Criteriul National

Cum sa imbini in mod fericit tehnologia cu strategia

Cum sa imbini in mod fericit tehnologia cu strategia
aprilie 03
16:03 2019

Te transformi sau nu? Aceasta e o intrebare de baza si trebuie sa te gandesti bine la ea, in lumea prezentului, daca vrei sa ai succes.

Firmele (giganti sau startup-uri) trebuie sa imbine tehnologia cu strategia. Este ceea ce reliefeaza Smart Business Solutions in multe privinte, evidentiind si preferintele digitale ale oamenilor. Si, de ce sa nu recunoastem, preferintele noastre au devenit extrem de complexe, de la cumparaturile online prin intermediul unui smartphone si mergand pana la ajustarea de la distanta a termostatului de acasa sau a programului masinii de spalat. In consecinta, oamenii se  asteapta ca si companiile cu care relationeaza, in calitate de clienti sau de angajati, sa adopte pe scara larga multitudinea de noi tehnologii digitale: AI, IoT, etc.

Protectie, fiabilitate, asistenta

In toata aceasta avalansa tehnologica trebuie insa acordata multa atentie, multor lucruri. Dupa cum subliniaza Smart Business Solutions, specialistii sunt intotdeauna la dispozitia ta pentru a-ti indica modul fericit in care poti imbina tehnologia cu strategia. De la protectie impotriva amenintarilor cibernetice si pana la protectia impotriva documentelor nesigure, link-urilor suspecte si a altor tipuri de malware. De la administrare si implementare, si pana la a sti cum sa gestionezi noile PC-uri si dispozitive mai rapid si mai usor ca oricand. Nu in ultimul rand, de la fiabilitate si asistenta si pana la cele mai complicate probleme de ordin tehnologic.

Noi versiuni

Paradoxal, poate companiile cele mai in masura sa beneficieze de transformarea digitala sunt cele de IT, de software development sau care implementeaza solutii de business. Daca la o companie „traditionala” de distributie sau retail, o componenta importanta poate fi reprezentata de automatizarea prin AI (machine learning) a procesului de replenishment sau de sugerare de produse alternative sau complementare, la o companie ce dezvolta software, transformarea digitala poate insemna un dev-ops bazat pe cloud si containere Docker, scenarii automate de testare sau pur si simplu scrierea de cod bazat 100% pe evenimente si extensii. Potrivit Smart Business Solutions, toate acestea permit cresterea substantiala a productivitatii, accelerand lansarea pe piata a noilor versiuni si aducand un evident avantaj competitiv.

Putem spune ca, in ciuda unei posibile demonetizari a termenului de „transformare digitala” – datorata folosirii aproape in orice context a terminologiei, aceasta sintagma va determina regandirea rolului si impactului tehnologiilor IT in viata noastra, in experientele noastre de fiecare zi.

Si, chiar daca toate acestea par desprinse dintr-un scenariu SF sunt cat se poate de reale!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei