Criteriul National

Cum sa faci fata crizelor de cuplu

Cum sa faci fata crizelor de cuplu
iunie 15
12:08 2020

Desi doare sa acceptam, fiecare poveste de dragoste trece prin diferite etape, de aceea crizele de cuplu fac parte si din relatii. Cu toate acestea, avem tendinta de a fi mai familiarizati cu faza infatuarii depline, unde totul este roz decat faza in care ajungem la stabilitate, unde apare rutina, monotonia si, in consecinta, uzura relatiei.

Aceasta uzura apare, in multe cazuri, deoarece relatiile tind sa fie foarte diferite de modul in care au inceput dupa ani. Trecerea de la intensitate, dorinta sexuala, nevoia de a fi alaturi de celalalt, la viata de zi cu zi, nevoia de a satisface alte fronturi, cum ar fi locul de munca, social sau de familie, este un teren de reproducere ideal pentru o criza de cuplu . In plus, adevarul este ca, desi in ziua in care s-au intalnit au fost complet compatibili, asta nu inseamna ca ambii au evoluat intr-un mod paralel.

Zi de zi, momentele partajate pot fi mai mici (sau intr-un grad mai mic de intensitate) si tensiunile personale sunt adesea prezente in aceste momente. Aceasta distanta emotionala, chiar daca este normala, se poate transforma in tacere intr-o criza de cuplu din care este foarte dificil sa iesi.

Dar de ce se intampla toate acestea? Raspunsul este clar: pentru ca confundam iubirea cu confortul de a crede ca avem deja o persoana de partea noastra pentru totdeauna ; pentru ca am cazut in greseala de a ne lua partenerul pentru ca am crezut ca relatia se hraneste de la sine si pentru ca uitam ca iubirea este un sentiment care este alimentat continuu de angajament si vointa .

Deci, ce poti face pentru a remedia?

Pentru a depasi aceasta situatie de atenuare, este foarte important sa ascultam emotiile care pot fi sub aceasta nemultumire emotionala. Ai un sentiment de singuratate in spatiile impartasite partenerului tau? Simti ca ai probleme de comunicare? Identificati exact care sunt simptomele stagnarii in relatie.

Folositi-va imaginatia

Luati initiativa de a propune planuri partenerului dvs. si amintiti-va ca pentru a rezolva discutiile de cuplu, este foarte important sa nu fie intotdeauna corect, ci sa gasiti solutii care sa fie benefice pentru amandoi. Dar, mai presus de toate, nu uitati: dragostea intr-o relatie de cuplu nu este liniara. Schimbati decorul, utilizati jucarii sexuale in cuplu sau vizionati un film erotic impreuna, sunt cateva dintre modurile in care puteti alunga rutina din dormitor. Vezi aici mai multe filme erotice pe care le puteti folosi ca sursa de inspiratie pentru propria poveste.

Sa starnesti pasiunea intr-o relatie, sa te simti sexy, sa dai o mica „companie” noptilor singulare, sa mentii senzualitatea atunci cand cuplul este plecat, sa provoace noi intalniri … Fanteziile sexuale servesc la tot ceea ce iti poti imagina, deoarece sunt un joc mental care iti permite sa-ti indeplinesti dorintele intr-un mediu erotic in care nu exista loc de teama sau modestie.

Asigura-te ca te simti bine cu tine

De cele mai multe ori, insecuritatile dintr-o relatie apar din nemultumirile personale. Asigurati-va ca faceti ce aveti nevoie pentru a va simti bine cu dvs. pentru a combate aceste sentimente, fie ca mergeti la sala si mancati corect sau cumparati-va un set de lenjerie sexy. Grija de noi insine si in interior ne face sa ne simtim in siguranta si confortabil in pielea noastra, si cu cat avem mai multa incredere, cu atat ne simtim mai siguri cu partenerul nostru.

Cauta placere

O parte a sexualitatii sanatoase cuprinde placerea de sine. Pentru a ne permite placerea, trebuie sa actionam in cadrul valorilor pe care le consideram fundamentale in individ. De aceea, nu putem uita comunicarea: a spune ce ne place, cum ne place, a ne permite sa experimentam si a stabili limite atunci cand este necesar, face din sexualitatea noastra ca cuplu un joc sanatos de care sa ne bucuram.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

AbcSeo

AbcSeo

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul