Criteriul National

Cum sa imbini in mod fericit tehnologia cu strategia

Cum sa imbini in mod fericit tehnologia cu strategia
aprilie 03
16:03 2019

Te transformi sau nu? Aceasta e o intrebare de baza si trebuie sa te gandesti bine la ea, in lumea prezentului, daca vrei sa ai succes.

Firmele (giganti sau startup-uri) trebuie sa imbine tehnologia cu strategia. Este ceea ce reliefeaza Smart Business Solutions in multe privinte, evidentiind si preferintele digitale ale oamenilor. Si, de ce sa nu recunoastem, preferintele noastre au devenit extrem de complexe, de la cumparaturile online prin intermediul unui smartphone si mergand pana la ajustarea de la distanta a termostatului de acasa sau a programului masinii de spalat. In consecinta, oamenii se  asteapta ca si companiile cu care relationeaza, in calitate de clienti sau de angajati, sa adopte pe scara larga multitudinea de noi tehnologii digitale: AI, IoT, etc.

Protectie, fiabilitate, asistenta

In toata aceasta avalansa tehnologica trebuie insa acordata multa atentie, multor lucruri. Dupa cum subliniaza Smart Business Solutions, specialistii sunt intotdeauna la dispozitia ta pentru a-ti indica modul fericit in care poti imbina tehnologia cu strategia. De la protectie impotriva amenintarilor cibernetice si pana la protectia impotriva documentelor nesigure, link-urilor suspecte si a altor tipuri de malware. De la administrare si implementare, si pana la a sti cum sa gestionezi noile PC-uri si dispozitive mai rapid si mai usor ca oricand. Nu in ultimul rand, de la fiabilitate si asistenta si pana la cele mai complicate probleme de ordin tehnologic.

Noi versiuni

Paradoxal, poate companiile cele mai in masura sa beneficieze de transformarea digitala sunt cele de IT, de software development sau care implementeaza solutii de business. Daca la o companie „traditionala” de distributie sau retail, o componenta importanta poate fi reprezentata de automatizarea prin AI (machine learning) a procesului de replenishment sau de sugerare de produse alternative sau complementare, la o companie ce dezvolta software, transformarea digitala poate insemna un dev-ops bazat pe cloud si containere Docker, scenarii automate de testare sau pur si simplu scrierea de cod bazat 100% pe evenimente si extensii. Potrivit Smart Business Solutions, toate acestea permit cresterea substantiala a productivitatii, accelerand lansarea pe piata a noilor versiuni si aducand un evident avantaj competitiv.

Putem spune ca, in ciuda unei posibile demonetizari a termenului de „transformare digitala” – datorata folosirii aproape in orice context a terminologiei, aceasta sintagma va determina regandirea rolului si impactului tehnologiilor IT in viata noastra, in experientele noastre de fiecare zi.

Si, chiar daca toate acestea par desprinse dintr-un scenariu SF sunt cat se poate de reale!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei