de nucă de cocos virgin pe degetul arătător și aplică-l pe buze. Lasă-l să se usuce. Puteți să faceți acest lucru de 1-2 ori pe zi.

 1. Lămâie și miere

Fructele citrice precum lămâile sunt cunoscute pentru proprietățile lor de luminare a pielii. Când sunt combinate cu miere, lămâile nu numai că îți luminează buzele, ci contribuie la hidratarea lor.

Ce puteți face: luați o linguriță cu suc de lămâie și una cu miere. Amestecă bine și aplică-l pe buze. Lăsați-l pe 15-20 de minute și clătiți-l cu apă. Puteți face asta o dată pe zi.

Notă: Sucul de lămâie poate provoca senzație de înțepături pe pielea voastră. Vă rugăm să faceți un test de toleranță înainte de a încerca acest remediu.

 1. Aloe Vera

Aloe vera conține aloin, un compus cu proprietăți depigmentante. Acest lucru poate ajuta la estomparea pigmentării pe buze.

Ce poți face: ia o jumătate de linguriță de gel de aloe vera proaspăt extras și aplică-l pe buze. Clătiți cu multă apă. Puteți face acest lucru de 1-2 ori pe zi.

 1. Suc de castraveți

Castravetele conține antioxidanți și compuși bogați in silice. Acești compuși pot ajuta la estomparea pigmentării și la luminarea tonului întunecat al pielii.

Ce poți face: ia câteva felii de castraveți și macină-le. Aplicați pasta pe buze și lăsați-o timp de 15-20 de minute. Clătiți cu apă. Este posibil să faceți acest lucru de 1-2 ori pe zi.

 1. Turmeric

Curcumina este un component major al turmericului. Aceasta poate ajuta la inhibarea melanogenezei (formarea melaninei). Acest lucru, la rândul său, vă poate lumina buzele.

Ce puteți face: Pregătiți o pastă groasă amestecând o linguriță de pulbere de turmeric cu puțină apă. Aplicați această pastă pe buze și lăsați-o să se usuce. Clătiți cu apă. Puteți face asta o dată pe zi.

Notă: Turmericul poate provoca o reacție alergică la contactul cu pielea la unele persoane. Poate provoca un focar de erupții pe piele, dacă sunteți alergic la acesta. Prin urmare, faceți un test de toleranță înainte de a continua acest remediu.

 1. Ulei de susan

Uleiul de susan conține un ingredient activ numit sesamol, care s-a dovedit a inhiba biosinteza melaninei în studiile pe animale. Prin urmare, uleiul de susan poate ajuta și la luminarea buzelor întunecate.

Ce puteți face: aplicați ulei de susan pe buze și lăsați-l până se usucă. Puteți aplica din nou uleiul, după cum este necesar. Puteți face acest lucru de 2-3 ori pe zi.

Notă: Uleiul de susan poate provoca o reacție alergică la contactul cu pielea la unele persoane. Prin urmare, faceți un test de toleranță.

 1. Rodie

S-a dovedit că extractul de rodie reduce activitatea tirozinazei și producția de melanină. Aceste proprietăți pot în cele din urmă să lumineze buzele întunecate.

Ce puteți face: luați o linguriță de pulbere de rodie și faceți o pastă cu apă. Aplicați această pastă pe buze și lăsați-o să se usuce. Clătiți cu apă din ambundență. Puteți face acest lucru de 1-2 ori pe zi pentru cele mai bune rezultate.

Notă: Pudra de rodie poate provoca o reacție alergică precum iritarea pielii și erupții cutanate la unele persoane. Prin urmare, faceți un test de toleranță.

Tratament pentru buze întunecate

 • Opțiunile comune de tratament pentru buzele întunecate includ utilizarea de lasere. Tratamentul cu laser nu are efecte secundare severe.
 • Tratamentele chimice pot fi de asemenea utilizate pentru a lumina buzele întunecate. Adesea implică utilizarea hidrochinonei și a acidului kojic care pot inhiba enzima tirozinazei.
 • Anumite tratamente funcționează și prin inhibarea producției de melanină. Dar cele mai multe dintre ele pot provoca reacții adverse adverse (sensibilitate crescută la soare, piele exfoliată sau un ton neuniform al pielii).

Sfaturi de prevenire

 • Exfoliați-vă regulat buzele.
 • Beți zilnic multe lichide pentru a rămâne hidratat.
 • Folosiți un balsam de buze cu SPF 40 sau mai mare.
 • Nu folosiți produse cosmetice de buze de calitate inferioară.
 • Evitați să folosiți dispozitive pentru marirea si intretinerea buzelor la care sunteți alergic.
 • Evitați să vă sugeți pe buze în mod constant, deoarece devin foarte uscate.

Aceste sfaturi, împreună cu remediile, vă pot ajuta să vă luminați buzele. Cu toate acestea, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza oricare dintre aceste remedii, astfel încât să poată trata și cauza de bază a buzelor mai întunecate.

Răspunsurile experților pentru întrebările cititorilor

 • Care este cel mai bun balsam pentru buze pentru a vă face buzele roz?

  Puteți utiliza balsamuri pentru buze cu agenți de luminare a pielii. De asemenea, puteți folosi orice balsam de buze cu SPF 40 sau mai mare pentru a împiedica buzele să se închidă la culoare în continuare.

 • Pasta de dinți îți face buzele roz?

Pasta de dinți poate ajuta la luminarea buzelor într-o mică măsură, dar dacă este lăsată peste noapte, vă poate arde buzele și poate provoca cicatrici.

 • Scrubul de buze luminează buzele?

Folosirea scruburilor de buze naturale precum cel de sfeclă, lămâie și miere, sau scrubul de zahăr vă poate ajuta să vă luminați treptat buzele.

 • De ce buzele mele se întunecă, chiar dacă nu fumez?

Fumatul este unul dintre numeroșii factori care pot contribui la întunecarea buzelor. Alți factori pot include expunerea crescută la soare, lipsa hidratării, un răspuns alergic la produse precum pasta de dinți, ruj, etc. și tratamente precum chimioterapia și radiațiile.

 • De ce buzele mele sunt întunecate în jurul marginilor?

Unul dintre declanșatorii primari ai buzelor întunecate din jurul marginilor este hiperpigmentarea. Aceasta poate fi cauzată de expunerea crescută la soare sau chiar de o afecțiune inflamatorie a pielii.

 • Pot folosi vaselină pentru a-mi lumina buzele?

Nu există nicio afirmație științifică care să confirme că vaselina luminează buzele, dar o puteți folosi pentru a hidrata buzele și a le menține suple.

 • Ce dispozitiv pentru marirea buzelor sa folsesc

Pentru ca stim ca multe dintre dumneavostra isi doresc buze voluminoase dar sanatoase, va recomand sa evitati chirurgia sau injectiile cu acid hialuronic pentru marirea in volum a buzelor. In schimb dispozitivele cu vacuum sunt foarte indicate, mai ales daca sunt realizate din silicon de calitate. Pe magazinul LipsPlus gasiti un model foarte des folosit de femei dar si de barabti. Este realizat din silicon medical non-alergenic, ajuta la vascularizarea buzelor si prin urmare la hidratarea suplimentara a acestora.marirea buzelor

In loc de incheiere, var rog sa lasati un mesaj daca ati folosit vreuna din metodele de mai sus pentru luminarea si marirea buzelor si care au fost efectele.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Maria

Maria

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul