Criteriul National

Cum să îți alegi mobila de bucătărie perfectă?

Cum să îți alegi mobila de bucătărie perfectă?
iunie 26
15:59 2018

Primul lucru pe care îl vei simți când trebuie să îți schimbi mobila de bucătărie va fi, cu siguranță, entuziasmul. Toți acești ani în care ai văzut aceeași mobilă zi de zi pot conduce spre o stare de plictiseală, chiar dacă te-ai obișnuit deja cu bucătăria ta. De aceea, ți se va părea captivant faptul că ai atâtea posibilități de a alege în materie de mobilă de bucătărie, precum și din multe stiluri care îți vor satisface orice exigență.

Bineînțeles, după emoția de început, te va copleși, probabil, numărul mare de oferte de pe piață. Acesta este momentul în care să faci o pauză, să respiri și să lași puțin deoparte toate finisajele și detaliile. Acum trebuie să te decizi asupra unui stil care să îți completeze restul casei, dar care, în același timp, să iasă în evidență, să fie practic, dar și plăcut din punct de vedere estetic.

Iată, deci, câteva sfaturi care să te ajute să faci acea alegere potrivită, pentru mobila de bucătărie ideală!

Înainte de a alege mobila de bucătărie, mai ales dacă nu o schimbi cu totul, va trebui să te decizi care dintre piese se potrivesc cu restul de mobilă sau cu electrocasnicele prezente deja. Ia în calcul și numărul de membri ai familiei, stabilind cu atenție rolul fiecărui obiect din bucătăria ta.

Următorul pas constă în măsurarea suprafeței bucătăriei tale. Nu uita să măsori din perete în perete, și notează-ți locul în care sunt amplasate prizele, scurgerile și țevile de apă sau de gaz. După ce ai desenat această diagramă, poți începe să plănuiești unde să îți montezi noua mobilă de bucătărie.

Ia o decizie corectă și în funcție de forma și mărimea bucătăriei tale. Dacă, de exemplu, bucătăria ta are o fereastră mare, poți alege o masă rotundă sau ovală, pentru a înfrumuseța aspectul acesteia.

Iată, pe scurt, care sunt detaliile de care trebuie să ții cont înainte de a-ți reamenaja bucătăria:

- Mărimea spațiului

- Stilul tău preferat (incluzând aici și culorile)

- Piesele ideale de mobilier și caracteristicile lor

- Funcționalitatea și aspectul practic al spațiului

- Un buget stabilit

Iată câteva stiluri de bucătarii, care te pot inspira în a face alegerea perfectă:

Minimalist modern

mobila_bucatarie

Acest stil este unul chic, cu elemente inteligente de design, care sunt atât elegante, cât și practice. Culorile preferate în acest sens sunt nuanțele de gri, în trend, dar și faianța colorată din spatele chiuvetei. Și sertarele cu mânere mascate sau dulapurile cu uși care alunecă ușor fac parte din aspectul unei bucătarii moderne elegante. Ca să obții designul perfect, caută și o lampă de bucătărie supradimensionată, scaune de bar inspirate din tematica scandinavă sau printuri cu modele geometrice.

Rustic

4rpd2mx5tlffrn26hc9ez4mpkkqgfqe4zu2g3vqf

În contrast cu bucătăria modernă minimalistă, stilul country (rustic) se inspiră din bucătăriile fermelor rurale, pentru a aduce acea căldură care să te facă să te simți acasă. Acest stil este caracterizat de numeroasele piese din lemn masiv și dulăpioarele cu geamuri, prin care se întrevăd pahare elegante sau vase de lut făcute manual.

Tradițional-vintage

Stilul acesta va fi mereu la modă, indiferent de trendul actual. Mobila de bucătărie în acest caz constă în piese din lemn masiv, de esență tare, precum stejarul, arțarul sau nucul. Această bucătărie va fi gazda perfectă pentru oglinzile decorative, paharele vechi de cristal sau poate chiar pentru o colecție de vinuri vechi.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu