Criteriul National

Cum sa folosesti in siguranta lentilele de contact, solutiile multifunctionale si picaturile de ochi

Cum sa folosesti in siguranta lentilele de contact, solutiile multifunctionale si picaturile de ochi
mai 27
01:09 2020

 

Folosirea lentilelor de contact, a solutiilor multifunctionale destinate ingrijirii dispozitivelor medicale oftalmologice, precum si a picaturilor de ochi este supusa unor reguli care se cuvine a fi cunoscute si respectate cu maxima strictete de catre purtatorii accesoriilor medicale moderne.

Utilizarea in siguranta a lentilelor de contact


Utilizarea in siguranta a lentilelor de contact implica respectarea unor reguli simple de igiena, atat la aplicare, cat si la indepartarea si curatarea lentilelor de contact. Respectarea acestor reguli simple de igiena contribuie la prevenirea iritarii ochilor si la aparitie unor infectii oculare neplacute. Regulile de igiena instituite de catre specialistii oftalmologi, dar si de catre marii producatori de lentile de contact vizeaza spalarea pe maini cu apa si sapun inainte de manevrarea lentilelor de contact.

In plus, regulile de folosire sigura a lentilelor de contact urmaresc asigurarea sanatatii ochilor si a functiei vizuale. Nu in ultimul rand, o alta regula care contribuie la mentinerea sanatatii ochilor este legata de respectarea termenului de folosire a lentilei conform instructiunilor inscrise pe prospect. Cu alte cuvinte, lentilele de contact se vor arunca dupa expirarea acestei durate de folosire.

Concret, pe piata exista lentile de contact de unica folosinta, care se arunca imediat dupa indepartarea lor, iar a doua zi se va aplica o pereche noua de accesorii. Pe de alta parte, alte categorii de lentile sunt destinate utilizarii prelungite, si anume, pentru o perioada de o saptamana, o luna sau un an.

Este foarte important ca, in cazul acestor categorii de lentile de contact, lunare, saptamanale sau anuale sa se respecte ad-literam regulile de ingrjire, curatare si pastrare pe durata noptii in recipiente speciale.

Atentie! Aceste categorii de accesorii oftalmologice nu se vor folosi pe durata noptii, ele vor fi depozitate, obligatoriu, in recipiente speciale, pentru o perioada de 6-8, in solutie multifunctionala compatibila cu natura materialului lentilei.

Daca iti doresti, insa, sa utilizezi un tip de lentile de contact care sa fie purtate pe durata nopti, trebuie sa apelezi la lentilele Day&Night, cum ar fi AirOptix Day&Night.

Air Optix Night & Day Aqua sunt, probabil, cele mai moderne lentile concepute pentru purtare 30 de zile, zi si noapte. Acestea sunt realizate dintr-un material de respirabil silicon hidrogel, lotrafilcon A, ceea ce inseamna ca furnizeaza oxigen pana la 6 ori mai mult decat alte lentile din hidrogel – nu numai in timpul zilei, dar, de asemenea, pe timp de noapte, atunci cand utilizatorii dorm.

La fel ca Air Optix Aqua, Air Optix Night & Day Aqua utilizeaza sistemul de hidratare Aqua care contribuie in mod semnificativ la confortul sporit de purtare. Datorita suprafetei lor interioara asferice, lentilele asigura o potrivire perfecta pe ochi pentru majoritatea utilizatorilor. Ei au o nuanta albastra si un ghid de marcare a pentru a facilita manipularea lor.

Vei folosi astfel de lentile de contact daca te incadrezi in categoria persoanelor care:

  • doresc sa poarte lentile de contact lunare, fara necesitatea de a le mentine
  • petrec multe ore de lucru la calculator
  • petrec o multime de timp in camere pline de fum, uscate, cu aer conditionat
  • se plang de disconfort, uscare si iritare care rezulta din utilizarea de lentilelor utilizate pana acum

sunt in cautarea celor mai sanatoase si mai confortabile solutii pentru ochii lor.

Utilizarea in siguranta a solutiilor multifunctionale

Solutiile multifunctionale de ingrijire a lentilelor de contact sunt un instrument care ajuta la curatarea, clatirea si depozitarea accesoriilor oftalmologice in conditii de maxima siguranta, prevenind contaminarea suprafetei lentilei cu bacterii, virusi sau factori cu potential alergen.

Este esential sa intelegi importanta solutiilor de ingrijire lentile de contact si anume ca, fara o atentie corespunzatoare in timpul utilizarii acestora, riscul aparitiei infectiilor oculare, inclusiv a celor care pot provoca orbirea este extrem de crescut.

Sistemele de ingrijire includ un singur flacon cu solutie si un suport pentru lentile sau varianta de lentile de contact de unica folosinta.  Astfel ca ingrijirea lentilelor implica mult mai putin timp, cheltuieli si probleme decat a facut-o cu ani in urma.

Inainte sa achizitionezi orice tip de solutie pentru lentile, ceree sfatul medicului oftalmolog. Unele produse nu sunt compatibile intre ele sau cu anumite lentile de contact. Utilizarea produselor incompatibile poate dauna lentilelor de contact sau ochilor.

Este deosebit de important sa urmezi indicatiile de manevrare in conditii de siguranta a lentilelor de contact moi si a solutiilor de curatare / dezinfectare a acestora.

Principalele calitati ale unei solutii pentru lentile de contact sunt: curatarea, clatirea si dezinfectarea.

Folosirea corecta a lentilelor de contact implica respectarea intocmai a urmatorilor pasi:

  • spala-te pe maini, astfel incat sa nu transferi murdarie si germeni pe lentile si in ochi. Evita sapunurile hidratante, deoarece acestea nu sunt bune pentru lentilele de contact. Usuca mainile cu un prosop care nu lasa scame!
  • scoate o lentila si curat-o cu solutia recomandata. Pentru a curata lentilele de contact cu o solutie multifunctionala, aseaza lentila in palma, aplica o cantitate generoasa de solutie si freaca usor lentila in palma cu degetul aratator, folosind o miscare circulara.
  • curatarea elimina depunerile de proteine din ochi, urmele de produse cosmetice si alte microparticule care afecteaza confortul lentilelor.
  • lentilele curate se pun in recipientul de pastrare plin cu solutie proaspata. NU reutiliza solutia din recipientul de pastrare!
  • timpul de dezinfectare variaza de la un produs la altul – verifica pachetul pentru detalii!

Utilizarea picaturilor oculare

Denumite si lacrimi artificiale, picaturile oculare sunt accesorii care previn aparitia sau acutizarea senzatiei de ochi uscat. Ele contin un lubrifiant extrem de eficient, capabil sa ofere un confort sporit ochilor, pe toata durata intrebuintarii unei perechi de lentile de contact moi. Se folosesc, de regula, impreuna cu lentilele de contact cu uz extins, cum ar fi cele saptamanale sau anuale.

Este esential sa alegi tipul de picaturi oculare recomandat de catre medicul tau oftalmolog, pentru a fi mereu in siguranta!

Asadar, daca ai de cand sa te simti cat mai confortabil, dar sa si te bucuri de avantajele si beneficiile lentilelor de contact, foloseste in siguranta aceste accesorii!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul