Criteriul National

Cum sa iti faci un test COVID-19 acasa?

Cum sa iti faci un test COVID-19 acasa?
ianuarie 28
12:15 2021

Chiar daca in ziua de astazi se vorbeste foarte mult despre vaccinul pentru COVID-19, as prefera ca noi sa vorbim putin despre teste care ne pot spune daca suntem infectati cu acest virus. Cum specialistii in boli infectioase au aflat mai multe despre modul in care virusul SARS-COV-2 actioneaza, au inceput sa apara si diverse teste care confirme prezenta lui in organismul nostru. Bineinteles ca aceste teste au avantaje si dezavantaje, unele dintre ele fiind mai scumpe, altele mai ieftine, alte pot fi realizate doar de cadrele medicale, in timp ce altele pot fi efectuate chiar de noi acasa.

Prin urmare, cate teste sunt disponibile in acest moment? Ei bine, exista mai multe categorii de teste, in functie de modul lor de actiune, si anume:

  • test RT-PCR – acesta scoate in evidenta materialul genetic al virusului SARS-CoV-2;
  • test rapid antigen– acesta arata prezenta unor proteine din componenta virusului COVID-19, si anume: antigene virale;
  • test rapid IGG/IGM – care detecteaza anticorpii produsi de organismul uman ca raspuns la infectia COVID-19;
  • test serologic de laborator care masoara anticorpii produsi de corpul nostru, bineinteles ca raspuns la infectia SARS-COV-2.

Dar astazi ne vom concentra atentia doar pe unul dintre ele, si anume testul rapid antigen.

 

Asa cum spuneam si mai devreme acest test este bazat pe detectia de antigen identifica prezenta unor proteine din componenta virusului COVID-19, si anume: antigene virale. Pentru a fi posibila identificarea lor, este necesara o proba de secretie nasofaringiana, aceasta poate fi prelevata atat de cadrul medical, cat si de noi.

Ca sa fie putin mai simplu o sa iti spun ca antigenele virale sunt protein din structura virusului care vor determina raspunsul imun al corpului nostru la COVID-19.

De ce sa optezi pentru realizarea unui test rapid antigen? Ei bine, acest test are foarte multe beneficii, unul dintre ele este faptul ca poate indica infectia cu SARS-COV-2 inca din faza acuta a bolii, fapt care ne permite sa aflam din timp daca suntem sau nu purtatori ai virusului. Mai mult decat atat, acest test poate indica infectia si la persoane asimptomatice – cele care nu prezinta simptomele specifice, bineinteles in cazul in care infectia este activa. Un alt punct tare al acestui test este si timpul de raspuns, mai exact acesta este capabil sa ofere un raspuns intre 10 si 15 minute de la efectuare, fata de celelalte teste care pot oferi un raspuns uneori chiar si in 48 de ore. Dar avantajele nu se opresc aici, dintre acestea mai enumeram:

  • sunt usor de utilizat;
  • sunt mai mult mai ieftine;
  • pot fi realizate si acasa, fara a fi necesara deplasarea la un spital ori clinica.
  • au o specificitate, o sensibilitate si un acord general foarte bune.
  • poate fi achizitionat online de la ro, la un pret foarte bun;
  • este cel mai nou tip de testare coronavirus.

Cum sa iti faci un test COVID-19 acasa?

Te invit sa urmaresti clipul de mai jos pentru a descoperi care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgi pentru a efectua un test rapid antigen.

https://www.youtube.com/watch?v=ITWvYpRyHwY&feature=youtu.be

Vezi Ce spun medicii romani despre eficienta testelor rapide antigen

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul