Criteriul National

Cum să îi oferi o alimentație sănătoasă animalului tău de companie?

Cum să îi oferi o alimentație sănătoasă animalului tău de companie?
aprilie 07
15:44 2020

Așa cum și tu trebuie să-ți îngrijești organismul și să îl hrănești cât mai sănătos posibil, tot așa și prietenul tău cu patru picioare are nevoie de puțină atenție cât vine vorba despre alimentație. Asta, desigur, dacă vrei să te bucuri cât mai mult de prezența lui în viața ta și să eviți vizitele dese la veterinar. De aceea, ne-am gândit că ți-ar fi utile câteva sfaturi venite din partea unor specialiști în domeniu, pe care ți le prezentăm în cele ce urmează.

Alege cea mai bună hrană din comerț

Dacă obișnuiești să faci comandă de mâncare pentru blănosul tău de pe un petshop online, alege întotdeauna brandurile de mâncare deja consacrate și recunoscute pentru calitatea bobițelor sau a conservelor dedicate anumitor diete. De exemplu, dacă îți știi prietenul necuvântător sensibil la cereale ori la proteină, nu cumpăra niciodată mâncare de care să nu fii sigur că este indicată pentru acest tip de afecțiuni. Renunță la ideea că un produs poate fi ieftin și bun, în același timp, deci evită să cumperi de la firme care te ademenesc cu prețuri mici. Un kilogram de bobițe de calitate costă de la 25 de lei în sus, așa că nu face rabat la sănătatea animăluțului tău, de dragul economiei.

Completează-i meniul cu legume și fructe

Ca și în cazul oamenilor, legumele și fructele îi vor asigura prietenului tău necuvântător o digestie bună, mulțumită enzimelor și fibrelor pe care aceste alimente le conțin. Mai mult decât atât, patrupedul va beneficia și de efectul antioxidanților, dar și de o dantură mai sănătoasă. De exemplu, savurarea unui morcov crud nu îi va curăța doar dinții de posibilele pete sau tartru, dar îi va încânta și papilele gustative. Ai grijă, însă, la ce fructe și legume alegi să îi dai, multe dintre acestea pot fi dăunătoare pentru micuțul tău.

Nu ceda insistențelor!

Multe dintre animalele de companie dezvoltă un obicei care s-ar putea să te dezarmeze. Știi ochii aceia mari și umezi care te privesc de sub masă, când tu mănânci cartofi prăjiți? Fix lor trebuie să înveți să le reziști, pentru că riști să îți bagi animalul de companie în spital cu afecțiuni digestive. Chiar dacă ai impresia că nu poate rezista poftei, studiile au arătat că această senzație este una falsă, ei fiind doar curioși de gustul mâncării la care nu le permiți accesul. Și lucrurile ar trebui să rămână astfel, dacă vrei să nu îi afectezi grav sănătatea sau chiar viața!

Nu exagera cu mâncarea

Același principiu ar trebui să-l aplici și în cazul în care ai impresia că patrupedul mai cere o porție de mâncare. Dacă în cazul pisicilor, lucrurile nu stau așa, câinii sunt tentați să mănânce oricât le pui în castronel, iar asta i-ar putea aduce mai aproape de o indigestie sau de obezitate. Obișnuiește-l cu o singură masă pe zi, dacă deja a ajuns la vârsta maturității, și nu te lăsa păcălit de faptul că blănosul s-ar putea să nu vrea să se apropie de bobițele dintr-o dietă anume pe care medicul i-ar fi putut-o recomanda, în cazul unor sensibilități. Nu va muri de foame, cu vasul plin de mâncare, ci va ceda, în cele din urmă! În cazul extrem în care vezi că nu se atinge de bobițe, poți încerca să le amesteci cu o lingură de conservă din aceeași gamă de produse pentru care ai optat sau ai fost sfătuit să o administrezi.

 

Starea de bine a animalului tău de companie pleacă de la alimentație, care trebuie suplimentată cu cât mai mult timp petrecut împreună și sesiuni de joacă ce îi vor consuma energia și îl vor trimite la un somn adânc. Ține cont de sfaturile de mai sus și aplică-le întocmai!

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul